Tuesday, July 19, 2011

3month

Jot Down by Mummy Dasy at 8:15 PM 2 yang membebel

She is 3mth 15days
Skang da kna anta 5ebm and 1 fresh milk tiap2 ari kat SIL
Tadi cuma anta 4ebm huhuhu kul 5pm MakLong tipon gtau susu da habis apalagi cam F1 Mr.hBy drive takut anak dia pengsan x ckup susu :)
Yg menjadi mslh stok ebm makin kurang sbb dia asik bgantung dan Mummy xboleh lgsg nak wat stok mlm2 ari skarang ni coz asal bgn jek dia melalak...
Badan makin semangat da 6.5kg, oral thrush da xde dia makin kuat menyusu nampaknya
Dah nak ngiring asal montot x ngiring melalak mintak tolong bila da tolong dan dan tu dia senyap...

Jot's :: X lama lagi puasa bersediakah anda semua :)

Friday, July 15, 2011

Anak dara kami

Jot Down by Mummy Dasy at 4:37 AM 0 yang membebel

Ini ler anak2 dara kami hehehe
Yang kakak mmg dah x terkawal tingkah lakunya jgn smpi beso sudahlah
Volume suara mmg xleh control, perajuk smpi kat sekolah pun teacher ckp perkara yg sama tp bijak, boleh harap klu tang mencuci bilik air x disuruh pndi buat sdiri tiap2 pagi jd cleaner dlm bilik air.
Yang bb plak skang ni huwaaaa da macam boy ah plak nak btogel jek siang ari, da nak pndi ngiring mungkin sbb berat montot tu yg lmbt nak ngiring, berat da 6.5kg sungguh mbesar bagai johankan, skang hanya df sewaktu da tido selagi x tido dia hanya melyan botol bg CikB pun dia xnak tjerit2 minta tlg nak botol cesss..
Kakak cukup jeles bila org cakap muka bb cam abg sebijik miahaha dia jeles ah tu xpe cukup ah dia sorg yg asik bgaduh ngan abg nnt bb kamcing ngan abg

Jot's :: Harapan Mummy biarlah diorg mbesar jd anak yg solehah, bkn sng nak jaga anak dara kata org..

Thursday, July 14, 2011

By herself

Jot Down by Mummy Dasy at 8:34 PM 0 yang membebel

Yes ini budak kecik da pndi pegang botol
Sungguh berlagak sebelah tangan jek okey!!!

Jot's :: sok nak bawa bb jumpa paed Mummy suspect thrush hehehe tu Mummy yg suspect bkn doc utk kepastian tgg esok ye....

Wednesday, July 13, 2011

Sleepy

Jot Down by Mummy Dasy at 5:13 AM 0 yang membebel

Pitammmmmm ini budak dari kul 2am x tdo2 Mummy da xboleh celik bgilir plak ngan Mr.hBy huhuhu
Tidolah BB, pagi baru bangun bg susu df pun xnak semua xnak dia nak bdukung jek...

Jot's :: Sekarang asik haus jek camne ah gaknya puasa nnt...

Monday, July 11, 2011

Posmen

Jot Down by Mummy Dasy at 11:11 AM 0 yang membebel

Adalah jakun melihat uniform posmen
Hehehe coz baru 1st time tengok tu yang jakun semacam ingat masih biru merah lagi huhuhu
ketinggalan zaman sungguh

Wednesday, July 6, 2011

New style

Jot Down by Mummy Dasy at 11:44 PM 1 yang membebel

Ini budak menakutkan menangis nonstop smpi x kuar suara
Nenek ngan Mummy da x reti nak watpe last2 panggil NekYang settlekan
Kna bogel pastu bedung baru tido huhuhu

Tuesday, July 5, 2011

Mood ke laut

Jot Down by Mummy Dasy at 4:51 PM 0 yang membebel

Wakaka poyo jek tajuk
Sebenonya ngah menahan sakit dada ni
Arini Syahmina demam, selsema, batuk tapi bila gi klinik kata doc semua ok so xde ubat lgpun bb mmg xde ubat, bila sampai klinik aternya semua penyakit hilang temp 36c sahaja, hidung kering dan xde batuk
Huhuhu malu makcik, ni mesti dia balas dendam semalam xdpat ikut Mummy, Mr.hBy ngan Daneen ke bandar sbb bwak Daneen ke dentist bak kata Mr.hBy, Syahmina cam Mummy kuat bjalan kalau sakit bawak jalan confirm sembuh cehhhh

Jot's :: Menderita sakit dada ni coz tertinggal storage bottle camne nak mngepam ni huhuhu sengal...

Sunday, July 3, 2011

SR sport day

Jot Down by Mummy Dasy at 10:01 AM 0 yang membebel

Arini sukan tadika Daneen
Pagi2 dah bangun dengan semangat kesukanannya, dia mmg camtu over excited...
This is just a sneakpeak more piccas will upload
Suka tgk kanak2 riang ni bersukan hehehe

Jot's :: Just a short entry while waiting my swing to finish her job hehehe

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea