Friday, December 31, 2010

Dia kakak, dia adik

Jot Down by Mummy Dasy at 11:42 PM 0 yang membebel

Skang ni this cheeky girl makin mengengada dan banyak keletahnya
pantang klu nampak camera macam2 aksi dbuatnya
tapi tengok orangnya dulu ah :) baru segala aksi keluar klu org dia x kenal
makanya dia ah "wanita lindungan ka'abah" boleh gitu :)

sejak dah tau bakal dapat kawan, dia asik nak bergaduh jek ngan Danish
asal salah ckit mula ah ayat power kuar
"Dah ah perut gemuk,
ketiak busuk,
gigi rongak"

:D sembarang jek ayat yang keluar kekadang...
Bila tiba bab baby plak, bila Mummy cakap
"Nanti bby tido ngan Mummy, katil bby kat bilik Mummy tau"
"Mana boleh, bby tido ngan adik"
kata dia
"Habis susu camne?"
"Susu nnt adik buat ah, kan kerusi ada"
"Bby hisap susu Mummy x macam susu awak"

"Takpe hisap te*ek adik jek ah" kata dia plak xnak ngalah
ah sudah Mr.hBy dah pening pala camne nak uruskan hal camtu sebab klu dah kata dia memang x boleh dibangkang lagi dah.
Kejap2 kang dialah kakak, kejap2 kang dialah adik..

Jot's :: Sedang melayan Tan Sri Azman Pengerusi AmBank Mizs Nina father menyanyi kat Ambang 2011 lagu Kuch Kuch Hota Hai

<--- PLEASE CLICK IT
footer

Thursday, December 30, 2010

3rd DaSy

Jot Down by Mummy Dasy at 2:54 PM 1 yang membebel

Kami pergi menjengah our lil one
25 weeks, 800gm++
Kawan Daneen... :)

Orientasi Darjah 1

Jot Down by Mummy Dasy at 8:58 AM 0 yang membebel

Now dekat Sekolah Kebangsaan Morni Pok daftar Danish ke darjah 1
Arini akan ada jualan buku, taklimat dan ujian diagnostik untuk pra dan darjah 1
Uish belum ape2 dah mengantuk Mummy dok dgr taklimat
Minggu depan dah naik sekolah, tgl lagi sehari nak tahun baru
Ape azam korg untuk tahun baru??
Azam yang lepas dah terlaksana ke??? Don't ask me :)

Jot's :: lepas ni nak ke Hospital plak untuk checkup... Yeye esok cuti

Monday, December 27, 2010

Sekadar untuk renungan

Jot Down by Mummy Dasy at 11:56 AM 2 yang membebel
Terjumpa kata² ni kat FB milik Syahirul.com

Wahai lelaki.. jika benar kau kasih dan cintakan wanita itu, jagalah dia dgn baik, kasihanilah dia, lindungilah dia, berilah kasih syg padanya, nasihatilah dia, bawalah dia ke jalan Allah, perbetulkan kesilapannya, bersabar dengannya, terimalah kekurangannya, jadi imamnya dan redhalah padanya.. moga dia menunggumu di syurga sebagai bidadarimu..

hayati dan fahami sungguh mendalam maksudnya....

Jot's :: Arini klinik, esok klinik lagi sapan belum lagi ni, huwaaaaaaaaa lapo banget.

<--- PLEASE CLICK IT
footer

Sunday, December 26, 2010

Bola Punya Pasal...

Jot Down by Mummy Dasy at 10:16 PM 0 yang membebel

ini yang dijumpai semasa berFBing sedari awal bola bermula
Anti IndosiaL & ANTI MALINGSIA
apedaaaaa ini pun leh jadi page tiba2 ramai yg LIKE page2 tu….
Just wait n see the result on this 29th sape juara????

Jot’s :: sedang gigih menghapdet entry yang tertangguh sebelum bermulanya tahun baru 2011..


<--- PLEASE CLICK IT
footer

Seminggu Lagi

Jot Down by Mummy Dasy at 5:31 PM 2 yang membebel
Lagi seminggu naik sekolah
30/12 Danish kena daftar ke darjah 1 dan akan ada ujian diagnostik
as for Daneen Smile belum daftar tadika lagi
kalau ikut Mr.hBy sehari sebelum naik sekolah baru nak daftar ke SR bila dia tipon kna daftar sebelum 01/01/2011 miahaha rasakan…
Sekejap jek dah besokan, usia pun makin meningkat Danish
tapi perangai masih lagi macam dulu x berubah2 main 24/7
Daneen plak makin menjadi2 ckit2 merajuk… Kadang2 di luar kawalan coz Mummy tak boleh marah2 sesak nafas
Pregnant kali ni macam2 kna byk sabar, sakit kat ulu hati makin kerap tak boleh berdiri lama2 mesti sakit yang amat sangat…


Jot’s :: Banyak entry in draft nnt bile rajin baru publish aeh… Smile macam ada yg kisah


<--- PLEASE CLICK IT
footer

Wednesday, December 15, 2010

Sunat

Jot Down by Mummy Dasy at 10:21 AM 2 yang membebel
Skang ni kat PSH
Bawa Danish bersunat, suppose to be 1st kes tp mamat ni boleh makan plak masa tgg admit ke ward
tgk Mummy makan dia pun makan & minum sama
Skang kna tgg tghari plak 4 jam lepas dia minum
Uishhhh penat derrr dok melangok dlm wad kanak2 ni, Danishnya relax jek main games xbenti2 mak ko ni da mati kutu....
Nak check-up gynae pun tertangguh
Nak on tv kesian plak patient sebelah katil dia ni bb cam semput jek tgk batuk ngan selsema dlm 2,3month jek kot usianya
Daneen tinggal umah, anak dara tu xde maknanya nak bgn awal alasannya
"Ni kan cuti sekolah mana blh bangun cepat2"
Tipon kul 9am tadi pun belum bgn lagi kata pakngahnya
Mummy harap semua berjalan ngan lancar untuk Danish....
Macam2 permintaan lepas sunat

Jot's :: tangan sengal kna injectiom semalam belum kurang...

Monday, December 13, 2010

Love This Song

Jot Down by Mummy Dasy at 7:09 PM 1 yang membebel

Lirik Lagu Cukup Indah - Alif Satar


Tak pernah aku menjauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah


Korus
Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi


Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu


Ulang Korus


Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Jot's :: It's 22 week

<--- PLEASE CLICK IT
footer

Sunday, December 12, 2010

Libresse

Jot Down by Mummy Dasy at 7:12 PM 3 yang membebel

Lawakan kotak Libresse ni
Kalau boleh beli, confirm dbeli
Ni klu beli banyak2 gitu x dpakai nak buat ape tak?
Confirm Mr.hBy cakap "Nak wat ape? dodol beli x di pakai"
Sape2 yg masih memerlukan dan juga suka simpan fancy thing sila ah beli :)

Selamat Berhujung Minggu

Jot Down by Mummy Dasy at 1:16 PM 0 yang membebel
Selamat hujung minggu semua!!!
Arini plan Mummy & family nak bershopping baju sekolah..
Anak nak naik darjah 1, ibubapa yang excited
face,laugh
Next week dah x sempat rasanya nak beli persiapan sekolah
coz ari rabu ni plan nak sunatkan Danish pastu kalau jadi minggu lagi satu nak ke Pahang amik MakCik DaSy balik cuti sem.
Baju sekolah agama tu yang kena beli dulu sebab nak anta kat tailor untuk dijahit
tak pnah lagi beli baju melayu dah siap.
Jot’s :: Arini plan nak makan ape aek???


<--- PLEASE CLICK IT
footer

Saturday, December 11, 2010

Come on, who doesn't love Kpop? I know you guys wanna watch them live in Malaysia! Beast, Gna and 4minute are coming! Before it's too late, get your pre-sale tickets at 1Utama New Wing #DiGikpop

Jot Down by Mummy Dasy at 9:30 AM 0 yang membebel
Come on, who doesn't love Kpop? I know you guys wanna watch them live in Malaysia! Beast, Gna and 4minute are coming! Before it's too late, get your pre-sale tickets at 1Utama New Wing #DiGikpop

<--- PLEASE CLICK IT
footer

Wednesday, December 8, 2010

Bersiaran di Jusco

Jot Down by Mummy Dasy at 7:03 PM 0 yang membebel

Nampak x pokok palsu itu
Sungguh lawakan, niat hati nak suh Mr.hBy buat kat umah
confirm dia kata "Yang bukan2 jek ngidam" wakaka
Ada games kat sini tapi kitorg sekadar menonton klu join skali ada terberanak kat situ dok nginja2
Mummy klu da main game confirm cam kanak2 ribena jadinya.

> Jot's :: agak malas skang nak update n3, penyakit ibu mengandung vitamin "M" teramat beso :) <

Wednesday, December 1, 2010

Ketinggalan

Jot Down by Mummy Dasy at 10:05 AM 3 yang membebel

Huhuhu nilah akibatnya kalau anak dah dua
Mummy nun jauh tertinggal di belakang
Hahaha idak lerrr actually pregnant kali ni agak memerlukan kudrat yg lebih
Baru 20minggu dah tak larat, lepas makan confirm pancit sakit kat ulu hati dtambah plak bb mengeras makiN sakit, klu kat umah blh ah trus duduk pastu tido br lega rasa.
Inilah bila mengandung jek Mummy mesti dketepikan, anak2 pun xnak jalan sama coz diorg kata jalan ngan Mummy lambat huhuhu

Jot's :: Pasni nak ke CH plak :)

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea