Tuesday, March 31, 2009

Survey

Jot Down by Mummy Dasy at 3:11 PM 12 yang membebel





See....
xpekan attach logo² diorg kat cni
x kena saman kan takut gak :p
nak tanya antara 5 ni
yang mana u alls guna & mcm ne ok ke x?
kenapa tanya semua ni
sssshhhhhh
akan berlaku TRANSFORMASI
kuangkuangkuang femes tul ayat ni skang
as for me guna CELCOM dah 2y+
mule² laju giler mmg best menggunakannye
pastu la ni aduhai
x reti nak mengkhabarkannye
kang citer kecik ati
senang citer macam air pasang surut
tp dah 3 @ 4 ari ni ok ah kang ckp lebih²
terus xleh guna plak ada mlm kang
xdapat berblog...
so u alls really needs ur opinion coz
me ada plan something yg menggunakan rangkaian internet
broadband ke wireless lagi best ek???
PLEASE help me...anyone
Till next episode...

Sustagen Honey

Jot Down by Mummy Dasy at 12:50 AM 6 yang membebel
Tiap2 bulan kami mesti ke Giant
cari susu ini... tapi berperisa Madu
ada sekali tu nak kira 1 Johor cari tapi stok x cukup
stok yang diperlukan 8 kotak untuk Danish sahaja
gi Tesco Xtra,Giant Plentong,Skudai,Tampoi,Jusco Tebrau,Tmn U pun xde
mengamuk sakan ayah tipon customer service MeadJohnson & Giant,Tampoi
coz sblm tu kitorg tgk pamplete Giant ada promosi for 3 pack/person
sekali sampai xde dah ah penat mencari x jumpe
stok kat umah tgl separuh
ble dah kena bambu semua diorg suh gi GIANT soknye amik stok
shift manager kot yg dtg jumpe kitorg bwak stok susu tu
hahaha pdn muke tapi Mummy dah bengang coz susu punye pasal
ayah nak ngamuk2 sakan takut sangat anak dia lapo susu
start bulan ni Daneen dah kongsi susu yang sama ngan Danish
so senang xyah susah2
klu dulu beli Enfagrow A+ tuk Daneen aduhai kempis kocek
Sustagen ni tiap2 bulan beli 12 kotak
600gm*12kotak
ye anak2 murid hahaha
xde ah mahal sangat tapi anak2 Mummy
dah jadi cam anak lembu ni NekYang yang cakap bukan Mummy
coz byk minum susu lembu dr BF Mummy
nak wat camne takde rezeki



Till next episode...

Monday, March 30, 2009

Sabtu pny citer

Jot Down by Mummy Dasy at 4:41 PM 2 yang membebel
Sabtu lepas xtvt Mummy & anak² terlalu banyak
ceh banyak ah sangat
Ayah xtvt terhad coz kena keje shift petang hahaha
Pagi tu kul 9am kitorang dah kuar umah
awal sungguh coz banyak tempat yang nak dituju
tempat pertama kena gi kat Masai
nak renew r/tax keta PakUda
bukan dekat tu ckit punya jauh
nasib baik budak 2 tu mmg biasa bgn awal² pagi
lepas tu gi Giant,Plentong beli brg dapur & brg keperluan anak²
pastu gi Taman Tun Aminah repair h/p ayah
last sekali gi Mc'D tapau coz Mummy x sempat nak masak ayah dah lambat gi keje

Daneen on d way balik Giant dah lelap


Danish ngah posing dlm keta sementara tgg ayah repair H/P


Pastu petangnye lepas ayah gi keje
kitorang ikut nenek gi JAKEL
aduh naik keta PakUda patah pinggang duk belakang
dlm rancangan nak beli gak tapi x jadi
nenek nak cari kain tuk baju Melayu
kitorang x beli pape pun
malam tak masak lagi kali ni tapau
murtabak kat RAFI.
see minah yang over tapi paci tetap sejak tukar NUK ni yang AVENT pny dia dah taknak & takleh lepas langsung


gambo atas tu budak JAKEL ngah potong kain pasan x Danish xde coz dia terjatuh dlm relung kain tu pastu Mummy anta kat keta suh tgg ngan PakUda ngelenya sangat

bile dah tinggal sorang maknanya takleh berenggang ah ngan Mummy






Till next episode...


Wajah

Jot Down by Mummy Dasy at 12:38 PM 5 yang membebel
Inilah wajah2 kesayangan hamba
nampak tak wajah Mr.Hubby mencebik
hahahaha dia jeles ah tu ditambah boring wife dia asik
snap sana snap sini
Danish lak huh mamat ni boring
coz mengantuk yang amat lah tu bengis semacam muka
Daneen lak..... ni mmg anak Mummy sporting
tapi waktu ni dah petang dia klu bergambo mesti nak nampak ayu tu yang pakai spec
& paci takleh tinggal tetap tersumbat
ape gaknye perasan dia ek???
pasan x Mummy jek yg senyum lebar dlm pic tu semua
nak tau napae
*
*
*
*
*
*
*
*
*
coz ni hasil snap menggunakan 5800
hahahaha ngan nada riak ni korang nak muntah darah pun xpe hahaha
tapi x best pic x berapa clear sangat
hurmhurmhurm
w/pon semua muka toya jek tapi ni lah wajah2 kesayangan hamba
setakat ini....




Till next episode...

Salah siapa???

Jot Down by Mummy Dasy at 9:07 AM 10 yang membebel
Sekarang ni Daneen makin menjadi² mulutnye menjawab
asal suh ape jek jawapannya mesti
"KEJAP"
wah bikin hangin 1 badan jek okeh
mule² Mummy bising gak
dari mana plak minah ni dapat perkataan tu
actually dah dekat sebulan dia guna perkataan tu
tapi pagi tadi baru perasan & tau mana dia dapat perkataan itu....
"Mummy, adik nak susu" nada paksaan & nyaring
Mummy ngah iron baju sekolah Danish
"Jap" pastu dia jerit lagi
"Mummy, nak susu"
"Kejap"
sekali lagi dia menjerit
"Sekejap adik Mummy ngah ada keje ni"
ngah iron baju tu baru Mummy terfikir
Gaknye dari Mummy dia ah dapat perkataan "KEJAP" ni kot
alamak dah silap ajaran ah plak aduh
macamne budak ni nak lurus
Mummy tak pasan ajaran bengkang bengkok
Lg 1 minah ni klu bercakap mesti pitching tinggi
volume takleh slow langsung
ni pun sbb Mummy suka marah jerit² kot
hhhhhhhuuuuuuuurrrrrrrrrmmmmmm
ni "kot" ke "kenyataan"
Lu fikir ah sendiri hehehe
nampak gaya skang ni kena pk 2,3 kali sebelum bertindak





Till next episode...

Sunday, March 29, 2009

I love ur blog

Jot Down by Mummy Dasy at 5:47 PM 2 yang membebel
Award ni dapat dari Azure... Tq ya...


I like :-) :-) :-)



The rules for the award:
Add the logo of the award to your blog.
Add a link to the person who awarded it to you.
Nominate at least 7 other blogs.

Add link to those blogs on your blog.
Leave a message for your nominees on their blog.
Actually semua kat blog list & follower boleh amik ah ye...

Till next episode...

Hujung Minggu

Jot Down by Mummy Dasy at 12:40 PM 2 yang membebel
Adohai...
ni suatu keluhan ye...
apa lah nasib diri ku yang malang...
kena keje di hujung minggu ni...
korang ngah watpe???????
sedang bercuti² ke anda semua
huwarghhh
jam dah kul 1pm
keje banyak lagi ni nyampah tul tau
gelak ah sepuas²nye yekk
HUHUHUHUHU







Till next episode...

KEMPEN

Jot Down by Mummy Dasy at 3:28 AM 5 yang membebel
Macam na U all's
dapat merealisasikan tak EARTHHOUR malam tadi
as for me realisasi ah jugak 1/2 jam
pastu tiba²
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"HUUWAAARRGHHHH Mummy"
Daneen melalak,terpekik terlolong
bagai
menjerit2 cari Mummy bergaduh ngan Danish
on switch tgk dah macam ape rambut
tersedu2 sedey bebeno gamaknya
tapi kul 9.15pm off semula coz ayah nak gi keje
Mummy malas nak melayan
suh masuk bilik, then
TIDO sampai kul 1am bergolap...
sedar dah kul 1am keje x siap lagi
tu yang on semula lampu
see betapa kitorang menyokong EARTHHOUR ni
hehehehe......


Till next episode...

Saturday, March 28, 2009

Earth Hour (new entry scroll bawah ye)

Jot Down by Mummy Dasy at 9:30 PM 4 yang membebel

Jom! YOK! Ayuh
kita bersama² merealisasikannye
tepat jam 8.30pm-9.30pm bersamaan 28/03/09
sejam bukannya lama pun.


Earth Hour bertujuan untuk mendidik masyarakat dunia tentang ancaman perubahan iklim dan begitu mudahnya bagi individu untuk melakukan perubahan kecil yang dapat menciptakan perubahan besar dalam keseharian mereka dan operasi perusahaan.
Earth Hour 2009, diharapkan dapat memberikan mandat kepada pemimpin dunia yang akan menghadiri Konferensi Perubahan Iklim PBB di Kopenhagen, Desember 2009 untuk melakukan reformasi lingkungan, yakni dengan menghasilkan kesepakatan baru tentang perubahan iklim menggantikan Protokol Kyoto.
(source Alaska)


Till next episode...

Friday, March 27, 2009

Gambar profile anda

Jot Down by Mummy Dasy at 9:01 PM 1 yang membebel
Telah di TAG oleh Genny ... TQVM ya...

1.Letakkan gambar profile anda


2. Terangkan apa maksud gambar itu?
xde maknanye hehehe... kat dalam paso tu maknenya beli barang² basah ah ye... amik tuk kenang²an kat Paso Siti Khadijah...

3. Kenapa pilih atau letak gambar itu?
Nampak cam lawo w/pon penuh ngan sayur²an

4. Tag 5 lagi blogger yg selalu kecoh kat blog anda
sape² yang baca ni ah ye.. tetapi tiada paksaan



Till next episode...

Bersenam

Jot Down by Mummy Dasy at 10:23 AM 2 yang membebel
See the pic
Danish ngah bersenam
actually ni masa gi KL aritu
kat umah Along ada alat senaman ni
ape ntah specific name xtau
Mummy baru berangan nak men'survey'
dia dah macam orang jakun macam nak tercabut segala skru di buatnya
mulut ayah tak benti² membebelkan dia
nampak gayanya harussssssss
xde harapan Mummy nak membeli benda ni kan
anak² mmg bertuah musnahkan harapan Mummykan
klu Mummy buka mulut gak pasal ni
ayah mesti jawab
"Bukan awak yg guna nnt anak yg lebih wat main. Baik takyah beli"
........nyampah tau........




Till next episode...

Thursday, March 26, 2009

Idaman

Jot Down by Mummy Dasy at 9:25 PM 9 yang membebel


Nilah yang ku idamkan sudah dapat
klu perasan dlm WL tu dah dipotong k
NOKIA 5800
Isnin aritu ayah ajak gi kedai beli...
sampai kedai dah lain plak yang dilihat macam² nak tapi last²
ni gak yang jadi pilihan hati
hahahaha ni bukan paksaan k
agaknya ayah rela hati nak belikan coz dia pun nak tukar gak nanti
dah faham gerak laku ayah xpe yang penting
tak kuar modal sendiri
anyway once again
"TQ NEY"
'bcos u make 1 of my wish comes true'
hahaha faham² ah ye
korang jangan lak ada yang muntah darah kang
tangok hp ni... nak ngata depan² jgn kat belakang k
sekadar berkongsi rasa happy di hati ini
ape yang direpekkan malam² buta ni
anak² dah lama belayo mata x leh tido ni siang tadi melantak sampai 4 cawan nescafe
okie .............



Till next episode...

Bengang

Jot Down by Mummy Dasy at 10:35 AM 6 yang membebel
Bengang tau
ngan CIMBclicks
on & off jek arini
me sorang yang mengalaminye ke??????
DUSH DUSH DUSH
penat tau bill byk ni nak kena settle
keje pun byk gak xkan nak melayan ko jek
keje² lain terbengkalai dah ni

Till next episode...

Wednesday, March 25, 2009

KAKAK

Jot Down by Mummy Dasy at 12:44 PM 16 yang membebel
KAKAK!! KAKAK!!
ayah teriak tapi xde sahutan
(ceh dah macam tulis cerpen lak rasa)
Mummy pun confuse
Ayah senyum² ngan Mummy
Mummy : "Jangan nak ngengada ah ney, geli org dengo"
Ayah : "Kakak klu Mummy panggil adik jangan nyahut diam jek k"
Daneen wat x dengao jek hahahah

sapa yang kakak ni
hahaha Daneen ah xkan Danish lak
BUT
jangan pk Mummynye ngah pregnat okeh
ni practise for next year Insya'allah
klu ada rezeki
tapi minah ni xnak dia leh jawab
"Wei! x ah nama orang adik ah"
sambil menjerit² marah
Mummy terbahak² ketawakan ayah


Pic's atas tu Daneen ngah majuk

tak suka ayah panggil dia KAKAK
meraung² cam kena dera
tak suke bebeno ah tu gamaknya
tu ah ayah, Mummy dah cakap jangan nak tuko² nama dia
lain lak ngan Danish dia suka siap suh ayah panggil dia
ABANG LONG
berapa ramai dah kat famili MakTok ada nama tu
ABANG LONG ADI
ABANG LONG FAKHRUL
ABANG LONG ALIFF
ni nanti
ABANG LONG DANISH lak
pastu dia lak cakap ngan ayah suh panggil Daneen
KAK NGAH
makin hangin minah tu
Mummy x kisah ape² pun nak panggil
klu ikut Mummy 2 dah cukup
ayah nak lagi 2 terima jek ah keputusan dia
kang x pasal² jadi isteri derhaka lak
tak dengo cakap suami hehehe
ni family planning kitorang
ape² jadi kemudian hari Allah S.W.T yang tentukan
kitorang cuma merancang....



Till next episode...


Sidebar

Jot Down by Mummy Dasy at 10:37 AM 3 yang membebel
Alamak
apehal newsidebar xde border
& 1 more thing melekat ngan main-wrapper
WWWWWWHHHHHHHHYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Till next episode...

Tuesday, March 24, 2009

Kewajipan

Jot Down by Mummy Dasy at 12:45 AM 3 yang membebel
SUAMI
  • Suami ialah ketua keluarga. Oleh itu, suami mestilah menjaga keluarga sebaiknya. Seorang suami mestilah mengawal, membimbing, mencari nafkah, menjaga keselamatanseisi keluarga & byk lg.
  • Selain menyediakan segala kelengkapan material untuk keluarga, suami juga perlu memastikan jiwa setiap ahli keluarga diisi dengan didikan agama secukupnya. Ketahuilah bahawa didikan agama sangat penting. Oleh itu, sekiranya suami tidak mampu mengajar sendiri, maka carilah orang yang berkelayakan untuk mengajar isteri, anak² & diri sendiri.
  • Dalam hal mendidik ahli keluarga, suami perlulah menggunakan konsep menjadi contoh terbaik, belas kasihan & berakhlak mulia.
ISTERI
  • Setiap isteri perlu taat pada suaminya. Segala tindakan tidak boleh membelakangkan suaminya.
  • Isteri juga perlu menjaga kehormatan diri & nama baik suami ketika keluar.
  • Isteri mestilah sentiasa kemas & kelihatan menarik di hadapan suaminya & mampu membahagiakan suami zahir & batin.

(source from Pa&Ma April 09)


Till next episode...

Monday, March 23, 2009

11 Amalan Mulia Dalam Keluarga

Jot Down by Mummy Dasy at 10:34 PM 2 yang membebel
  1. Sentiasa bersabar dan tabah menghadapi segala dugaan yang datang.
  2. Sentiasa memaafkan orang yang melakukan kesilapan.
  3. Saling tolong-menolong antara 1 sama lain.
  4. Bersikap jujur dengan sesiapa sahaja.
  5. Saling sayang-menyayangi.
  6. Boleh bertolak ansur.
  7. Bertanggungjawab & amanah.
  8. Elakkan diri daripada sifat² negatif.
  9. Sekiranya ada masalah, berbincanglah bersama ahli keluarga.
  10. Mesti bersikap terbuka & bersedia menerima kritikan.
  11. Sentiasa senyum.

(source from Pa&Ma April 09)


Till next episode...

7 SIFAT MULIA DALAM RUMAHTANGGA

Jot Down by Mummy Dasy at 10:07 PM 0 yang membebel
JUJUR
Sama ada kita suami @ isteri, jujur terhadap pasangan sangat penting. Elakkan diri daripada berprasangka buruk terhadap pasangan. Buang jauh² sifat negatif itu dari diri. Apabila hati sudah bersih, kita pasti akan lebih sayang dan cinta padanya.


BERTANGGUNGJAWAB
Kedua² belah pihak mesti tahu tanggungjawab masing² setelah diijabkabulkan. Sekiranya suami dan isteri menjalankan tugas yang diamanahkan sebaiknya, pasti tidak akan berlaku pertelingkahan. Dalam sesebuah institusi keluarga, suamilah yang bertanggungjawab memastikan seluruh ahli keluarga dijaga dan dibimbing sebaiknya mengikut jalan yang diredhai Allah. Bagi isteri & anak² pula, mereka bertanggungjawab mengikuti segala tunjuk ajar dan perintah suami selagi tidak bertentangan dengan kehendak agama.


BERWAWASAN
Semua pasangan suami isteri haruslah berbincang untuk menetapkan matlamat @ arah tuju keluarga. Matlamatnya haruslah sama agar perjalanan hidup lebih terarah. Bagi orang Islam sewajarnya mereka memegang 1 wawasan iaitu mahukan hidup yang kekal & bahagia di syurga. Oleh itu, barulah kita akan memilih jalan yang lurus & yang diredhai di dunia ini agar dapat mencapai wawasan ke syurga untuk bertemu Allah S.W.T.


DISIPLIN
Untuk memastikan matlamat tercapai, suami isteri malah seisi keluarga haruslah berdisiplin. Melakukan setiap yang disuruh agama & meninggalkan apa yang dilarang. Ketahuilah bahwa disiplin teras kejayaan sama ada di dunia mahupun akhirat.


BEKERJASAMA
Apa yang penting? Kerjasama. Sesuatu pekerjaan jika dilakukan bersama², mesti akan jadi lebih mudah. Berat sama dipikul, ringan sama dijinjing.


ADIL
Tidak kira suami @ pun isteri, kita mestilah sentiasa bersikap adil kepada semua org agar rumahtangga aman & damai sepanjang masa. Walau bagaimanapun, kita perlulahmemahami konsep adil itu sendiri sebelum melaksanakannya.


PRIHATIN
Rajin²lah mengambil tahu apa yang berlaku di dalam keluarga kita. Selalu bertanya apa yang telah dilakukan mereka setiap hari. Jika ada yang tidak kena, perbetulkan segera. Hal ini penting bagi mengelakkan ahli keluarga kita tersasar jauh dari jalan yang sepatutnta kita lalui.





Till next episode...

Perihal blog

Jot Down by Mummy Dasy at 2:52 PM 5 yang membebel
Telah di Tag oleh Mommy Sarah


1. Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
~~DASY world~~ sempena nama DAnish SYafiq & DAneen SYahindah

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://dasyworld.blogspot.com/

x banyak pk pun nama sama link n title coz senang nak hengat ku ni pelupa...

3. Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
Method campur2 ape yang rasa tulah yang di type..

4.Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
Wat masa ni belum pnah lagi...

5.Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?
Mommy Sarah yang tag..bersahaja & trus terang... nice but garang ckit kot..Ina jgn marah gurau jek..


Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.
Pn. Hernee * Syahza * Cho Zila * Lady D * My Qaseh



Till next episode...

Souvenir

Jot Down by Mummy Dasy at 9:12 AM 6 yang membebel
Semalamkan gi S'pore
atas meja makan ada yang menarik tapi ayah ada Mummy takut nak amik gambo
so korang bayangkan jek ah ye
atas meja tu ada bowl macam di atas
pastu letak fresh white rose di dalamnye
and air warna merah tuk segarkan bunga tu
tapi pada Mummy akan lebih lawa kalau letak ikan kecik²
macam ikan guppy @ sewaktu dengannya
ayah dah plan nnt masa pakngah nak wat camtu
Mummy cakap jangan anak awak yang jadi org pertama
celup tangan tangkap ikan² tu sudah ah

ni plak souvenir
cawan + piring dalamnya ada choclair
so siapa yang salam ngan mak @ pak pantin
sure dapat benda ni
kitorang husband & wife salam tu yang dapat 2





Till next episode..

Ahad yg busy

Jot Down by Mummy Dasy at 1:40 AM 4 yang membebel
Arini gi jemputan kahwin
kat s'pore
kitorang gi anak banak + nenek & Pakngah
no pic's were taken while we're in wed ceremony
ni semua gara2 ayah awal2 dah wat muka kelat
Mummy takut kena marah okeh paling koman pun ayah mesti cakap
"Ape ah Mummy ni ngah makan pun cbuk nak amik gambo"
hahaha jealous ah tu...tapi tadi x dapat wat nyampas tau...
banyak sungguh makanan, dessert2 pencuci mulut, air2 yang bermacam2 color tapi tawar2 belaka hahaha seyes ni mmg tawar airnye
kitorang bertolak kul 11am balik semule JB kul 1pm
souvenir menarik nnt tepek pic ye coz malas nak cari kabel dah malam bute ni
eh bukan malam tapi subuh2 ari ni
pastu sampai umah melayan lak tetamu yang datang kat umah nenek
asyik sangat berbual sampai lupe nak snap2 gambo
masa ngah cbuk2 tu
tentu ah macam2 citer yang kuar
kata NekCom masa ujian bulanan aritu
ChuMamat dapat result yang hancus
yang buat kelako BM peribahasa
cikgu suh lengkapkan peribahasa jawapan yang dia bagi
"Genggam bara api,jangan di isap"
jawapan yg sepatutnye "biar sampai jadi arang"
lagi 1 "Biar lambat, jangan cepat"
sepatutnya "asal selamat"
aduh macam2 bile dah berkumpul ramai2
tapi sayang x amik pic's lak
boleh x teringat tapi xpe
insya'allah time Nekyang gi Umrah nanti
akan berkumpul lagi pasti Mummy xkan lupe
snap sana snap sini
dah nak maghrib semua dah balik baru kitorg balik umah gak
macam jauh sangat²kan umahnya
lepas isya' Ayah+Mummy+Danish & Daneen
terus rebah x nyedarkan diri
ngantuk sangat² sampai ayah mcm org ngigau
dah kul 10.30pm bgn bleh pk keje ke x
banyak cantik muke asyik nak cuti
ayah gi keje,Mummy xleh tido terkebil²
terus amik lappy bwk depan tv klu ayah ada mmg xleh wat camni
blog hopping sana sini
dah awal2 pagi ni baru nak online
tapi CCBB ni baik ati 2,3 ari ni
leh wat entry
TQVM ya berokband
jangan pasni wat hal lagi ye..
k ah la ni dah kul 1.35am
mata x ngantuk tapi nak masuk bilik tido
daaaaaaaaaa






Till next episode...

Sunday, March 22, 2009

Eye 10

Jot Down by Mummy Dasy at 12:57 AM 6 yang membebel
Ngah melayan citer Eye 10

kat Astro CEL (322)

citer cina + thailand kot

tak dengar sangat coz slow volume

nak tengok ngan lanjut tapi takut tgk sorang²

Mr.Hubby baru masuk tido

"Ney bangun ah temankan org tengok cite ni"

hahaha

xde maknanya Mr.Hubby nak bangun

dah malam² buta ni

lebih baik dia membadak lagi bagus

nyampah tau

nak tido...

nak tgk tv...

nak tido...

nak tgk tv...

......uish tido ah.....

citer ni makin menakutkan Mummy yg memang penakut ni

uish tido ah kang ada malam gi toilet berteman



so G'NITE to all

sleep tight & sweet dream

hahaha poyo sungguh malam ni





Till next episode...

AF7

Jot Down by Mummy Dasy at 12:09 AM 6 yang membebel
Baru habis melayan konsert
AF7
sangat ah menghampakan
dalam ati x tengok pun xpe
tapi budak kecik ni cbuk sangat nak tengok
citer tv3 "Derhaka Neraka"
pun best gak... dapat tengok ckit jek..
berbalik kat AF7 tadi
sungguh mengantukkan sore depa x berapa
sedap di dengar hehehe
bak kata Danish "Pitching lari"
wah bang sejak AF ni ko dah jadi cikgu muzik plak ek
tapi mmg betul kata pengkritik yang syok di dengar cume Hafiz
pada corong telinga Mummy ah
orang lain ku x amik tau
ni pendapat Mummy k
setakat ni cuma minat Hafiz
mana tau next week tukar org lain plak
sungguh tak tetap pendirian hehehe....





Till next episode...

Friday, March 20, 2009

N73

Jot Down by Mummy Dasy at 10:11 PM 6 yang membebel
Hangin tul arini
dah ah BB ni mcm chipsmore
kejap bukan laju kejap kang terus x berfungsi
ni hp lak wat problem
sangap tul ah
nak sent msg xleh
tapi kuar msg ni
"Please delete some data phone memory full"
dah habis semua file, gambo, video & audio
semua dah delete
tapi masih x leh sent msg gak
setelah di teliti rupe² "phone memory"
Mummy lak delete semua sekali
mana pnah save kat dlm phone semua memory card
bile bgtau Mr.Hubby
dia jawab xpe minggu depan dapat baru
tu yang hp tu majuk
hampagas tul laki aku ni tau
semua buat main xpnah serius
bukannya nak jual pun pakai semula gak nnt
bile dah kosong my phone n format balik
baru dapat pakai semula
uish nyampah tau
ni kali kedua sebelum ni on & off 3 ke 4 kali
dah leh pakai semula
kali ni habis hilang semua
ish tekanan perasaan tau
nak kena bakar gaknya NOKIA & BB ni



Till next episode...

Dinner at Damai

Jot Down by Mummy Dasy at 1:48 PM 16 yang membebel

18/03/09 aritu kitorang gi dinner at Damai Seafood, Danga.
Makanannya ok ah klu tak xkan ah kekenyangan
Mummy sampai sakit perut terlebih makan
pic's makanan x amik Mr. Hubby bising cam org ape jek katanya
snappy sana sini heh jealous ah tu
kitorang order sizzling tofu, tomyam campur, kerapu stim nyonya style, sotong crispy & sayur campur.
kejap jek gi makan² kul 8.30pm dah balik coz ayah nak keje

bola² rotan masa amik gambo ni org meja sebelah ngah makan diorg jeling² Mummy wat budus jek ayah lak bising bukan ku snap gambo diorg ku snap gambo bola ni jakun k

ni lampu dulu² tapi letak mentol dlmnnya Daneen wat main je jakun tul

ni anak ayah

ni lak anak Mummy







Till next episode..


 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea