Monday, April 13, 2009

Pintasan Jantung

Jot Down by Mummy Dasy at 10:55 AM
Arini my MIL akan menjalani pembedahan pintasan jantung
me doakan semoga semuanya berjalan ngan lancar
masih dalam OT skang ni
masuk ward pagi tadi kat PSH
tapi operate kat Pakar JB
ini merupakan pembedahan kali ke-3

"Saluran sempit atau tersumbat itu dirawat dengan belon khas dan diikuti dengan stent, untuk memastikan saluran darah itu terbuka luas bagi membolehkan darah membawa nutrien dan oksigen ke bahagian jantung."

untuk lebih faham lagi
macam paip tersumbat, kena jolok kedalam
untuk buang benda yang meyekat..lebih kurang ah pembedahan ni
itu menurut my BIL untuk fahaman
Mr.Hubby jek yang gi spital temankan MIL
kitorang x gi pun coz mesti petang kang mesti dia dah balik
kalau kena stay spital baru kitorg gi..
keputusannye tengahhari kang..


pic10-1

8 yang membebel:

♥Hernee Nazir♥ said...

hadoi..sakit aku dngr..ayah aku last 2 years dh wat dh..ade 2 salurn yg tsumbat..

smoga MIL ko slmt..

Opie said...

mak saya pon penah wat operation nih kat IJN tahun lepas...alhamdulillah skrg dah sehat....

saya doakan semoga MIL mummy cepat sembuh

Cho Zila said...

>>salam..
>>moga yr MIL selamat hendaknyer.. apak akak pun dah buat 5 tahun sudah kat IJN,.. sekarang ok ler..
bapak sedara suami akak nak buat bypass kat HUKM khamisni..
>>ramai yang kena yerk.. so kita yang muda2ni hati2jerler...

Mummy Dasy said...

Pn.Hernee >> Aku pun seram lepas jek operate sgl mcm penyakit semua ada baik2 xde jd ada..

Opie >> TQ

Cho zila >> Betul ah kak beringat dari skang,, hope bapak sedara suami akak selamat gak..

Siti @ nurie said...

risaukan kalau ada saper2 yg sakit jantung....kene lak kalau kena wat pintasan tu...kalau stkt ada 1 block je takpe, kalau kene 2 3 block?...bahaya tu...

Ungku Nor said...

mudah2an dipermudahkan segalanya, Amin.

Salam rindu..lama sungguh akak tak nyinggah kat sini ;D

KV said...

semoga selamat semuanya

mummy_ayu said...

semoga semuanya berjalan dengan lancar n selamat..amin.

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea