Wednesday, June 30, 2010

Promotion Test

Jot Down by Mummy Dasy at 7:59 AM 3 yang membebel
Ingat x pada entry INI , ha!!! ape??? tak ingat..
tak ingat gi baca semula...
Sekarang Danish dah ada Yellow Belt
Alhamdulillah, dia lulus masa ujian tu.
White Belt tu kata Mr.hBy simpan senang wat rembat klu nakal wakaka dahsyat...dahsyat...
Dapat sijil sekali, Daneen ofcos ah jealouskan
dia nak masuk taekwondo gak katanya
klu dia nnt disalah gunakan kepakaran harus ah tunggu dulu baru anta plak dia gi kelas taekwondo tu.
Okey, pasni kena usaha lagi untuk naik hijau plak
ujiannye lagi susah..

Jot's :: Daneen klu masuk taekwondo hilang ah "JAMBUnye"

footer

Sunday, June 27, 2010

TAG

Jot Down by Mummy Dasy at 11:52 PM 1 yang membebel
Menjawab TAG dari HerneeNazir kurun 21 baru nak menjawab, pemalas tul skang ni..

1) ADAKAH ANDA HAPPY SEKARANG?
Happy sesangat...

KENAPA ANDA HAPPY?
sedih x bagus untuk kesihatan..wakaka

3) APAKAH BENDA YANG BOLEH MEMBUATKAN ANDA HAPPY?
Bila family happy automatic kite pun akan happy...

4)PERNAHKAH ANDA MENERIMA TAG?
Pernah

5)BERITAHU 9 ORG YG ANDA MAHU TAG
Sape yg baca n3 ni automatic kna wat...paksaan ni ececeh..*just kidding*

6)TULISKAN SESUATU TENTANG ORG YG ANDA TAG.TULIS PANJANG BERJELA PUN XPE
XXXXX

7)ADAKAH ANDA HAPPY DGN APA YG ADA?
Alhamdulillah, setakat ini..


Jot's :: Keta tu bukan kami punye...Tu gambo ngah happy ah tu..:) disamping family tercinta...*cewah*

footer

Hutang tertunggak

Jot Down by Mummy Dasy at 3:11 AM 1 yang membebel
Byk giler entry tertunggak semua simpan dlm draft
nak masuk gambo pny ah malas, antaranya :-

  • TAG dari HerneeNazir
  • Award & TAG Murni
  • Citer pasal percutian masa cuti sekolah
Tu jek kot.... tapi punya ah malas, ape ah nak jadi gaknye.

Jot's :: Tika & saat ini masih segar lagi biji mata ni, Azam baru konon x nak jadi pemalas..hampeh...


footer

Saturday, June 26, 2010

Gerhana Bulan

Jot Down by Mummy Dasy at 11:53 PM 0 yang membebel
Subhahanallah, keangungannya..

Arini 26 June 2010 bersamaan 13 Rejab 1431h
Gerhana separa bulan terjadi *ececeh ayat*
Tapi gambo tu dah nak penuh coz kul 8.45pm baru perasan
tak ingat langsung, secara kebetulan tu ngah sapu sampah kat beranda umah
malam2 arikan mummy dok menyapu sampah.
Entah camne terpandang bulan di celah pokok getah baru sedar yang arini gerhana.
Terus panggil Mr.hBy ngan anak2, Daneen yg over excited.
Camne leh lupe ntah padahal sebelum tu MIL gtau nak gi masjid solat sunat gerhana.

Ceh anak bujang & anak dara tak lepas peluang gak amik gambo konon2
nampak na Danish berlakon dah sah ah tu digital camera yang ko wat cam guna camera filem bagai watpe?? ha???? ha???

Jot's :: Kalau ikut org dulu2, pompuan ngandung x bgus time2 camni.... wallahu'alam.


footer

Sunday, June 20, 2010

Happy Father's Day

Jot Down by Mummy Dasy at 12:59 AM 2 yang membebel

Selamat Hari Bapa untuk semua bapa²

"None of you can ever be proud enough of being the child of SUCH a Father who has not his equal in this world-so great, so good, so faultless. Try, all of you, to follow in his footsteps and don't be discouraged, for to be really in everything like him none of you, I am sure, will ever be. Try, therefore, to be like him in some points, and you will have acquired a great deal."
-- Victoria, Queen of England

He is the father to my children.
Happy father's Day ney...
tak lupe gak untuk ayah yang dah menjaga dan membesarkan dari kecik lagi.
alamak gambo xde, harus amik pic family pasni.

Jot's :: almost 1am masa untuk tido, esok i nak gi obersea *ngee*

footer

Friday, June 18, 2010

donaShi

Jot Down by Mummy Dasy at 8:36 AM 4 yang membebel
Big Apple donaShi
comel2 jek tau
tapi waktu membeli hanya sehingga kul 7pm.
Ada beberapa perasa & paling best Do-Tamaguro
so yummy...yummy..

DO-EBI = Rich Orange flavour with a wash of Coconut.
DO-FUTOMAKI = Kiwi fruit filing, Strawberry and Vanilla battle for supremacy as Orange bits take centre stage
DO-HAMACHI = A fair serving of Coconut and Strawberry jam
DO-IKURA = Orange pellet gels juggling for attention
DO-IKABURI = Coconut Vanilla with Chocolate lacings
DO-IKAMAKI = Rich Chocolate and Vanilla mix spiced with Sesame
DO-SAKE = Strawberry complemented by lacings of Coconut delight
DO-TAKUWAN = Feel the passion of Papaya
DO-TEKKYU = Strawberry and Kiwi with a subtle pinch of Sesame
DO-YASAI = Papaya mardi gras Vanilla snow with a dash of Green Tea
DO-TAI NIGIRI = The all Vanilla favourite with Coconut and Orange bits
DO-TAMAGURO = The marriage of Strawberry and Mango with Chocolate blessing
DO-MAGURO = Strawberry in a jam with Coconut
DO-NARUTO = Enhanced with Strawberry Chocolate maze
DO-TAKA = A union of Kiwi and Mango speckled with Orange bits
DO-UNAGI = With the classic Vanilla and Chocolate combo laced with Coconut
DO-MASAGO = Delightful Orange bits with a dash of Green Tea
DO-TOBIKO = Crispy Rice Balls coated in Strawberry and Chocolate
DO-TARO = Adventurous mix of Yam, Chocolate and Orange bits
DO-TAKO = A fill of Vanilla, a thrill of Strawberry, a spill of chocolate
DO-WASABI = Full flavoured Green Tea with a tad of Orange bits
DO-TAMAGO = Purely Mango with a dab of Chocolate
DO-KAPPA = Kiwi with subtle Chocolate
DO-KANIKAMA = Double shot of Strawberry with a swig of Chocolate
DO-EBIKO = Tickly gel pellets with a rush of Strawberry and Vanilla
DO-HIYASHI = Go green with chunky Papaya and Chocolate
DO-AWABI = Crunchy Nuts swimming in white Chocolate
DO-HOKKIGAI = Go loco with Coconut

Jot's :: dulu J'co skang big Apple.

footer

Tuesday, June 15, 2010

Al-Fatihah

Jot Down by Mummy Dasy at 9:13 PM 2 yang membebel
Dalam sekelip mata macam2 boleh terjadi
kehilangannya tidak akan kembali.
Al-fatihah untuk arwah tok sedara Mummy
Hj. Ishak Bin Bidin.

Jot's :: DariNya kita datang, kepadanya kita kembali.


footer

Friday, June 11, 2010

Akon - Oh Africa

Jot Down by Mummy Dasy at 10:16 PM 1 yang membebel

I LIKE!!!

Who will win tonight
MEXICO vs RSA







footer

Berjaya Akhirnya!!

Jot Down by Mummy Dasy at 10:18 AM 2 yang membebel
Yes, untuk sekian kalinya berjaya gak memisahkan Daneen ngan paci a.k.a pepet
tu pun setelah beberapa kali mencuba.

1st time - beberapa bulan lepas
jejak kul 1am baru tido tu pun lepas Mummy x tahan dia tawaf 1 bilik ah, ajak berbual ah
last bg pepet tak sampai seminit dah tido.

2nd time - last week
Pagi sebelum gi sekolah masuk bilik Mummy
ngah borak2 ngan Mr.hBy "Mulut busuk ah"
Daneen jawab "Tak ah, tipu"
Mummy lak nyampuk "Gi ah buang pepet tu, busuk mulut nanti"
dia terus amil paci then throw it in the sink, dia anggap sink tu sbg dustbin.
Cam x caya okey, tapi Mr.hBy amik balik then basuh.
"Napa amik balik, biar je lah" Mummy ckp ngan Mr.hBy
"Alah, bukan leh percaya dah banyak kali dia wat camtu" Kata Mr.hBy
"Biar je ah, org dah kuarkan yg baru" hahaha Mr.hBy jadi pelik coz Daneen punye paci mmg 24/7 ada yg baru belum buka kotak. x risau kalau hilang sbb ada lagi.
Tapi ini last stock color PINK.
Balik jek sekolah btul tekaan Mr.hBy dia ngamuk macam ape coz xde pepet bergantung kat BB.
Bila Mummy cakap "Kan pagi tadi adik dah buang"
"Mummy suh adik buang, adik buang ah"
perjalanan 15min ke rumah rasa cam 5tahun okey, cam nak roboh keta keje dia.
sampai jek umah, dia terus lari depan pintu sambil cakap "Cepat ah Mummy" x nyempat2 nak cari semula pepet dia.
Buka jek kunci pintu terus ke dapur, cari harta pusaka dia dalam sinki.
Jeritan dari dapur "Mummy xde pun" hahaha mmg ah xde coz Mr.hBy dah amik.
Dari dapur dah dia dia dok membebel ntah ape2 ntah
tapi senyum semula bila tengok pepet dah ada gantung kat bb.

3rd & last time trying, 2 days ago.
Tak tau ape Mr.hBy cakap ngan dia.
Tapi sebelum tu dari kul 8pm smpi ke 10pm x tido2 dia dok kuar masuk bilik order macam2, nak air ah, nak makan ah, nak gi toilet ah
pastu bangun pagi mencari gak tapi Mummy wat dunno jek masa dia jerit nak
pastu takda tanya2 lagi.

and now paci xde BB masih ada ;p

Jot's :: Tapi masih gak ada sisa2 dia rindu PEPET dia..


footer

Wednesday, June 9, 2010

Grade Taekwondo

Jot Down by Mummy Dasy at 8:26 AM 5 yang membebel
Ahad lepas Danish gi 1st grade test kat SJK(C) Yu Ming, Pekan Nenas
acara bermula kul 8.15am, tapi tunggu punya tunggu kul 9am baru start
tunggu pemeriksa datang.
Yang 1st pic belah kiri tu Chinese yg beso tu tu, Master Instructor
mula2 diorang wat stretching, latihan semula step by step.
kat dalam dewan tu cuma white, green & yellow belt jek
yang lain2 tu kat tempat lain.

Ini budak dah mengantuk, mengamuk jek
bangun kul 7.15am, tido plak lambat malam tu
ngantuk sangat, nak melayan youtube line tenet cam hampeh.
Dia dok nak gi san, gi sini Mummy xlarat nak melayan
last2 ambik candu (bb & puting) dia terus senyap.
Keputusan Danish lulus ke tak xtau lagi, coz lepas test terus balik
ari Jumaat ada kelas baru tau lulus ke tak.

Jot's :: Entah lulus ke tak, org tangan kiri dia tangan kanan, berangan jek.

footer

Tuesday, June 8, 2010

Bubble

Jot Down by Mummy Dasy at 3:37 PM 6 yang membebel
Dulu masa kecik² suke main bubble camni
alah yang jenis tiup tu.
Tapi dulu murah jekkan, skang ni mahal dah 60sen klu x silap suatu pembazran
dah ah tu secubit jek dapatnya.

Sebelum cuti sekolah aritu tiap² ari dia dapat dalam goodies bag b'day kawan²
penuh semangat meniup.
Teringat lak zaman kanak² Mummy dulu ^_^

Jot's :: Hati berbunga²

footer

Monday, June 7, 2010

Signifant of Belt

Jot Down by Mummy Dasy at 4:07 PM 2 yang membebel
Semalam Danish ada ujian untuk grade belt Taekwondo
search Mr.Google jumpa ini.

The definition of the belts are as follows :

White Belt
Signifies innocence, as that of the beginning student who has no previous knowledge of Taekwon-Do.


Yellow Belt
Signifies the earth from which a plant sprouts and takes root as the foundation of Taekwon-Do is being laid.


Green Belt
Signifies the plant's growth as Taekwon-Do skills begin to develop.


Blue Belt
Signifies the Heaven towards which the plant matures into a towering tree as training in Taekwon-Do progresses.


Red Belt
Signifies Danger, cautioning the the student to exercise control and warning the opponent to stay away.


Black Belt
Opposite of white, therefore signifying the maturity and proficiency in Taekwon-Do, also indicates the wearer's imperviousness to darkness and fear.


Jot's :: Entah lulus ke x?

footer

Saturday, June 5, 2010

Ku Ada Kamu

Jot Down by Mummy Dasy at 9:15 PM 1 yang membebel

Jom layan lagu ni, Daneen ngah meroyan nak baju camni

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Jot's :: Pink Glass....


footer

Friday, June 4, 2010

SELAMAT BERCUTI

Jot Down by Mummy Dasy at 3:23 PM 2 yang membebel
Alhamdulillah.. berakhirnya rutin harian untuk setengah tahun
pasni Mummy leh ah berehat seketika,
gi keje lambat ikut office hour xde ah kul 7.45am dah tercongok kat ofis nun
nikmatnye dapat bangun tido lambat *heaven*
cuti selama 14 hari cam setahun rasanya
to all students "SELAMAT BERCUTI SEKOLAH"


Jot's :: Dapat melayan tenet smpi lebam *wink*

footer

Tuesday, June 1, 2010

Bentangan Kertas Kerja

Jot Down by Mummy Dasy at 12:37 PM 3 yang membebel
Small Smiley Icon untuk suami tercinta chewah *ayat kna power Small Smiley Icon
Khamis ni last day sekolah pastu cuti 2 minggu
macam² dah plan dalam kepala Mummy ni :)
anak² yang cuti sekolah Mummy excited wat schedule ape kes?
tapi Mummy yg plan, penentunye Mr.hBy, sekali semua dirancang kena reject padan muka Small Smiley Icon
jom join Mummy berangan

Small Mini Eyecatcher Icon UNIVERSAL STUDIO
PakNgah dah gi 2 mgg lepas tp x dpt msuk tiket habis pdn muke tu yg mengajak lagi pegi

Small Mini Eyecatcher Icon BUKIT TINGGI


Small Mini Eyecatcher Icon SWIMMING
hahaha ni dah confirm jadi klu xjadi mmg gamaknya Daneen tuntut tiap² ari...

itu Mummy yg berangan ntah jadi ntah x,
u'olls bercuti ke mana cuti sekolah ni????

Jot's :: Kalau tang berjalan Mummy mmg terror.. :)

footer

CROCs

Jot Down by Mummy Dasy at 12:59 AM 1 yang membebel
Arini jumpa 2 pages pasal CROCS *selipar getah Daneen panggil*
semua terjadi di FB

1st belah pagi mengenai INI

2nd tengahmalam mengenai INI

pastu baca kat JOEGRIMJOW tapi kedua2 x tekan butang *LIKE

kenapa me tulis pasal ni, sebab anakbanak pki CROCS, me pki 24/7 kecuali dalam umah.
Gila ah terasa okey, hahaha xde maknanya yang penting nawaitu.
Seyes cakap cuma ada 1 jek, selipar tu ah pakai kat umah gi kedai, gi keje & outing.
Sungguh selesa, tp klu tgk betul2 gambar di atas mungkin bukan ORI punye..
Klu ORI x macam tu, JOE pun ckp benda yg sama. Yang 1st kes tu dlm kepala dah bermain ye ke yang selama ni aku pakai dekat 2y ni...
Dah ragu2 dari pagi tp bile dtg yg 2nd & baca blog JOE btambah yakin mmg tak.
Klu tgk skang berlambak yg X ORI kat mana2, but to me x berapa selesa dipakai
sesekali me nak bandingkan ORI & X ORI klu jumpa di mana kedai lambangnye sama ke x?
sebab selama ni xpnah amik pusing pun kasut2 yg cetak rompak tu, ape tah lagi nak belek sbb me kalau pakai barang tu smpi dah lunyai br tuka *ngee tipu*

Jot's :: KLu Mr.hBy tau pasal ni confirm "NO MORE CROCS" katanya :(


footer
 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea