Thursday, September 23, 2010

Serba Serbi Salah

Jot Down by Mummy Dasy at 11:26 AM
Hidup ni kekadang macam² kna fikir
semua nak kena jaga
hati, perasaan
serba salah dibuatnya kekadang tapi tulah lumrah hidup.
SENSITIF..
atau ni antara penyakit semasa mengandung *ngee*
masuk 3bulan mengandung macam² yang tak kena
kali ni rasanya lagi teruk dari sebelumnya
antara simptom²

- duduk lama tak boleh confirm sengal tulang belakang
- time tido xleh telentang ngan mengiring ke kanan lama sangat akibatnya nanti perut sakit yang amat.
- berdiri pun xleh berdiri lama² sakit kat bawah perut
- bau masak² ni mmg xleh ah gamaknya terus keluar ape yang dimakan
- gamaknya serbaserbi malas, even nak bercakap pun xlarat
kalau dulu kandungan 8 bulan baru terasa camtu

Masa camni ah banyak benda tergendala nak buat
kalau orang x tau mengengada *hehehe*
tapi tulah kenyataannya, bukan x digagahkan badan ni nak wat keje
tapi memang x boleh
contoh nak angkat baju kat ampai tu rasa cam setahun baru habis angkat, tu pun duduk relax baru angkat lagi tapi pastu tanggung ah akibatnya sakit kat perut yang amat sangat kadang² rasa cam nak nangis bile sakit tu.
Badan ni nak baring jek tapi ngiring ke kiri ah..
Time² raya plak lagi haru x dapat makan
lepas makan confirm keluar semula
perit tekak ni, bila tak makan kang
muntah cam masa sakit batu hempedu aritu naik pahit rasa tekak.

Kesimpulannya, kali ini lebih teruk morning sicknessnya dari 3minggu pregnant sampai la ni 12minggu tak hilang² lagi malah lebih teruk.

Jot's :: Perut sentiasa lapo, takut nak makan...

footer

4 yang membebel:

mummy_ayu said...

teruk jugak tu...kena la cik abang tolong apa yg patut..apa pun take care ye...danish & daneen nak nolong tak?

♥Hernee Nazir♥ said...

uiksss truk gak ek ko long kali ni..ala mane yg x lrt xyah le wat..tp aku dlu pn cam ko la..mmg xleh nk wat keje kdg2..

E.d.Y said...

teruk gak..ingat anak sulong je yg teruk2 ni

CuTeMiUt78 said...

eemmm teruk gak tu... apapun take care k

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea