Thursday, September 30, 2010

New Twitter

Jot Down by Mummy Dasy at 9:02 AM 2 yang membebel
Jengah blog Yanmie
ada entry pasal newtwitter
dah lama x masuk Twitter, selalu bertweet dari Tweetdeck jek
memang tul dah lain

ni view Twitter dulu
agak kecik pemandangannya...


ni newtwitter punye view
beso & kemas.
Tweetdeck kat ofis ni wathal ah plak, Adobe Air xleh update uish ari² ada jek hal PC ni.

Jot's :: 12 minggu dah berlalu..


footer

Tuesday, September 28, 2010

♥ iPhone 4

Jot Down by Mummy Dasy at 10:00 AM 4 yang membebel

Sana sini blog bercerita pasal iPhone 4
semalam ke Jusco ternampaklah maxis Maxis Exclusive Partner (MEP)
gedik² terus ajak Mr.hBy gi jengah² jap
Jengah kat display counter xde nampak pun iPhone
nak tanya adalah malas + segan coz semua pekerja kat situ cam sombong.
Kalau tanya me napa berkenan ngan iPhone 4
jawapannya adalah lawa dan hobi kot tukar hp miahaha
Yang makin menampakkan kelawaannya adalah Bumper PINK itu...
Bila ah agaknye dapat merasa dalam tangan *winkwink*


Jot's :: Ney jom ke APR *ngee*

footer

Thursday, September 23, 2010

Serba Serbi Salah

Jot Down by Mummy Dasy at 11:26 AM 4 yang membebel
Hidup ni kekadang macam² kna fikir
semua nak kena jaga
hati, perasaan
serba salah dibuatnya kekadang tapi tulah lumrah hidup.
SENSITIF..
atau ni antara penyakit semasa mengandung *ngee*
masuk 3bulan mengandung macam² yang tak kena
kali ni rasanya lagi teruk dari sebelumnya
antara simptom²

- duduk lama tak boleh confirm sengal tulang belakang
- time tido xleh telentang ngan mengiring ke kanan lama sangat akibatnya nanti perut sakit yang amat.
- berdiri pun xleh berdiri lama² sakit kat bawah perut
- bau masak² ni mmg xleh ah gamaknya terus keluar ape yang dimakan
- gamaknya serbaserbi malas, even nak bercakap pun xlarat
kalau dulu kandungan 8 bulan baru terasa camtu

Masa camni ah banyak benda tergendala nak buat
kalau orang x tau mengengada *hehehe*
tapi tulah kenyataannya, bukan x digagahkan badan ni nak wat keje
tapi memang x boleh
contoh nak angkat baju kat ampai tu rasa cam setahun baru habis angkat, tu pun duduk relax baru angkat lagi tapi pastu tanggung ah akibatnya sakit kat perut yang amat sangat kadang² rasa cam nak nangis bile sakit tu.
Badan ni nak baring jek tapi ngiring ke kiri ah..
Time² raya plak lagi haru x dapat makan
lepas makan confirm keluar semula
perit tekak ni, bila tak makan kang
muntah cam masa sakit batu hempedu aritu naik pahit rasa tekak.

Kesimpulannya, kali ini lebih teruk morning sicknessnya dari 3minggu pregnant sampai la ni 12minggu tak hilang² lagi malah lebih teruk.

Jot's :: Perut sentiasa lapo, takut nak makan...

footer
 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea