Wednesday, June 10, 2009

Meround Putrajaya

Jot Down by Mummy Dasy at 10:43 AM
Actually plan asal nak ke Putarajaya lepas me balik keje
tetapi oleh kerana kereta dah siap
so macam kelamkabut ptg nak gi amik keta
balik dah malam so plan balik gi awal pagi esok
kain baju semua belum packing lagi
malam tu xtvt cam biasa lepas maghrib makan
Mummy pas makan terus ngadap lappy
ayah tgk berita kat dapur
anak² lak nonton Playhouse Disney kat hall
dalam masa yang sama Mr.Hubby tipon my SIL
yang adiknye nak kahwin ni
tup² dia masuk cakap ngan Mummy
"Dah packing barang gerak malam ni"
"Biar betul jgn nak ngengada ah"
"Betul, Ney drive keta Tam (pengantin), sayang ngan anak² naik Sonata ngan abang (paklong @ Bobo)"
pastu Mummy cam lipas kudung ah ngemas baju anak² terus amik² yang ingat & penting sahaja ok
ni yang Mummy x suke ngan Mr.Hubby suke ubah plan last minute
bukan dia jek adik-badik dia sama camtu gak
dalam kul 9pm gerak ke Impian Emas amik keta Tam
yang buat sakit ati adalah menunggu PakNgah lak
coz Tam tu kira bestfriend PakNgah sama² main Painball
tu yang dia ngikut sekali
PakNgah lak yang Mummy nyampah x pernah dulu dari orang lain
tunggu punya tunggu kul 11pm baru gerak dari JB okey
sampai Seremban Tam tgg kat exit amik keta dia
PakNgah lak ikut Tam, kitorang gerak gi Putrajaya
kul 2.30am baru sampai pny ah laju Bobo bawa
Bobo tu Danish & Daneen jek yg panggil anak sedara lain panggil PakLong.
Esok paginye lepas mandikan anak² sekali tgk baju basahan Daneen xde
alamak xkan ah kat umah nak pakai baju lawa
pulak tu color putih mmg jahanam ah jawabnye
nak x nak terpaksa membeli kat Reject Shop,Alamanda




sampai Alamanda Mummy gi ATM dulu haruskan
Mummy yang suke bershopping i like :p
Danish & Daneen dah menghilang ngikut Along Azah
bile Mummy smpi kat diorg Along wat kalam okeh
pagi² ari bagi anak² aku makan aiskrim
adeh dah ah baju Daneen xde habis comot koreng ghupe masing²
sementara Along Azah & Adi (suami dia) membeli barang dapur
Mr.Hubby angkut budak 2 tu makan aiskrim kat luar
pastu baru masuk gi Reject Shop
tujuan asal nak beli baju Daneen tapi harus ah Danish pun kena beli sama
baru adil ngan anak²
Danish cam basa x kisah ape yg kite amik tu ah yg dia pakai
akan tetapi Daneen tidak dia pilih sendiri
dah ah tu berejam memilih... cerewet yang amat
sekali tengok jam dah kul 1pm
alamak MakLong & Bobo kebuluran kat umah
last² tapau Mc'D & Burger King
Mummy sempat lagi membeli IZ Jeruk
suke ngan asam dia actually klu gi Alamanda ngan SOGO mesti beli
Belah petangnya Mr.Hubby & Along gi Serdang plak
amik MakYah & Ain


lepas tu along bawak budak² gi PULLMANN
tengok boat naga
Mummy, MakLong, Bobo & Makyah tinggal kat umah
actually malas nak gi panas


suke tengok gambo² ni
sungguh plastik senyuman Daneen itu
tapi gelap Mr.Hubby x reti amik gambo
dah nak Maghrib baru diorang balik
baju yang Daneen pakai tu beli kat Reject Shop
bukannye lawa tapi berejam memilih
Belah malam plan asal nak gi umah pengntin
tapi cancel lagi
last2 x gi mana² hanya makan & tido

[Note : Sila jangan bernanah ye berjela N3 kali ni hahaha]



sign_edited-1

0 yang membebel:

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea