Tuesday, October 25, 2011

Happy Deepavali

Jot Down by Mummy Dasy at 10:13 PM 0 yang membebel

Happy Deepavali to all... 
have a nice holiday all...

Jot's :: HoHoHo balik kampung....

Friday, October 21, 2011

Better silence

Jot Down by Mummy Dasy at 12:50 PM 0 yang membebel

Wednesday, October 19, 2011

#10 Wordless wednesday l iPaid

Jot Down by Mummy Dasy at 2:42 PM 0 yang membebel
credit HERE

Jot's :: huhuhu misplace my car key...

Tuesday, October 18, 2011

Apple yg tak jadi puree

Jot Down by Mummy Dasy at 3:47 PM 0 yang membebel
Huhuhu rugi apple sebiji, kesian Syahmina
Kenapa kesian Syahmina, coz apple tu nak bagi dia mkan untuk esok setelah 4 ari makan puree avocado




Belum sempat nak dijadikan puree dah jatuh ke lantai
biasa ah Mummy klu Mr.hBy xde kat umah wat keje kelamkabut

Alkisahnya, masa ngah mengangkat kuar dr steamer
Syahmina melalak, kelamkabut coz suara Syahmina cam kena dera dan tangan Mummy terlanggar periuk steamer tu terus terlepas pinggan tu dr tangan jatuh ke lantai
Dah jatuh ke lantai xkan ah nak kutip,basuh pastu wat puree bg anak makankan owh no,no,no
Alamatnya apple tu trus ke tong sampah, untuk Syahmina terpaksa ah ptg kang Mummy rebus semula... Nsib clay *nescafe bg percuma* tu x pecah hehehe klu x mbebel Mr.hBy
Da start solid food ni byk ah stok buah sbb bubur dia blum boleh makan lg coz sembelit..


- Posted using BlogPress

Friday, October 14, 2011

Adik beradik

Jot Down by Mummy Dasy at 6:44 PM 0 yang membebel
meh Mummy introduce adik Syahmina 
Muhammad Zahin Syakir (aeh betul ke nama ni,lupa ah plak)
 diorang adikbadik okey!!!!
 
ape perasaan si kakak pose camni gaknya.. 
semakin susah nak menguruskan dia sejak usia menginjak 5 tahun ni... 
setiap hari ada jek kerenah di buatnya...
Jot's :: semua entry arini adalah schedule yek...HARAP MAKLUM...

6 bulan sudah

Jot Down by Mummy Dasy at 3:21 PM 0 yang membebel

dah 6 bulan fully bf..Alhamdulillah kalau dulu masa Danish start solid food jek x topup ngan fm sebab bf milk dah kurang production :D Daneen lak 10mth sahaja dapat breastaurant, tu silap mummy coz amil pil perancang


Dah pandai meniarap kalau dibiarkan confirm dah sampai ceruk2 mana kat dalam umah, tapi oleh kerana Mummy letak bantak keliling play mat tu yang x dapat bergerak kemana2 wakaka kalau nak harapkan abang ngan kakak tolong jaga hurmmm diorang memang jaga tapi duduk atas sofa mata tangok tv, yang si adik kat bawah sofa ni dah jadi pelakon hindustan berguling2 ke sana ke sini x dipedulikannya, kesian


sekarang dah start solid food, mula2 Mummy bekalkan bubur+carrot dalam bekas tupperware kecik ni sekali kata maklong x cukup hehehe sesungguhnya Mummy ikut ape yg dibaca jek mula2 kena bagi ckit2 dulu wakaka akan tetapi dia x kenyang daaaaa

see habis licin di makannya

sebelum tu Mummy amalkan 4 days wait  rule hehehe mulakan ngan avocado puree, pastu baru anta bubur tu akan tetapi ini dah 3 ari bg nestum jek sesungguhnya sejak 2 menjak ni kurang sihat ah plak asik pening kepala jek semadang.
Jot's :: terbayang2 bumbo seat jek #motip

Wednesday, October 12, 2011

Lives with...

Jot Down by Mummy Dasy at 9:11 AM 0 yang membebel
If a child lives with criticism, he learns to condemn. 
If a child lives with hostility, he learns to fight. 
If a child lives with ridicule, he learns to be shy. 
If a child lives with fear, he learns to be apprehensive.
If a child lives with shame, he learns to feel guilty.
If a child lives with tolerance, he learns to be patient. 
If a child lives with encouragement he learns to be confident. 
If a child lives with acceptance, he learns to love.
If a child lives with recognition, he learns it is good to have a goal. 
If a child lives with honesty he learns what truth is. 
If a child lives with fairness, he learns justice. 
If a child lives with security, he learns to have faith in himself and those about him.
If a child lives with friendliness, he learns the world is a nice place in which to live to love and be loved.


C&P dari SINI.... rasanya memang ada kebenarannya, rasanya inilah yg dialami sekarang ini huhuhu

Tuesday, October 11, 2011

Berkenan sangat2

Jot Down by Mummy Dasy at 4:01 PM 0 yang membebel

Saya dah terbekenan ngan NIKON ini berkenan kerana rupa :D pic credit HERE

Jot's :: Sakit gigi + pening kepala sejak akhir ni makin menjadi... gigi bongsu nak keluar hehehe

Friday, October 7, 2011

Hari & Kuku

Jot Down by Mummy Dasy at 10:12 AM 0 yang membebel
 
 Hari Sabtu: keluar dari tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit 
Hari Ahad: Keluar kekayaan masuk kemiskinan 
Hari Isnin: keluar daripadanya gila dan masuk sihat 
Hari Selasa: keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit 
Hari Rabu: keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan 
Hari Khamis: keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit 
Hari Jumaat: keluar daripadanya dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat daripada Allah Ta'ala

 Jadi, kerat kuku bukan sebarang kerat tapi ada kaedahnya. Walaupun hanya kuku tapi adalah sebahagian daripada badan kita yang perlu kita hormati, misalnya kerat kuku ada adabnya selain mengikut hari, kita juga perlu buang kuku itu pada tempat yang tidak kotor, sebagaimana yang diajar..seeloknya kita membuang ke tanah kerana kita juga berunsur tanah, bukannya tong sampah sekali pun tong sampah itu bersih. 

credit HERE 

 Jot's :: Pening, resdung menyerang ngan rakus arini bersin nonstop...

Thursday, October 6, 2011

Nak jugak

Jot Down by Mummy Dasy at 11:20 AM 0 yang membebel
Daneen sekarang adalah amat jealous sama Syahmina
Ape yang Syahmina nak dia nak jugak
Syahmina pki bedung, dia nak gak berbedung smpikan bdak kecik tu ngah tido berbedung di tarik bedungnys suh Mummy pkikan..
Syahmina x pki paci, dia yg guna pacinya even skang ni makin kerap klu Mr.hBy xde kat umah...
Klu g mall Syahmina menyandar dlm stroller dia nak gak nyandar dlm trolley..
Klu org kata Syahmina comel ke cantik ke... huhuhu paling syahdu klu x puji dia sekali smpi menangis beriya2 cam kna pukul selagi x dipuji..
Nanti segala ape semua di cerita ngan NekYang dia mintak belas kasihan, nilah akibat terlalu dmanjakan :(
Pitam melayan kerenah anak dara, tu bru sorg blum Syahmina lagi mbesar huhuhu...
Danish gak yg relax jek tapi kehendak dia klu selagi x dapat muka x puas ati jek semadang....




Jot's :: Arini ada J'Card day at Bukit Indah jom serbu...

- Posted using BlogPress

Wednesday, October 5, 2011

#9 Wordless Wednesday l ?

Jot Down by Mummy Dasy at 1:02 PM 0 yang membebel

Smart Reader Kids Open Day

Jot Down by Mummy Dasy at 12:05 PM 0 yang membebel

Yang berada di Nusajaya dan seangkatannya dialu2kan..

One Minute Simultaneous

Jot Down by Mummy Dasy at 10:58 AM 0 yang membebel
BF mom yang berada di Penang boleh sertai bagi menjayakan program ini..
for those who cannot attend can pre-register HERE for virtually

Tuesday, October 4, 2011

Hand Blender

Jot Down by Mummy Dasy at 12:47 PM 0 yang membebel

Saya mengidam benda ini huhuhu
kali ini alasannya senang nak buat puree baby :)
Syahmina akan mencecah 6mth esok, dah boleh bg solid food
actually dah start bagi ari ahad aritu tapi sikit2 untuk dia rasa dulu...




Jot's :: Berjaya gak BF bby selama 6mth..alhamdulillah..


 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea