Friday, February 24, 2012

Pesanan yang menyentuh hati

Jot Down by Mummy Dasy at 10:05 PM 0 yang membebel
Pesanan dari ayah kepada Allahyarham Faris Nur Daniel buat semuaibu bapa...

Buat kawan-kawan semua.... Antara perkara yang kita boleh jadikan pengajaran dari kisah Allahyarham Faris Nur Daniel...

1. Bila anak merengek bangun malam, janganlah marah dia. Jangan merungut kenapalah kena bangun malammmmm.. mengantuk.. etc... That might be the last night that he/she does that.
2. Bila anak mintak mainan atau sesuatu kalau mampu, kita cubalah berikan. That might be the last thing that he/she ask for something.
3. Bila anak nak susu, berikan dgn penuh kasih sayang... That might be the last day that he/she drinks it. Sama ada susu ibu atau susu formula, dua dua sama je. Pemberian dari ibu/ayah kpd anak.
4. Bila anak buas dan nakal, sabarlah. That might be the last day that we can see him/her being active.
5. Bila suapkan anak makan, suaplah dgn penuh kasih sayang... That might be the last food that he/she eats.

- *sedih* Kadang teralpa bila masa yang ada lebih dihabiskan pada perkara lain, dari bersama anak tersayang. Pesanan bapa Faris sangat-sangat menyentuh hati saya.

Pesanan ini betul2 menyentuh hati naluri saya sebagai seorang ibu... Minta2 dijauhkan perkara seperti ini biarlah mereka membesar dengan sihat walafiat & sempurna hendaknya...


Jot's :: saya c&p dr fb


- Posted using BlogPress

Wednesday, February 22, 2012

#21 Wordless Wednesday  Breakfast

Jot Down by Mummy Dasy at 9:06 AM 0 yang membebel





- Posted using BlogPress

#20 Wordless Wednesday  Gigi

Jot Down by Mummy Dasy at 8:23 AM 0 yang membebel




- Posted using BlogPress

Tuesday, February 21, 2012

Jot Down by Mummy Dasy at 2:21 PM 0 yang membebel
On the way gi keje terserempuk ngan kemalangan jalanraya (ayat karangan sekolah miahaha)
Xtau siapa gerangannya
Huhuhu mintak2 dijauhkan hendaknya seram..




Gambo bwah ni mungkin kereta yg terlibat kemalangan
Kata Mr.hBy kepoh betul cam wartawan ak ah


- Posted using BlogPress

Sunday, February 19, 2012

Habis punah

Jot Down by Mummy Dasy at 8:51 PM 0 yang membebel
Semalam kami tinggal berdua jek kat umah
Danish ngan Daneen gi tutor kat Smart Reader's
Mr.hBy keje petang
Jadinya bosan deyhhhh dok umah terperuk huhuhu
Syahmina plak x boleh tinggal kejap asik nak berkepit jek ngan Mummy
Pantang lepa dia merangkak ke mana2 entah dalam umah
Paling tension bila dia ke dapur main microwave
Mummy ngah solat asar letak dia dalam walker sebab kalau biar jek dia merayap membongkar tong sampah dalam blik
Kesilapan bila Mummy tak tutup pintu
Huwaaaaa habis butang kat microwave tu di cabut dia
Sungguhlah tersangat rasa macam nak cubit2 jek dia




Gambo atas tu yang da di cabut (amik lps Mummy jumpa dia kat dapur)
Gambo bawah tu nampak x dia cabut yang Mummy da pasang semula
Bila da cabut pandai plak dia nak pasang semula sendiri


Jot's :: B/pad habis sudaaa pki tisu la esokhuhuhu


- Posted using BlogPress

Saturday, February 11, 2012

Demam lagi

Jot Down by Mummy Dasy at 1:45 PM 0 yang membebel
Dak kecik ni demam semula
Mummy baru kebah, dia plak demam semula
Ari Khamis Mr.hBy cakap Syahmina demam badan dia panas
Malam lepas anta Danish ngan Daneen taekwondo bawak dia gi klinik temp. 39c masa tu badab da panas hidung meleleh jek berair
Jumaat, Mummy cuti jaga dia sebab bby klu demam merengek & merintah jek memanjang
Kalau anta umah Maklong confirm Maklong xleh wat keje nak mengelola dia sorg jek, dah lah ari rabu merintah jek nak berulit ngan Maklong dia suh ngelek dia jek huhuhu
Arini dah 3 ari tapi badan masih panas lagi huhuhu
Merintah jek kejenya, tido xnak dalam buai xnak berbotol huhuhu camne nanti next week Maklong dia nak jaga ada huruhara kena set mood Syahmina semula
Mr.hBy cakap demam nak dapat upah nak pndi jalan huhuhu
Kalau betul alhamdulillah sebab pasn da sng keje Mummy kalau dia pndi jalan xyah nak ngelek ke luar ke dalam miahaha
Tido mesti over tapi mesti mummy baring sebelah dia gak, mummy gerak ke luar dia bangun sertamerta huhuhu kesimpulannya kna tdo berjemaah ngan dia xleh wat keje lain
Pasni dia da kebah confirm Mummy plak yg demam huhuhu
Pinggang da cam nak patah sebab dia ngempeng nonstop
Mood nak makan dia da ke laut skang sbb demam gaknya




- Posted using BlogPress

Friday, February 10, 2012

For the rest of my life

Jot Down by Mummy Dasy at 4:43 PM 0 yang membebel
Jumpa ni kat fb...
Sweet jekkan, jangan muda2 jek romantik tp biar kekal sampai tua :)
Susah senang biar bersama smpi akhir hayat
Untuk semua & diri sendiri semoga jodoh kite macam ini hendaknya
Amin...




- Posted using BlogPress

Thursday, February 9, 2012

Sedang Apa Dan Dimana (SADD) - Sammy Simorangkir [Official video]

Jot Down by Mummy Dasy at 9:21 AM 0 yang membebel


Lirik Lagu Sammy Simorangkir – Sedang Apa Dan Dimana

dulu selalu ada waktu untuk kita
kini ku sendiri
dulu kata cinta tak habis tercipta
kini tiada lagi (lagi)

sedang apa dan dimana dirimu yang dulu ku cinta
ku tak tahu tak lagi tahu seperti waktu dulu
apakah mungkin bila kini ku ingin kembali
menjalani janji hati kita

sedang apa dan dimana wooo

sedang apa dan dimana dirimu yang dulu ku cinta
ku tak tahu tak lagi tahu seperti waktu dulu
apakah mungkin bila kini ku ingin kembali
menjalani menjalani menjalani janji hati kita


Jot's :: Layankan saya yg tengah sentap..

Monday, February 6, 2012

10 bulan sudah

Jot Down by Mummy Dasy at 11:49 PM 0 yang membebel
Rasanya tidak terlambat untuk ucapkan
SALAM MAULIDUR RASUL
dan juga, rasanya tidak terlalu awal untuk ucapkan
SELAMAT ARI THAIPUSAM
:D

Pejam celik, pejam celik dah 10 bulan Mummy melahirkan Syahmina
Susah payah, sakit ketika melahirkan masih lagi terasa cam baru semalam jek rasanya...
Kesakitan tu masih terasa terutama bila teringat bersalinkan Daneen ada masalah.. Huhuhu takut kesan akan datang sebenarnya.... Tapi sebab sayangkan suami tu yang mengandung sekali lagi...
Dan rasanya inilah anak bongsu kami heehehe...
Kadang2 terfikir camne org dulu2 boleh jaga anak ramai aek... Bukan xnak ramai tapi takut nanti x terjaga, tingkah laku anak2 bila meningkat dewasa macam2 gejala sosial yang x diingini sekarang ni selisih Nauzubillah...
Kalau boleh biarlah anak2 menjadi anak yang soleb dan solehah boleh mendoakan kite di akhirat esok.. Nak anak sempurna kena tatang dari sekarang, bukan macam ketam suh anak jalan lurus tapi sendiri senget...
Wahhh tiba2 teremosi plak, hati ni sejak demam memang mudah sentap..
Okey berbalik ke perihal Bby saya..




Pencapaian selama 10 bulan ni...



  • Berdiri statik belum berani nak maju ke hadapan

  • Dah mula menonggeng :)

  • 5 batang gigi sudah

  • Sekarang ni asyik nak menjerit jek kalau ape yang dia nak tak dapat :(

  • Tersangat manja





4 ari cuti asyik berkepit jek ngan Mummy, naik susah nak wat keje... Tido xnak dalam buai, tapi bila Danish ngan Daneen xde boleh ah dia tido melepak jek kat lantai ngan Mummy sekali join hehehe... Bila dia da baik demam akibat nak tumbuh gigi, Mummy plak yg demam... Harap2 janganlah naik keje nanti menyusahkan Maklong nak jaga ye sayang...

Sebenarnya macam2 nak tulis tapi idea tu tiba2 kosong... Macam nilah akibatnya kalau macam2 dlm kepala nak difikirkan, yang merana sakit diri sendiri...


Jot's :: Beristighfar banyak2 itu jek yang mampu, selagi terdaya bertahan...


- Posted using BlogPress

Wednesday, February 1, 2012

#19 Wordless Wednesday ll My Skull

Jot Down by Mummy Dasy at 4:54 PM 0 yang membebel



- Posted using BlogPress
 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea