Friday, October 14, 2011

6 bulan sudah

Jot Down by Mummy Dasy at 3:21 PM

dah 6 bulan fully bf..Alhamdulillah kalau dulu masa Danish start solid food jek x topup ngan fm sebab bf milk dah kurang production :D Daneen lak 10mth sahaja dapat breastaurant, tu silap mummy coz amil pil perancang


Dah pandai meniarap kalau dibiarkan confirm dah sampai ceruk2 mana kat dalam umah, tapi oleh kerana Mummy letak bantak keliling play mat tu yang x dapat bergerak kemana2 wakaka kalau nak harapkan abang ngan kakak tolong jaga hurmmm diorang memang jaga tapi duduk atas sofa mata tangok tv, yang si adik kat bawah sofa ni dah jadi pelakon hindustan berguling2 ke sana ke sini x dipedulikannya, kesian


sekarang dah start solid food, mula2 Mummy bekalkan bubur+carrot dalam bekas tupperware kecik ni sekali kata maklong x cukup hehehe sesungguhnya Mummy ikut ape yg dibaca jek mula2 kena bagi ckit2 dulu wakaka akan tetapi dia x kenyang daaaaa

see habis licin di makannya

sebelum tu Mummy amalkan 4 days wait  rule hehehe mulakan ngan avocado puree, pastu baru anta bubur tu akan tetapi ini dah 3 ari bg nestum jek sesungguhnya sejak 2 menjak ni kurang sihat ah plak asik pening kepala jek semadang.
Jot's :: terbayang2 bumbo seat jek #motip

0 yang membebel:

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea