Tuesday, June 30, 2009

Anak sape ni

Jot Down by Mummy Dasy at 5:57 PM 11 yang membebel

Kesian anak dara ni terperok kat bawah kakiku
Actually smlm beli bantal
Pastu dia cbuk nak bantal tu
Wat alas montot dia yg tajam tu
So terpaksa ah wat tmpt dia duduk
Tempat yg ada hanya di bawah kelengkang mak
Miahaha harus ko dok ctu diam2 nak bantal pny pasalkan
Ok till now akan bersambung lg coz xde line tenet kat sini

Paya

Jot Down by Mummy Dasy at 4:46 PM 2 yang membebel

Dah smpi daerah Temerloh
Paya ape ntah namanya
Kitorg benti makan kat gerai ni
Makan nasi lemak + ayam gorg
Boleh ah drpd kebulurkan
Ok,,,,,till now ya nnt bersambung lg

Cuti²

Jot Down by Mummy Dasy at 4:09 AM 5 yang membebel
La ni on d way ke Jerantut, Pahang
doakan selamat pergi & pulang ye
kalau rajin ku bersiaran langsung
kalau malas tunggu balik nnt baru wat N3 k
ok daaa...........


sign_edited-1

xleh tido

Jot Down by Mummy Dasy at 12:12 AM 5 yang membebel
Ok arini nak gi Pahang anta my sis
dapat keje so kena belajo dulu kat
KOLEJ JURURAWAT MASYARAKAT JERANTUT, PAHANG
memang macam ni asal nak jalan jauh xleh tido
so masuk jek keta kang harus berdengkur
miahaha Mr.Hubby lak harus jeles
teringat lak dulu²
masa tu Danish baru 1y5m
mmg dah rancang sebelum kahwin
every year mesti ada family vacation
so plan kitorang that year ialah
Bukit Merah Lake Town Resort kira cam 2nd honeymoon
plan nak bertolak dari umah kul 4am
tapi kul 12am++ Mr.Hubby bangun ajak gerak
xleh tido katanya dekat 9jam drive sorang2 tanpa henti
me pun mmg x tido temankan dia borak
dekat 5 ari gak bercuti
dari Perak turun Kl pastu Melaka kira cam cuti² Malaysia
akan tetapi bile dah ada Daneen plan semua terpaksa di ubah
ini adalah kerana balik dari bercuti
terus melekat weiiiiiii
sebab itu Daneen kuat berjalan xkisah mana jek dia xkisah g
masa preggy dia 6mth me gi Sarawak
lagi 3mgg nak due gi Perak keje kawin
pastu lagi 1week due gi NS keje kawin
KL jangan citer hampir tiap² bulan gi
ngan memboyot² bawa perut
sehari sebelum dah ada tanda sempat lagi belanja barang dapur kat Giant
hahaha mmg kaki jalan akan tetapi
sejak itu terus stop berjalan kemana²
klu bercuti mesti ada orang lain ikut

ini adalah kerana ku takut xpasal² kang
Daneen dapat adik huwaaa
mak belum bersedia lagi baru baik surgery
apa aku melalut mlm² buta ni
k ah ape² pun kepada kawan² semua
SELAMAT BEKERJA
miahaha keji

[p/s : macam nak tambah lagi, harus dikaji semula]



sign_edited-1

Monday, June 29, 2009

Kerana mulut badan binasa

Jot Down by Mummy Dasy at 4:17 PM 8 yang membebel
Semalam pagi² dah gi paso beli lauk gi berdua ngan si anak dara yang jones itu
dalam kepala hotak ni nak membeli
ikan pari akan tetapi xde ikannye
pergi kedai 1st cbuk Mummy membelek ikan
Daneen cbuk gak membelek asam jeruk, air kotak, air botol, sweets etc.
bile nampak Mummy dah amik bakul
ngan selamba dia meletak 100 plus, sweets & asam boi
pastu lagi ah kite ni queue tgg turn membayo dia leh cbuk²
"Mummy, cepat ckit kakak sakit perutpowot ni"
me wat selamba jek malas nak melayan dia
tapi bile tgk dia macam betul² skit perut
dengan selamba ku potong barisan ye puan² jangan di amalkan
pastu bile masuk dalam keta dah macam org sihat
dok meraba barang makanan dia
dan² tu baru teringat ada lagi barang terlupe nak beli
me terus tanya dia takut dia tak tahan
"Kakak sakit perut tak"
"Sape yang sakit, orang owang nak minum air gas"
dalam ati "Budak ni auta k**ling lebih tul"
so singgah kedai lain lak beli sedikit lagi barang
dia cbuk gak nak ngikut
pastu masa me ngah memunggah lala
dia cbuk mumbling sambil ngangkat baju
ada makcik tu tanya
"Napa angkat baju, org suar yg angkat"
selamba ade dia menjawab
"Seluar pendek, baju ni tutup hidung"
pastu dia cbuk
"Mummy, cpat ah bucuk ah, ape yang lambat ni"
ish hangin tul kite ni lagi terbelek² cari lauk
dia masih lagi membebel me wat x dengar jek
tiba² "GEDEBUK" bunyi benda jatuh
toleh belakang tgk Daneen dok molek bersimpuh kat lantai
ngan air² ikan yg berlinang atas lantai
miahaha padan muke tu ah asik membebel jek
pastu dia marah coz Mummy dia dok gelak bukan nak tulun hahaha
tu ah mulut merutai cam bertih x reti diam
DOLAT ngan Mummy lagi
Padan Muka :)

[P/S : gambo xde ye xkan nak gi paso membawa camera]

sign_edited-1

Friday, June 26, 2009

Gaya santai

Jot Down by Mummy Dasy at 2:23 PM 17 yang membebel

Gaya santai seorang anak yg ske berangan

Post via XpressMusic

Hundreds gather at Jackson's hospital

Jot Down by Mummy Dasy at 9:14 AM 4 yang membebel
TEARS flowed outside a Los Angeles hospital as hundreds of Michael Jackson fans gathered to mourn the loss of the music legend, stunned by his sudden death at the age of 50.

”Right today I can't believe we might have lost the best entertainer this world has ever seen,” sobbed Lana Brown, 49, from Dallas, overcome with emotion as she struggled to come to terms with the news.

Brown, who described herself “as the biggest Jackson fan ever” was on holiday with her family in Los Angeles when her friend phoned to tell her that Jackson had collapsed and was being treated at the UCLA hospital.

Like hundreds of others, she made her way to the hospital, hoping against hope that Jackson, whose music and dance thrilled generations of fans, would pull through.

”I left my office. Everyone should. It's so shocking. Because you think someone like Michael Jackson will live forever, like Peter Pan,” Yoshiko Plair, clasping a sunflower for her icon, said.

The 49-year-old real estate agent heard the news, like so many others, via a text message on her phone when she was in the bank.
Related Coverage

* Michael Jackson dies of heart attackNEWS.com.au, 26 Jun 2009
* Celebrities saddened by Jackson's deathNEWS.com.au, 26 Jun 2009
* King of Pop dies of heart attackThe Australian, 26 Jun 2009
* Michael Jackson, troubled music geniusThe Australian, 26 Jun 2009
* Michael Jackson confirmed deadNEWS.com.au, 26 Jun 2009

Dropping her business, she rushed home, put on her Thriller T-shirt and hustled her sister and two children to the hospital to stand vigil.

”He changed music, he's the reason all that black music is on MTV now,” Plair said.

”I followed him from that first song. I'm going to mourn him today and probably for the rest of my life.”

She added she was going to stay until the hospital officially announced Jackson's death. “I want to hear with my own ears, I can't believe it until I hear it myself.”

Student Ashley Leon, 20, also decided to come after hearing of the news of Jackson's collapse.

”I called my room mate who is the extreme Michael Jackson fan because, you know, this is one of the biggest things we'll live through in our lives. We all grew up with his music.”

The crowd swelled through the afternoon in the bright summer sunshine waiting for news of their hero.

And most of them brushed off the past scandals that had blighted Jackson's life, after he was charged with and then acquitted of child-molestation.

”You know Michael Jackson has his stuff going on. You knew he's crazy. But he's Michael Jackson,” said Leon.

While Brown was more emphatic saying: “All of that did not matter to me because I knew it wasn't true.”



sign_edited-1

Thursday, June 25, 2009

Personality traits

Jot Down by Mummy Dasy at 9:54 PM 3 yang membebel
MARCH

Attractive personality
Affectionate
Shy and reserved
Secretive
Naturally honest, generous and sympathetic
Loves peace and serenity
Sensitive to others
Loves to serve others
Not easily angered
Trustworthy
Appreciative and returns kindness
Observant and assess others
Revengeful
Loves to dream and fantasize
Loves traveling
Loves attention
Loves home decors
Musically talented
Loves special things
Moody




sign_edited-1

Luahan rasa

Jot Down by Mummy Dasy at 2:50 PM 8 yang membebel
N3 ni luahan hati seorang ibu terhadap anak daranya yang mulut jones
kejadian berlaku awal pagi tadi
hari ni gi lambat ckit
coz "Hari Terbuka" sekolah Danish
mandikan anak² lebih kurang kul 8am
lepas dah mandikan, siapkan Daneen

Mummy : Kakak sini sikat rambut
Daneen : X yah nnt sakit rambut kakak
Mummy : X lawa ah nanti

dia terus blah ngan rambut yang serabai
kdg² bile dah di toncet 3 ari xleh buka
lagi ah hangin dia menjawab
"Jangan buka nnt x lawa jadinya, sikat depan jek"

Pastu ngah sarapan
dia bersuara ngan lantangnya

Daneen : Kakak nak pakai baju kurung kuyung
Mummy : Ish tadi x cakap masa Mummy pakaikan baju

bile dah salinkan baju

Mummy : Sini ikat rambut
Daneen : Ok
Mummy : Ha kan lawa
Daneen : Tau xpe

dush dush lebey² plak ko ek, adeh salahkah Mummy mengandungkan ko ni
rasanye xde yang lebey xde yg kurang sama jek masa ngandungkan Danish
akan tetapi ini budak wooo banyak kepoh



sign_edited-1

Wednesday, June 24, 2009

At last

Jot Down by Mummy Dasy at 4:14 PM 4 yang membebel
Hari ni CPU kat ofis ni baru siap
setelah 3 ari masuk spital hahaha
tiap² ari datang keje pun macam org budus
xde ape nak wat, nak wat keje xde CPU
hari² dok ngadap game kat PC sebelah
arini baru dapat my CPU
keje nak kenasettlekan pun berlambak
terus sakit pala ni cam kena migrain ni
ngadap keje ngadap game xlak skit pala
sok start wat keje yg berlambak
ni nak cuti lama ni

[note: skang ni jarang leh ON9 coz masa yg terhad]


sign_edited-1

Monday, June 22, 2009

Daneen new words

Jot Down by Mummy Dasy at 11:38 PM 16 yang membebel
Dah lama tak berciter pasal Daneen
la ni banyak sangat perkataan yang dia sebut
antaranya :-

1) ANAK²
kalau nak gi jalan ke mana2 esp. umah NekYang pasti dia yang akan bersiap dulu tergopoh-gapah gitu. Bile dia dah siap dia pasti akan cakap "Cepat anak2 lambat tinggal"...
wah macam ah dia yang drive okeh...
Kesimpulannya : Ikut Mummy gak... dulu Mummy selalu cakap camtu, ckit2 "ANAK2" di awal percakapan

2) BOSAN
Time suh kemas mainan @ menonton tv
"Kakak, kemas mainan tu"
"Bosan, asik kakak je yang kena"
wah!!!!! klu time tengok tv lak dia nak tengok cartoon, Mummy lak tgk citer Hindustan
"Bosan ah Mummy asik citer ni"
huhuhu sejak bile plak ko ni pandai berbosan bagai tgk cartoon dari pagi jejak ke malam tak lak bosan
Kesimpulan : Mummy gak, bile diorang gaduh dulu Mummy selalu cakap "Aduh korang ni asik gaduh jek, bosan ah Mummy camni"

3) BATUK
Kalau dia rasa makanan tu sedap pasti akan kuar ayat ni, contoh cam tadi ngah makan anggur Mr.Hubby amik dalam 5biji, terus dia bersuara
"Ayah, jangan amik banyak2 ah nanti batuk, uhuk uhuk (sambil tutup mulut buat2 batuk palsu)"
miahaha kedekut yang amat klu time dia pandai lak marah orang cakap camtu
Kesimpulan : Ni tak tau mana dia dapat... wallahu'alam dia belajo dari sape???

4) KAK NAM
Gelaran ni Mr.Hubby yang beri coz dia kalau time Danish kena marah dia pasti akan marah sama seperti tadi
"Danish cuba ah jangan berbual tengah makan"
"Cuba jangan bual macam kakak ni kan ayah, makan jek"
Mr.Hubby ya kan tidak, tidak kan pun tidak
pastu kena marah lagi
"Danish ni membazir jek makan cuba habiskan"
"Kakak makan habis ayah, sape tak habis tak bijakkan ayah"
adeh ko ni selalu cari pasal tul ah kakak bile dah kalah melalak
Kesimpulan : Ni pun xtau gen sapa dia ikut Mr.Hubby kot miahaha


sign_edited-1

Sunday, June 21, 2009

JERANTUT

Jot Down by Mummy Dasy at 10:02 PM 9 yang membebel
Mummy nak mintak tolong ckit kepada bloggers
sape2 camne nak gi ke
KOLEJ JURURAWAT MASYARAKAT,JERANTUT
coz next week kena gi ke sana
menghantar Makcik kepada Danish & Daneen
untuk sampai ke Jerantut tu insya'allah tau jalan
yang menjadi masalah KOLEJ nye xtau katne
somebody help me plsssssssssssss

sign_edited-1

Saturday, June 20, 2009

NTAH ah

Jot Down by Mummy Dasy at 10:45 PM 3 yang membebel
Lately rasa malas sangat nak wat N3
kadang2 feels very down
kadang2 malas yang amat
akan tetapi la ni rasa amat ngantuk
akan tetapi x nak tido
rasa cam nak tido
tapi x ngantuk
huhuhu adakah aku dah nak menopause
hish seram jek
adakah sebab dah lama x period
hampir 7 bulan sejak amik depo x period ni
adeh kadang2 rasa tension semacam
pening pala yang amat sangat
atau pun pasal spec
coz aku pakai spec tapi dah lama xpakai
semua gara2 malas nak repair
senget coz Daneen terpijak
????????????


sign_edited-1

3933

Jot Down by Mummy Dasy at 10:01 PM 3 yang membebel
I'M CALLING FOR VISITOR'S NUM. 3933
PLS SHOW UP
hehehe
xde yg keje ke coz ni view num. 3941


sign_edited-1

Tekanan

Jot Down by Mummy Dasy at 2:54 AM 12 yang membebel
Sebelum ape2 jadi
ni amaran dari pihak penaja

"KALAU ADA YANG TENGAH MAKAN @ GELI JANGAN BACA YE"

Sejak 2 menjak ni tekanan yang amat
tekanan di tempat kerja & tekanan di rumah
ngan kerenah anak2 tapi ini memang menguji kesabaran okeh
semalam tapau makanan
me makan nasi pakprik
Mr.Hubby nasi goreng kampung
anak2 burger
sekali ngah makan Danish nak vommit
suh dia gi toilet, 2 kali terhambur dia kuar
sekali terhambur kat meja makan
kitorg lagi ngah makan ok
me & Mr.Hubby tahan jek ah sambil ngelap hasil yg dia kuarkan tu
pastu xde selera nak sambung semula
yang pelik Daneen bleh wat selamba
saja jek dia habiskan burger dia
another case
Daneen la ni pantang nampak pencil color black
pasti dia akan wat eye-liner ok
klu nmpk highlight pink dia wat lipstick plak
adeh klu macam ni leh sakit jantung
semalam bagi dia highlight pink coz terlupe
dia datang kat me ngah wat keje
"Mummy cantik x kakak"
"Cantik" tanpa melihat ape yang dia buat
"Mummy, tengok ah"
"Ya Allah kakak ape yang dah kakak wat ni, masuk toilet skang wash ur face"
dia conteng mulut wat lipstick ngan highlight
aduh nasib baik mak ko x bg marker @ magic color
adeh tensi mak.....



sign_edited-1

Friday, June 19, 2009

Award yg cantik bangat

Jot Down by Mummy Dasy at 11:49 PM 7 yang membebel
Dapat award dari Shahliza
TRIMAS




kupanjangkan award ini kepada semua bloglist di sebelah ye
amik jangan tak amik
ni adalah paksaan hahaha




sign_edited-1

Jumbo Box

Jot Down by Mummy Dasy at 3:04 PM 7 yang membebel
Semalam dapat kotak yang beso
En. DHL yang anta
tapi masa dapat tu me takde kat ofis
coz anta Danish balik umah
ni kan dah sekolah so rutin balik asal ah
berbalik kat kotak itu
isi kandungannye ialah USB drive sebanyak 50 + 10 earphone
itu semua untuk CC gift away
staff kat ofis ingat me memborong Online Shopping
hahaha x ngagak klu ku memborong beso gini kotak
gamaknya balik umah pasti
Mr.Hubby sebulan tak habis bebel...
dah macam orang jakun gak coz 1st time dapat barang beso camtu
kat umah anak2 lak nyambung kejakunan hikhikhik
Mr.Hubby masih lagi kekal ngan
"LIKE MOTHER, LIKE DAUGHTER & SON"
menyampah tau

sign_edited-1

Cun ke?

Jot Down by Mummy Dasy at 12:33 AM 16 yang membebel
Antara aksi Daneen semasa berjalan ngan Mummy
hahaha budget cun ah sangat
sambil nyanyi lagu rekaan sendiri

"AYAM KOKKOKKOK
BUNYI AYAM KOKOK"


adeh dari mana dia belajo pun xtau ye
asal boleh jek nyanyi
tapi bile dia nyanyi kite xleh join ye puan2
nnt dia marah & meradang habis keta bertukar
jadi transformers nanti kena sepak terajang
akan tetapi puting ngan BB tetap di kiri kanan ye


sign_edited-1

Thursday, June 18, 2009

MaKaNaN

Jot Down by Mummy Dasy at 10:55 PM 4 yang membebel

Kekok rasa dah bape ari x nulih N3 ni
act. ni lauk semalam
Ikan Keli Goreng Berlada & Lemak ikan masin
klu ari2 makan camni mau makin naik lemak badan mak...


sign_edited-1

Monday, June 15, 2009

Malang Lagi...

Jot Down by Mummy Dasy at 11:45 PM 11 yang membebel
Ari Sabtu Mr.Hubby & Mummy berdating
anak2 tinggal kat umah coz takut lama
bila dah lama anak2 mesti meragam esp. Daneen
so keputusan yang wajar adalah tinggal
tempat2 yang dituju :-
<@ GIANT beli susu anak yg dah kehabisan
<@ LANDMARK survey barang CC last2 x beli pun buat penat jek g sana
<@ KIPMART beli lauk-pauk
<@ TAMAN TUN beli barang elektrikal
oleh kerana dah banyak tempat singgah tapi perut x diisi
Mummy kebuluran yang amat tapi Mr.Hubby kata makan kat umah jek
dush dush kedekut yg amat
so Mummy minta beli air so singgah 7E Shell
bila dah kuar dari 7E Mummy cari Mr.Hubby x jumpa

Akan tetapi keta ini yang menunggu di depan pintu
dalam ati berkata
"Kesian keta orang ni, sapa ah yang melanggar gaknya"
sekali tengok driver
"Ak ah lahai baju ko sama ngan laki aku"
sekali dihon miahaha mmg confirm laki aku
me terus suh dia turun keta tgk scratch kat keta
angin kawan mmg makin xbaik
Mummy terus senyap tanpa berkata ape2
kang x pasal salah cakap perang jadinya
actually keta tu baru amik mgg lepas so kiranya dalam masa seminggu dah accident lagi
tapi kali ni gerangan orang yang B**OH masuk @ kuar parking
yang jadi mangsa keadaan keta aku
hish menyampah betul ntah berapa rat** ah kena gaknye
pantang Mummy bangan nak beli something
mesti kena kuar duit
apalah malang nasib keta ni gaknya


sign_edited-1

Aromaterapi Semasa Hamil

Jot Down by Mummy Dasy at 10:34 AM 7 yang membebel
Tips :-

◘ Gunakan sedikit sahaja minyak aromaterapi semasa hamil.
◘ Gunakan tidak lebih 4 jam dalam masa sehari.
◘ Jangan sapu terus pada kulit terutama perut. Ia boleh meresap terus kepada bayi.
◘ Jangan gunakan sebarang minyak aromaterapi yang berfungsi untuk merangsang dan menyahtoksik.
◘ Sebaiknya guna minyak aromaterapi menerusi alat pembakarnya @ titiskan dalam tab mandian. Boleh juga dicampur dengan minyak lain seperti almond dan lain² yang sesuai untuk ibu hamil.
◘ Jangan letakkan aromaterapi terus pada bahan yang diperbuat daripada plastik kerana boleh menyebabkan plastik itu cair.
◘ Biji anggur adalah minyak pelbagai guna yang bagus untuk semua jenis kulit.
◘ Almond sangat berminyak, bagus untuk kulit yang gatal².
◘ Avocado, kaya dengan vitamin A,B dan D. Sesuai untuk kulit yang sangat kering dan kawasan yang berlemak.
◘ Isirong Pic dan Aprikot adalah seperti minyak almond tetapi harganya lebih mahal.
◘ Evening Primrose kaya dengan kandungan GLA (gamma linoleic acids) jadi ia bagus untuk kulit kering dan kulit yang matang

[sumber Pa&Ma Julai 09]


sign_edited-1

Tahap Bahasa Mengikut Usia

Jot Down by Mummy Dasy at 9:56 AM 1 yang membebel
Dua Tahun (24 bulan)

* Mempunyai 200 hingga 300 patah perbendaharaan kata.
* Menamakan objek yang biasa di persekitarannya.
* Menggunakan ayat pendek yang tidak lengkap.
* Menggunakan kata ganti nama yang menunjukkan tempat dan arah. Contohnya luar, dalam & bawah.


Tiga Tahun ♥ DANEEN ♥

* Mempunyai 900 hingga 1000 patah perbendaharaan kata.
* Menyebut 3 hingga 4 ayat yang ringkas. ~ Daneen terlebih² ah plak
* Bermain dengan perkataan dan bunyi.
* Boleh menerima 2 ayat dalam bentuk arahan. Contoh "Adik bagi mummy mainan tu dan habiskan minum susu sekarang". ~ Jawapannya kejap....


Empat Tahun

*Mempunyai 1500 hingga 1600 patah perbendaharaan kata.
* Banyak bertanya soalan. ~ Ni Daneen ngah amalkan.
* Menggunakan bentuk ayat yang lengkap.
* Kadang kala, soalan "kenapa" dan "bagaimana" sukar untuk anda jawab. ~ Ni pun sama semalam dia boleh tanya "Kenapa girl xleh tencing berdiri?" dah explain pun masih lagi "Kenapa"


Lima Tahun ♥ DANISH ♥

* Mempunyai 2100 hingga 2200 patah perbendaharaan kata.
* Boleh berbicara mengenai perasaan.
* Memahami "sebelum & selepas".
* Boleh mematuhi 3 arahan. ~ Bukan setakat 3 tetapi 4,5 arahan pun boleh disuruh hehehe jadi orang suruhan Mummy skang ni keji sungguh mak ko ni


sign_edited-1

Kereta ke Memandu ni?

Jot Down by Mummy Dasy at 9:27 AM 4 yang membebel
Ditag oleh Umi Sufira....Terimas ye...
Soalan-soalannya...

1. When do you get your driving licence?
20tahun dah dapat lesen 07/04/00

2. Your first car is...?
Proton saga plat number J** 3933

3. What type is your car now?
Waja

4. Do you choose your plate number or was it given?
Dapat dari kedai 5750 boleh ah yg ku idamkan 5755 oleh kerana malas nak ke JPJ terima adonye.

5. What is the color of your car?
Grey

6. Reveal 3 most important things in your car.
-Spek Danish & Daneen

-CD Asmaul-husna biar on jek CD confirm budak 2 ni tido ngan Mummynye sekali join
-Towel Danish


7. Have you ever got yourself into accident?
Baru jek lepas accident & baru seminggu kuar keta semalam dah scratch kat pintu sebelah driver dari pintu belakang sampai pintu depan

8. When is the due for your insurance & road tax?
Middle of July... senang nak ingat coz sama ngan b'day Danish

9. Do you plan to change your car?
Tukar tu xtau ikut Mr.Hubby dia yang tentukan tapi ownernye mesti my name miahaha

10. Let's make your friend do this too. Who would you choose?
Xde sape coz ngah sgt baik hati...

sign_edited-1





Sunday, June 14, 2009

Award from Mama Lieya

Jot Down by Mummy Dasy at 8:28 PM 0 yang membebel
--Thanx dear for the lovely award--<@




sign_edited-1

Friday, June 12, 2009

Anak Ketam

Jot Down by Mummy Dasy at 4:30 PM 6 yang membebel
Semalam x masak so membeli sajok
tukang beli ofcoz Mr.Hubby ngan Danish
sampai jek kat umah terus makan²
dah lepas makan Mummy dok ngadap lappy
pastu Mr.Hubby suh siapkan acc. CC
nah wat keje datang Danish & Daneen
depa dok lepak gak dalam bilik tu sambil main² ngan Mr.Hubby
tiba² Danish bersuara

Danish : Ayah, tadi ayah cakap saya bawak keta abang saya.
Mummy : Ape abang cakap Mummy x paham.
Mr.Hubby : Tadi Ney jumpe budak² ni pastu diorang tanya baru balik KL ke? Ney cakap ah ak ah, aku naik keta adik ipar abang aku....
[belum sempat habis ayat Danish menyampuk]
Danish : Eh mana boleh cakap aku berdosa
Mr.Hubby : Saya gi naik keta adik ipar abang saya, abang saya naik keta saya..

Mr.Hubby kata dengar jek ayah dia cakap camtu dia yang berdekah² ketawa dulu
pastu baru kawan² Mr.Hubby ketawa
hahaha actually Mr.Hubby yang ajar jangan cakap "AKU"
tu lah bapak ketam nak ajar anak jalan lurus konon
diri sendiri jalan senget ape daaa ^_^


sign_edited-1

Thursday, June 11, 2009

Laju Ke?

Jot Down by Mummy Dasy at 9:53 PM 0 yang membebel

Speedtest

Gara² terpengaruh ngan Jade.....

huhuhu xde ah laju sangat ni semua gara² selalu menggunakan numbers...

dah 3 kali try still sama menyampah.....



sign_edited-1

Wednesday, June 10, 2009

Mimpi Nabi Muhammad S.A.W

Jot Down by Mummy Dasy at 9:55 PM 2 yang membebel
Antara 9 Mimpi Nabi Muhammad SAW "Sesungguhnya aku telah mengalami
mimpi-mimpi yang menakjubkan sebelum aku di Israqkan".

1) Aku telah melihat seorang dari umatku telah di datang oleh malaikatul
maut dengan keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya, maka malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBUBAPANYA.

2) Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyiksakan, diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

3) Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka ia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.

4) Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikut Ahzab, tetapi SOLATNYA YANG KHUSUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.

5) Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga di halang dari meminumnya, ketika itu datanglah pahala PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT memberi minum hingga ia merasa puas..

6) Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpulan- kumpulan, setiap kali dia datang dia akan diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil ke kumpulanku seraya duduk disebelahku .

7) Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam keadan gelap gelita di sekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam keadaan binggung, maka datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkan nya dari kegelapan kepada tempat yang terang - benderang.

8) Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidakpun membalas bicaranya, maka menjelmalah SIFAT SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU lalu menyeru kepada mereka agar menyambut bicaranya,lalu berbicara mereka dengannya.

9) Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api ke mukanya,maka segeralah menjelma pahala SEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT lalu menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.





sign_edited-1

On d way balik JB

Jot Down by Mummy Dasy at 5:12 PM 0 yang membebel
Gambo kat Machap, PakNgah ngidam nak makan nasi lemak
Mummy makan bubur lambuk kambing
ayah makan nasi ambang
Danish & Daneen makan coklat jek

Daneen ngah teropong something
cara nak ngepow PakNgah
PakNgah lak wat dunno jek miahaha
bile sampai kat kedai lain yang diteropong lain yang diminta

Gambo ni lak
Chinese ni tinggal anak dalam keta
anaknye tertido ke tido lebih kurang gitu ah
dah goyang² keta pastu bapanya tipon lagi
tak gak bangun dekat sejam gak
last² budak tu bangun lucky him
anak dia pandai buka lock pintu keta
sekali bila bapanye amik budak tu
Masya'allah
mengucap panjang kitorang anak dia kecil lagi
lebih kurang baya Daneen jek ape ah yg dia tau
Moral of the story jgn tgl anak dalam keta
x bace paper ke kes² sebelum ni
klu ape² terjadi nangis x berlagu wei

[Note : jgn muntah darah ngan citer basi arini]


sign_edited-1

Majlis perkahwinan di MPAJ

Jot Down by Mummy Dasy at 3:06 PM 0 yang membebel
Ahad lak seperti dalam plan gi dewan MPAJ
masing² bile tanya tau jalan x, jawab tau
kesudahannya sesat 2,3 kali pusing jalan yang sama
Mr.Hubby lak dok salahkan me coz tak reti guna Nokia GPS
dalam dok kalut tu Daneen lak wat hal

Gambo dia atas ngah berposing tu actually nak nangis
nampak tak mata dia berair & bibir mencebik
baru lepas bergaduh ngan Mummy
dia nak pakai compact powder tapi bukan kat muka
dia nak pakai letak kat ketiak
x penah di buat orang ok
dah ah year 2009 jek 4 kali compact Mummy beli
1st >> MAC x sampai sebulan dah berkecai
2nd >> Revlon pun sama gak jangka hayat x panjang
3rd >> Johnson huhuhu ni lagi dia syok pakai last² tgl cermin jek
4th >> ni last Silkygirl dah macam anak dara rasa
tapi last² Mummy ngalah gak bagi gak ah
pastu terus diam x merengek lagi
dalam sesat barat tu kitorang bernasib baik
coz ternampak Odyssey PakTeh ngan laju mem'follow'
akhirnye sampai ke destinasi yang di tuju

Sampai makan² semua
berborak², last sekali ada edisi baling sweets
Mummy selaku Maksu paling banyak dapat
hahaha semua SIl & BIL bersorak
"MAKSU borong gula²"
hahaha bukan setakat sweets sahaja
telur pindang pun Mummy banyak dapat
pastu berkat pun Mummy paling banyak dapat
tapi Mummy amik 2 jek tuk anak²
kul 4pm kitorang gerak balik ke JB

sign_edited-1

Meround Putrajaya

Jot Down by Mummy Dasy at 10:43 AM 0 yang membebel
Actually plan asal nak ke Putarajaya lepas me balik keje
tetapi oleh kerana kereta dah siap
so macam kelamkabut ptg nak gi amik keta
balik dah malam so plan balik gi awal pagi esok
kain baju semua belum packing lagi
malam tu xtvt cam biasa lepas maghrib makan
Mummy pas makan terus ngadap lappy
ayah tgk berita kat dapur
anak² lak nonton Playhouse Disney kat hall
dalam masa yang sama Mr.Hubby tipon my SIL
yang adiknye nak kahwin ni
tup² dia masuk cakap ngan Mummy
"Dah packing barang gerak malam ni"
"Biar betul jgn nak ngengada ah"
"Betul, Ney drive keta Tam (pengantin), sayang ngan anak² naik Sonata ngan abang (paklong @ Bobo)"
pastu Mummy cam lipas kudung ah ngemas baju anak² terus amik² yang ingat & penting sahaja ok
ni yang Mummy x suke ngan Mr.Hubby suke ubah plan last minute
bukan dia jek adik-badik dia sama camtu gak
dalam kul 9pm gerak ke Impian Emas amik keta Tam
yang buat sakit ati adalah menunggu PakNgah lak
coz Tam tu kira bestfriend PakNgah sama² main Painball
tu yang dia ngikut sekali
PakNgah lak yang Mummy nyampah x pernah dulu dari orang lain
tunggu punya tunggu kul 11pm baru gerak dari JB okey
sampai Seremban Tam tgg kat exit amik keta dia
PakNgah lak ikut Tam, kitorang gerak gi Putrajaya
kul 2.30am baru sampai pny ah laju Bobo bawa
Bobo tu Danish & Daneen jek yg panggil anak sedara lain panggil PakLong.
Esok paginye lepas mandikan anak² sekali tgk baju basahan Daneen xde
alamak xkan ah kat umah nak pakai baju lawa
pulak tu color putih mmg jahanam ah jawabnye
nak x nak terpaksa membeli kat Reject Shop,Alamanda




sampai Alamanda Mummy gi ATM dulu haruskan
Mummy yang suke bershopping i like :p
Danish & Daneen dah menghilang ngikut Along Azah
bile Mummy smpi kat diorg Along wat kalam okeh
pagi² ari bagi anak² aku makan aiskrim
adeh dah ah baju Daneen xde habis comot koreng ghupe masing²
sementara Along Azah & Adi (suami dia) membeli barang dapur
Mr.Hubby angkut budak 2 tu makan aiskrim kat luar
pastu baru masuk gi Reject Shop
tujuan asal nak beli baju Daneen tapi harus ah Danish pun kena beli sama
baru adil ngan anak²
Danish cam basa x kisah ape yg kite amik tu ah yg dia pakai
akan tetapi Daneen tidak dia pilih sendiri
dah ah tu berejam memilih... cerewet yang amat
sekali tengok jam dah kul 1pm
alamak MakLong & Bobo kebuluran kat umah
last² tapau Mc'D & Burger King
Mummy sempat lagi membeli IZ Jeruk
suke ngan asam dia actually klu gi Alamanda ngan SOGO mesti beli
Belah petangnya Mr.Hubby & Along gi Serdang plak
amik MakYah & Ain


lepas tu along bawak budak² gi PULLMANN
tengok boat naga
Mummy, MakLong, Bobo & Makyah tinggal kat umah
actually malas nak gi panas


suke tengok gambo² ni
sungguh plastik senyuman Daneen itu
tapi gelap Mr.Hubby x reti amik gambo
dah nak Maghrib baru diorang balik
baju yang Daneen pakai tu beli kat Reject Shop
bukannye lawa tapi berejam memilih
Belah malam plan asal nak gi umah pengntin
tapi cancel lagi
last2 x gi mana² hanya makan & tido

[Note : Sila jangan bernanah ye berjela N3 kali ni hahaha]



sign_edited-1

KL

Jot Down by Mummy Dasy at 6:53 AM 5 yang membebel
Dari N9 kitorang gerak lak ke KL
xde beli ape2 pun
tuju tempat yang dah set kat dalam kepala
1st >> Jakel beli kain tuk baju raya (mcm kat JB xde Jakelkan)
2nd >> Sogo borong Polo & CK1, pastu beli jeruk
lebih kurang kul 9pm gerak balik JB smpi umah jejak kul 2am.
[Note : Malas nak type byk2]

sign_edited-1

Tag From Ami

Jot Down by Mummy Dasy at 6:00 AM 0 yang membebel
Be honest no matter what, then tag at least 10 friends.jujur..jujur..
01. Who was your last text from?
-<@ From Mr.Hubby "Ramai lak orang" dia bwk Danish gi klinik

02. Where was your default picture taken?
kat umah

03. Your relationship status?
-<@ Married
04. Have you ever lost a close friend?
never

05. What is your current mood?
moody

06. How many siblings do you have?
-<@ 5 org

07. Whats your brother(s)/sister(s) names?
-<@ Mohd. Azhar
-<@ Suzana
-<@ Mohd. Azrul
-<@ Mohd. Ainul Azam

8. Where do you wish you were right now?
-<@ Langkawi bercoti

09. Have a crazy side?
xxxx

10. Ever had a near death experience?
Belum pernah lagi..

11. Something you do a lot?
Keje kat umah yang x penah abis

12. Angry at anyone?
my workers hahaha

13. What's stopping you from going for the person you like?
malu

14. When was the last time you cried?
Sinetron Intan malam tadi...

15. Is there anyone you would do anything for?
My family ofcoz

16. What you think about when you are falling asleep?
H/p nak tengok waktu kul bapa

17. Who was the last person you talked to on the phone?
Mr.Hubby

18. What is your favorite song?
skang ni ngah giler lagu LETTO-ruang rindu

19. What are you doing right now?
Ngah update blog kuikuikui

20. Who do you trust right now?
My Family

21. Where did you get the shirt you are wearing?
Alamak lupe ah

22. Have you kissed someone in the past week?
Mr.Hubby & DASY everyday ok

23. Who is your friend that lives closest to you?
BFF

24. Describe your life in one word?
HAPPY

25. Who are you thinking of right now?
DASY

26. What should you be doing right now?
my work sok dateline

27. What are you listening to?
ERA FM

28. Who was the last person who gave you a hug?
-<@ Mr.Hubby hahaha tebiat xde ah my DASY of coz

29. Who was the last person who yelled at you?
ada yang berani ke

30. Do you act differently around the person you like?
tgk mood

31. What is your natural hair color?
Hitam

32. Who was the last person to make you laugh?
Daneen pagi tadi membebel xnak mandi nak salin baju jek boleh gitu

33. Who was the last person to make you sad?
xde kot

34. What do you hear?
staff lain membebel

35. Is your hair curly or straight?
lurus tanpa rebonding

36. Has anyone ever called you "scrumptious" before?
Tak ada..

37. Do you have a best friend?
YUP

38. Held hands with the opposite sex in the past 3 days?
Mr.Hubby & Danish

39. Do you use smiley faces on the computer?
Rasanya xde kot

40. Have you ever changed clothes in a vehicle?
-<@ hahaha never
41. Are you happy with life right now?
Ofcoz

42. Are you currently jealous?
sometimes

43. What jewelery are you currently wearing?
-<@ Rantai & gelang pemberian Mr.Hubby

44. What were you doing on friday night?
-<@ Shhh rahsia

45. Have you ever had your heart broken?
Pernah

46. Have you ever broken someone's heart?
Pernah gak

47. Is there anybody you're really disappointed in right now?
Tak

48. What was the last reason you went to the doctor for?
dah tak tertahan tanggung sakit

49. How late did you stay up last night and why ?
2am ngadap blog

50. Have you ever dated someone longer than a year?
yap... bercinta 2y berkasih2an hampir 6y dah

51. Who would u like to tagged?
x ada penat mikir jawapan ni





pic10-1
 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea