Friday, October 30, 2009

Lembpsssss

Jot Down by Mummy Dasy at 2:26 PM 0 yang membebel
Line tenet kat ofis ni cam siput khinzir slowwwwwwwwwwwnye
bile² sempat nnt baru update blog ini
kat umah x sempat dah w/pon linenye xde ah laju mana
tapi boleh ahhhhhhhhh
klu rajin update tp bile sampai jek kat umah
Mummy dah cbuk ngan bermukabuku facebook
hihihi ade ke yg kisah blog ni berupdate ke idak
takpe yang penting ku sendiri x berapa kisah miahaha


footer

Wednesday, October 28, 2009

Tak Sedar

Jot Down by Mummy Dasy at 3:30 PM 8 yang membebel
As usual, setiap pagi Daneen mesti orang terakhir yang bangun
tapi pagi tadi dia bangun terus masuk bilik air
pastu menangis² nak mandi
suh switch-on water heater
Mummy cam rasa pelik
coz selalu kalau bangun pun xde maknenya dia nak terus mandi
mesti baring² kat sofa sambil menonton PHD.
Mummy layan jek ah pastu tanya hBy
kata hBy dia terkencing atas tilam.
Then i asked her
"Napa kakak shishi atas tilam"
"Memang ah....abis tu kejut ayah x bangun"
hahaha disalahkan plak ayah dia.
sebelum ni pnah gak terbabas tapi dia tak ngaku
bila tanya, dia jawab
"Bukan ah, tu susu tumpah"
skarang dah pandai dah ngaku
that's my girl.....
:)


footer

Tuesday, October 27, 2009

Coke Glass Contour

Jot Down by Mummy Dasy at 9:47 AM 6 yang membebel
Complete Set 7 warna
hati gembira :)


footer

Monday, October 26, 2009

Jadi Perasan

Jot Down by Mummy Dasy at 12:42 PM 6 yang membebel
Entry sambungan INI
Lepas makan2 sesi photography ah pulok
masing2 jadi perasan miahaha

Ini adalah tukang amik gambo
jasamu di kenang ah beb :)
layankan aje gambo2 di bawah ini ye.....








kul 2++pm kami semua beransur pulang
ada yang pulang ke ofis, ada yang pulang kerumah
bukan selalu dapat jumpe cam gini.....

Note : Bile lagi ah dapat berkumpul semula


footer

Ape nak Buat

Jot Down by Mummy Dasy at 10:05 AM 1 yang membebel
Ngok betul diri ini :)
camne nak update blog thumbdrive tertinggal kat umah
gambo² semua dlm tu
sigh******


footer

Saturday, October 24, 2009

Lunch wif Mak Dara

Jot Down by Mummy Dasy at 10:21 PM 8 yang membebel
Semalam me lunch ngan girlfriends
kitorang gi KFC, pastu perasan model semua.
Malas nak type banyak2.
Biarlah gambar yang berbicara ececece

ME


Mie cepat2 wat blog @ FB


Cdot d Dot... terima kasih belanja & bawa SLR tu dapat gak lepas niat nak pegang miahaha

Azie mak buyung ni pun sama cepat2 ah wat blog @ FB ye

Hernee x yah nak kenalkan..... gambo macam org nak nasyid....hehehehe

cerita tak terhenti di sini......
sambungan nanti ye, gambo terlampau banyak sangat......
TO BE CONTINUED


footer

Friday, October 23, 2009

Sneak Preview

Jot Down by Mummy Dasy at 6:16 PM 6 yang membebel
wah tak ngagak title
tadi lunch ngan mak2 dara semua byk lagi gambo nnt upload
antara pic's yang i like

lawa sungguh gambo ini
ini hasil my snapshot okey
lawa x, dah pndi ni leh ah beli miahaha

ini adalah KAMI.


footer

New Style

Jot Down by Mummy Dasy at 11:05 AM 4 yang membebel
Sekarang Daneen ada macam² style sebelum tido
mule² minta garu belakang
garu bukan leh sebarang garu,
dia lak ajar kite
"Laju ckit camni" sambil dia menggaru atas tilam
dah tu bukan leh kejap naik lenguh tangan kite ni di buatnya.
Selain tu kalau kite dah nak tido, dia belum lagi
dia leh nyanyi pastu berjoget² bagai
macam kat atas pentas okey.
Selagi tak kena tengking selagi tulah dia memekak
sampai dia rasa dia dah ngantuk lepas menginja
baru senyap baring & tido.
Last sekali style tido baru
MENONGGENG
jejak kul 9am pun belum tentu nak bangun lagi kalau boleh.
camne nak sekolah next year klu camni.





footer

Thursday, October 22, 2009

Sakit Hati

Jot Down by Mummy Dasy at 11:03 PM 5 yang membebel
Selepas makan2 tu
terus menuju ke DATARAN PAHLAWAN MELAKA MEGAMALL
kerna PakNgah nak membeli something katanya
sampai2 terus ke BO 1/2jam habuk pun xde beli

pastu gerak lak ke Esprit
PakNgah membelek2, Daneen pun membelek gak
di belakang kain baju main sembunyi2
1/2 jam gak kat sini hapah xde ape dibeli.

pastu ke QUIKSILVER lak
mmg wajib pun klu tgk hampir semua barang dia jenama ni
tapi yang pelik sama gak naik kejung kaki
ngikut dia 1 ape pun x dibelinye
bikin hangin okey

Last2 ke POLO
bukan main lagi siap sarung kasut
pastu lepas, round 1 kedai pastu di gelak
coz Mr.hBy yang x merancang dah letak kasut kat counter
"Mak ah, aku yang beria ko yang beli dulu"
Mr.hBy nak tgg dia beli baru bayar coz nak beli beg ada PWP
pastu dia sambung lagi try kasut yang sama
siap suh promoter tu amik size kat stor
cuba lak pakai stokin last2 x jadi beli
hangin tul, klu Mummy jd budak promoter tu dah lama kena hempuk ngan kotak kasut tu.

Tak hilang sakit ati ngan PakNgah
sakit ati lak kat Mc'D
kotor yang amat okey, ni 1st time tgk suasana camni
atas meja berlonggok sampah x berangkat
Mummy dok membebel sambil tgg turn
dah tu slow sangat cashiernye.
kata PakNgah
"Kalau ko gi Australia, kat depan ni xde tukang bersih tapi x kotor macam ni. Ko tau nepa?"
"Nape, malas aku nak pkir"
"Sebab customer lepas makan, angkat buang kat dustbin. X caya ko tgk mat salleh klu diorg makan terus angkat pastu buang dalm tong sampah"
pastu dia cbuk lawa ah beg tadi siap tanya patut beli ke tak?
Mummy pun ape lagi
"Ko gi ah beli, nnt aku pinjam"
dia pun terus amik resit gi semula POLO
sekali bile Mummy dah beli makanan tgk dia ada kat meja
"Mana begnye"
"Kena beli RM250 1 resit, ko suh ah Aji beli stokin"
"Xde maknenya dia nak gi semula. Ko ah beli"
"Malu ah aku nak gi semula"
"Malu dah, tadi sape suh xnak beli"
"Klu kasut tu 200++ aku beli, aritu dah tgk tp xde sales"
tidak ke ngokngek dah tgk lagi nak mencuba lagi...
aishhhhh bikin hangin tau, pompuan pun x macam ni beli barang.
Mr.hBy pun x susah gini.
Cerewet........


footer

Jalan² cari makan

Jot Down by Mummy Dasy at 4:12 PM 2 yang membebel
Kejadian Ahad, 18/10/09

Bangun tido seawal 6am
terus on lappy dlu coz nak tinggal sehari suntukkan
harus ah kemas ape yg patut hehehe

Arini kitorang nak ke Malaka plak
gi open house pastu meround Bandar Melaka
dah lama rasanya x gi Melaka as for Daneen this is her 1st time went to Melaka

Gerak dari umah kul 7am
PakNgah harus ah jadi driverkan
Nenek naik pajero ngan TokYang
dalam keta PakNgah cbuk tanya
"Singgah mana2 x, lapo ni x sapan"
so singgah R&R Machap makan2
Danish sapan roti canai, Daneen mule2 nak meehoon goreng pastu tgk abg dia makan roti dia pun nak roti gak
terpaksa ah Mummy yang habiskan meehoon goreng
PakNgah makan mee rebus
Ucu kebab & roti canai Danish & Daneen tak habis
TokYang, NekYang, NekCom, TokCik, Nenek hanya minum sahaja
sampai Melaka kul 10am makan2 kul 12pm
kitorang gerak ke Melaka, yg naik Pajero x ikut serta


kitorang cuma naik Menara taming Sari jek
huwaaa Mummy masa naik mule2 tu okey
bile dah sampai atas dah rasa lain macam
masa naik tu ingatkan Daneen takut ghupenye idak ah
sebab dah besa gaknye

Ni supir kitorang hahahaha
dia dok membebel coz kitorang sedap terlentuk sana sini tido, dia drive sensorang
sekarang ni dia dah rajin balik kg.
klu dulu lupe jalan balik umah, 2 bulan sekali belum tentu nak balik
sekarang tiap2 minggu balik, bile ada ape2 mengenai keluarga pun dia balik
hikmahnye kasih x kesampaian kot..... miahahaha
x baik sungguh aku ni


Anak dara ni dah tak takut
dulu masa naik EOM kat Titiwangsa melalak smpi xkuar suara takut pny pasal
ni dia siap menjerit2
"Jatuh...Jatuh...."
cam dalam DVD Movie Upin Ipin
pastu melalak2 ajak naik EOM
huwaa malas nak melayan weiii badan dah melengas2
rasa nak dok & tido jek
Yang 1st pic's Daneen tu dia wat muke camtu bile amik gambo pastu dia cbuk nak tengok
"Tengok..tengok...lawa x macam jambu"
hahaha mana plak ko belajar jambu2 ni dik.
PakNgah dia jawab
"Bukan macam jambu, macam jamban"
dia punya ngamuk macam ape

gayat seh kat atas ni, kenoning pala
dari atas nampak
EOM, cruise, Dataran Pahlawan, macam2 ah gamaknye
nak naik doubledecker tu rosak ah plak.
Pas meround2 harus ah makan lagi
yang dah lapar lemak2 dah kuar melalui peluh.

to be continued ye...............


footer

Makan² Lagi

Jot Down by Mummy Dasy at 2:01 PM 2 yang membebel
Baru berkesempatan nak menghapdet blog
selama ni dok busy memanjang kat FB

Sabtu bersamaan 17/10/2009
kitorang gi makan kat Rawa Steamboat sekali lagi
klu mgg lepas PakNgah belanja, kali ni Mr.hBy plak belanja
kali ni PakUsu plak ngikut, plan asal semua nak gi
last² cancelled coz PakUda gi BP ada Drift keta
Makcik lak nak siapkan assignment coz esoknye dah nak balik hostel
TokAyah terpaksa ah menunggu di rumah coz takut MakCik nak ke CC ke mana² diakan x tau drive keta @ bike so terpaksa kena pasang driver sorang.

kali ni kitorang makan smpi Mummy rasa nak kuar balik
dari kul 8pm-10.30pm pny ah lama
Daneen berlantak makan aiskrim x benti²
dia leh lak eksen ngan PakUsu, siap cakap

"Ucu xpnah gi sini, ada airteyim aiskrim, jom adik tunjuk"

sambil tunjuk itu ini yang dia tahu pada Ucunye.
yang menjadi favv. malam tu
crab stick, shitake mushroom (PakNgah panggil cendawan hancing, kureng tul), jagung, kunci, udang, gonggong (betul ke ni), chicken wing, daging blackpepper, pencuci mulut tembikai
kali ni amik sup tomyam sahaja
mmg power sup tu wat Mummy x benti² makan
pastu wat sakit tekak pabila vomit.
PakNgah dalam takut, masih gak membedal x hengat donia
mule² takut coz baru baik cirbir ciritbirit
sampai umah dah kul 11.30pm
anak² dah tido dlm keta, Mr.hBy pun sama sampai umah terus masuk tido coz esok nak jalan jauh & bangun awal² pagi.
Mummy spt biasa harus jengok & jengah FB dulu wat ape yang patut baru boleh masuk tido.

Itu kisah ari sabtu kami.....:)


footer

Sunday, October 18, 2009

Kenape??????????

Jot Down by Mummy Dasy at 2:24 AM 2 yang membebel
mata ini ti dak mengantuk lagi
esok nak gi Melaka open house
kang ada Mummy kena bebel ngan Mr.hBy susah bangun subuh
actually Mummy xleh tido coz
tadi hBy suh booking tiket tapi me tangguh coz ada keje
pastu lepas maghrib kuar makan smpi kul 11pm
sekali check semula AA economy promo dah naik rege
mesti sok kalau cakap kena ceramah perdana gamaknye............

TOLONG KAWAN2 ape yang patut me cakap ngan hBy, gamaknye mmg kena terus terang ah kan, x baik bohong2 suami ni nnt susah beranak, sesungguhnye syorga di telapak kaki suamiYE KE & sok awal2 pagi terus booking sebelum bertolak ke Melaka.
Doakan ceramahnye nnt x panjang ye...AMINNNNNNNNNNN


footer

Saturday, October 17, 2009

Apekah??????

Jot Down by Mummy Dasy at 3:59 PM 4 yang membebel
Semalam Danish balik sekolah cerita ngan neneknya

"Nenek orang nak naik kapal terbang, gi Langkawi nenek tinggal"
"Nenek x heran, nenek dah pegi"

pastu Mummy dengar, Mummy menyampuk

"Oit mana leh dulu, kalau abang sunat baru gi, kalau x sunat x gi ah"
" Tak, ayah x cakap"

pastu bile balik umah, Mumm citer ngan Mr.hBy
kata hBy, dia dah tanya ngan Danish

"Abang, nak sunat tak?"
"Tak nak ah sakit"
"Tak, sikit jek 2 ari dah baik"
"Tak nak ah, nanti dah sunat orang kena kawin plak"

lOl
mana plak mamat ni belajar dah sunat kena kawin
Mummy dengar jek terus berdekah-dekah ketawa.

Pastu tadi lunch hour hBy balik keje
Mummy saja nak test, cakap nenek kata kesian kecil lagi xyah sunat.
Mr.hBy tanya lagi sekali

"Abang nak sunat tak?"
"X nak ah tunggu dah beso macam Ucu baru sunat. Ayah dah sunat?"
"Dah ah" Mummy lak yang tersipu2 malu dengar jawapan hBy
"Oh, Ayah dah kawin he"
"Kalau ayah x kawin xde ah abang"
"Orang masa kecik2 dulu kat dalam perut ayah he"
"Tak abang dalam perut Mummy"
"Boleh ke Mummy bawa orang"
sambil pandang Mummy yang ngah makan

pastu suh dia tido, me tanya ngan hBy
camne dia tau benda2 tu semua.
Kata hBy budak2 skang biasa ah...

Tapi sampai sekarang Mummy masih lagi confuse camne boleh dia tanya camtu??????????



footer

Tak Siap Lagi

Jot Down by Mummy Dasy at 11:02 AM 2 yang membebel
Tolong Tolong Tolong
dah kul 11am ni masih kat ofis keje xde ah byk sgt tapi x siap²
janji ngan my sis kul 11.30am balik coz dia nak kuar
takkan tinggal budak² ngan PakNgah diorang kang klu MakCik dah kuar
ntah ape jadi ngan anak² aku kang ada kena dera ngan PakNgah
kang kul 1pm Mr.hBy balik x siap masak lagi
gamaknye makan Nasi Ayam tapaw ah lagi
huish kena laju² ni tapi
macam ne nak laju wat keje
kalau FB & Blog lagi laju aku terjah
so salah siapa??????????


footer

Dah Pandai

Jot Down by Mummy Dasy at 10:22 AM 1 yang membebel
Cuba teka kaki sape?

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
Daneen ah sape lagi,
la ni dia dah pandai rajin sungguh xyah suruh pun dia rela nak wat.
Masa ni kono2 dia nak tulun Mummy iron shawl
siap berdiri atas kerusi lagi.

Rajin sungguh, anak sape ah ni?


footer

Coke Glass

Jot Down by Mummy Dasy at 8:09 AM 1 yang membebel

Skang ni ngah giler mengumpul Glass ni
mmg dari dulu segala khazanah dari Mc'D suke kumpul
sejak ada anak ni jek ah malas ckit coz nnt Mummynye kumpul anaknye tukang serak & hilangkan.
4 dah dapat lagi 3, minggu ni purple lak xtau ah dah kuar belum
Perky Pink dah habis dah.

footer
 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea