Tuesday, January 31, 2012

Sarapan di hari minggu

Jot Down by Mummy Dasy at 10:09 AM 0 yang membebel
Ari minggu breakfast pancake sebab cik puan Daneen teringin sangat2...
Sabtu masa belanja barang dapur dia paksa Mr.hBy amik Pillsburg instant pancake nak taknak Mr.hBy sebagai ayah yg mithali belikan jugaklah...




Jangan tertipu dengan gambo, hehehe atas jek yang lawa bawahnya x jadi cam kat Mc'D pun huhuhu



Cik Puan yang separa minah salleh, makan pancake guna tangan pastu syrup kat sebelah tu macam sup dibuatnya



Dak kecik yang comot, tangan genggam kismis sebelah pegang air....
Sungguh tamak :)
Kalau kat umah, Mummy cuti selagi dia x ngantuk potong buah kecik2 dia dok kat bb chair makan sdiri smbl2 tu blh ah Mummy wat keje tapi bila dia da start ngamuk huhuhu memang xleh buat keje lain kena mengelola dia jek..
Fav. fruit dia pear ngan plum tp bila BLW ni lebih jatuh ke bwah kerusi dr masuk dalam mulut..
Danish xde masa ni coz dia x layan pancake2 ni tapi kalau lempeng berpinggan2 dia makan...




-Posted using BlogPress

Saturday, January 28, 2012

Delima

Jot Down by Mummy Dasy at 8:14 PM 0 yang membebel
Sedang mengadap buah ini :D



- Posted using BlogPress

Wednesday, January 25, 2012

#18 Wordless Wednesday ll SUBWAY

Jot Down by Mummy Dasy at 5:49 PM 0 yang membebel



- Posted using BlogPress

Tuesday, January 24, 2012

Sehari sebelum CNY

Jot Down by Mummy Dasy at 4:48 PM 0 yang membebel
Ari ahad pny cerita..
Seawal 10am gerak ke Senai sebab ada jemputan
Tiba di Senai Mr.hBy jek yg turun anta duit sumbang sebab nak cepat gerak ke Batu Pahat plak



Amoi kecik.. Kejap jek headband tu pastu di tariknya..

Da lepas gerak dari Senai terus ke Benut umah TokNyang dulu berkumpul ramai2 baru gerak ke Dewan Batu Pahat...



Amoi beso, bukan main posing tengah2 panas terik, masa ni baru dapat berkat...
Muka control ayu, tapi pakai selipar Croc's jek hahaha siap warning jangan amik gambar sampai bawah... Malu katanya



Bukan main melentik Daneen pose... Mr.hBy ngan Syahmina relax jek sebab panas terik...

Lepas kenduri tu gerak balik semula umah TokNyang, petang tu ada BBQ thank you TokNgah sbb sponsor BBQ heheehe lenkali plan awal2 boleh Mr.hBy beli kambing untuk BBQ...
Masa ngah bergembira2 tu ada plak hal yg diingini terjadi... Masa nak amik wuduk untuk solat maghrib dahi TokNyang berdarah memancut2 sebab terhantuk bucu tempat sabun yang pecah huhuhu mengerikan...
Mula2 plan nak balik lepas maghrib, tapi last2 gerak balik kul 8pm...

Jot's :: Saya dah kemaruk Subway ah plak hehehe...

- Posted using BlogPress

Wednesday, January 11, 2012

#17 Wordless Wednesday ll Musang King

Jot Down by Mummy Dasy at 2:28 PM 0 yang membebel



- Posted using BlogPress

Wednesday, January 4, 2012

#16 Wordless Wednesday ll Hari Pertama

Jot Down by Mummy Dasy at 9:30 AM 0 yang membebel



- Posted using BlogPress

Sunday, January 1, 2012

Kejadian berdarah

Jot Down by Mummy Dasy at 12:04 PM 0 yang membebel
Hehehe tajuk x boleh blah...
Kejadian malam khamis kul 10pm, time nk tido...
Lepas AbgMok ngan Nenek amik kunci keta, trus kitorg masuk tido..
Tapi sebelum tu Mummy gi bilik sebelah cr getah rambut, Mr.hBy plak baru nak ambik bantal letak tepi tilam, Danish ngan Daneen da baring atas katil masing2, lampu smua da tutup
X smpi seminit dengar Syahmina menjerit2 nangis
Mr.hBy bgegas lari amik smbl ckp "kan ayah da cakap diam dulu jgn gerak"
tapi dia kalau da nangis xdenya nak dengan org melainkan Mummy, tp Mummy terus jek ikat rambut dulu, sbb da biasa dia jatuh gitu dr atas tilam bila da selesai urus diri sdiri baru amik Syahmina bwak msuk bilik air sebab nak basuh muka dia, bila da smpi dpan pintu bilik air br perasan mulut dia da berdarah2 tak berhenti2..
Mr.hBy suh called AbgMok suh patah balik, Mummy plak bila da tgk darah byk gitu jd x tentu arah coz mmg byk sgt darah yg kuar
Gigi atas br nak kuar, Mummy takut patah jek...
Tipon AbgMok, nenek ngan ucu x dapat2 huwaaa rasa cam nak nangis pun ada, nasib Mr.hBy ada dia yg urus semua letak ais kat bibir yg berdarah tu biar x bengkak, pastu letak madu ckit utk hilangkan darah
Alhamdulillah x smpi setengah jam da kering darah, akibatnya bibir atas da macam Angelina Jolie :)
kalau Mummy sorb kat umah huhuhu mau gabra..
Kata Nenek plak AbgMok bila dpt called suh patah balik sbb Syahmina jatuh berdarah macam ape pny laju drive...
Esoknya ari Jumaat, Mummy x keje jg bby and plan asal kitorg nak ke Pahang pun terpaksa diubah tambahan plak Mr.hBy demam...
Gambar Syahmina ngan bibir Angelina Jolie idak lerrr plak smpt amik coz ngah kelamkabut tu nak amik gambo mau kna marah wakakaka
Gambo darah kata baju ngan bantal tu pun Mummy amik masa tghmlm time pumping hehehe



- Posted using BlogPress
 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea