Friday, December 31, 2010

Dia kakak, dia adik

Jot Down by Mummy Dasy at 11:42 PM 0 yang membebel

Skang ni this cheeky girl makin mengengada dan banyak keletahnya
pantang klu nampak camera macam2 aksi dbuatnya
tapi tengok orangnya dulu ah :) baru segala aksi keluar klu org dia x kenal
makanya dia ah "wanita lindungan ka'abah" boleh gitu :)

sejak dah tau bakal dapat kawan, dia asik nak bergaduh jek ngan Danish
asal salah ckit mula ah ayat power kuar
"Dah ah perut gemuk,
ketiak busuk,
gigi rongak"

:D sembarang jek ayat yang keluar kekadang...
Bila tiba bab baby plak, bila Mummy cakap
"Nanti bby tido ngan Mummy, katil bby kat bilik Mummy tau"
"Mana boleh, bby tido ngan adik"
kata dia
"Habis susu camne?"
"Susu nnt adik buat ah, kan kerusi ada"
"Bby hisap susu Mummy x macam susu awak"

"Takpe hisap te*ek adik jek ah" kata dia plak xnak ngalah
ah sudah Mr.hBy dah pening pala camne nak uruskan hal camtu sebab klu dah kata dia memang x boleh dibangkang lagi dah.
Kejap2 kang dialah kakak, kejap2 kang dialah adik..

Jot's :: Sedang melayan Tan Sri Azman Pengerusi AmBank Mizs Nina father menyanyi kat Ambang 2011 lagu Kuch Kuch Hota Hai

<--- PLEASE CLICK IT
footer

Thursday, December 30, 2010

3rd DaSy

Jot Down by Mummy Dasy at 2:54 PM 1 yang membebel

Kami pergi menjengah our lil one
25 weeks, 800gm++
Kawan Daneen... :)

Orientasi Darjah 1

Jot Down by Mummy Dasy at 8:58 AM 0 yang membebel

Now dekat Sekolah Kebangsaan Morni Pok daftar Danish ke darjah 1
Arini akan ada jualan buku, taklimat dan ujian diagnostik untuk pra dan darjah 1
Uish belum ape2 dah mengantuk Mummy dok dgr taklimat
Minggu depan dah naik sekolah, tgl lagi sehari nak tahun baru
Ape azam korg untuk tahun baru??
Azam yang lepas dah terlaksana ke??? Don't ask me :)

Jot's :: lepas ni nak ke Hospital plak untuk checkup... Yeye esok cuti

Monday, December 27, 2010

Sekadar untuk renungan

Jot Down by Mummy Dasy at 11:56 AM 2 yang membebel
Terjumpa kata² ni kat FB milik Syahirul.com

Wahai lelaki.. jika benar kau kasih dan cintakan wanita itu, jagalah dia dgn baik, kasihanilah dia, lindungilah dia, berilah kasih syg padanya, nasihatilah dia, bawalah dia ke jalan Allah, perbetulkan kesilapannya, bersabar dengannya, terimalah kekurangannya, jadi imamnya dan redhalah padanya.. moga dia menunggumu di syurga sebagai bidadarimu..

hayati dan fahami sungguh mendalam maksudnya....

Jot's :: Arini klinik, esok klinik lagi sapan belum lagi ni, huwaaaaaaaaa lapo banget.

<--- PLEASE CLICK IT
footer

Sunday, December 26, 2010

Bola Punya Pasal...

Jot Down by Mummy Dasy at 10:16 PM 0 yang membebel

ini yang dijumpai semasa berFBing sedari awal bola bermula
Anti IndosiaL & ANTI MALINGSIA
apedaaaaa ini pun leh jadi page tiba2 ramai yg LIKE page2 tu….
Just wait n see the result on this 29th sape juara????

Jot’s :: sedang gigih menghapdet entry yang tertangguh sebelum bermulanya tahun baru 2011..


<--- PLEASE CLICK IT
footer

Seminggu Lagi

Jot Down by Mummy Dasy at 5:31 PM 2 yang membebel
Lagi seminggu naik sekolah
30/12 Danish kena daftar ke darjah 1 dan akan ada ujian diagnostik
as for Daneen Smile belum daftar tadika lagi
kalau ikut Mr.hBy sehari sebelum naik sekolah baru nak daftar ke SR bila dia tipon kna daftar sebelum 01/01/2011 miahaha rasakan…
Sekejap jek dah besokan, usia pun makin meningkat Danish
tapi perangai masih lagi macam dulu x berubah2 main 24/7
Daneen plak makin menjadi2 ckit2 merajuk… Kadang2 di luar kawalan coz Mummy tak boleh marah2 sesak nafas
Pregnant kali ni macam2 kna byk sabar, sakit kat ulu hati makin kerap tak boleh berdiri lama2 mesti sakit yang amat sangat…


Jot’s :: Banyak entry in draft nnt bile rajin baru publish aeh… Smile macam ada yg kisah


<--- PLEASE CLICK IT
footer

Wednesday, December 15, 2010

Sunat

Jot Down by Mummy Dasy at 10:21 AM 2 yang membebel
Skang ni kat PSH
Bawa Danish bersunat, suppose to be 1st kes tp mamat ni boleh makan plak masa tgg admit ke ward
tgk Mummy makan dia pun makan & minum sama
Skang kna tgg tghari plak 4 jam lepas dia minum
Uishhhh penat derrr dok melangok dlm wad kanak2 ni, Danishnya relax jek main games xbenti2 mak ko ni da mati kutu....
Nak check-up gynae pun tertangguh
Nak on tv kesian plak patient sebelah katil dia ni bb cam semput jek tgk batuk ngan selsema dlm 2,3month jek kot usianya
Daneen tinggal umah, anak dara tu xde maknanya nak bgn awal alasannya
"Ni kan cuti sekolah mana blh bangun cepat2"
Tipon kul 9am tadi pun belum bgn lagi kata pakngahnya
Mummy harap semua berjalan ngan lancar untuk Danish....
Macam2 permintaan lepas sunat

Jot's :: tangan sengal kna injectiom semalam belum kurang...

Monday, December 13, 2010

Love This Song

Jot Down by Mummy Dasy at 7:09 PM 1 yang membebel

Lirik Lagu Cukup Indah - Alif Satar


Tak pernah aku menjauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah


Korus
Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi


Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu


Ulang Korus


Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan untuk dicintai
Jot's :: It's 22 week

<--- PLEASE CLICK IT
footer

Sunday, December 12, 2010

Libresse

Jot Down by Mummy Dasy at 7:12 PM 3 yang membebel

Lawakan kotak Libresse ni
Kalau boleh beli, confirm dbeli
Ni klu beli banyak2 gitu x dpakai nak buat ape tak?
Confirm Mr.hBy cakap "Nak wat ape? dodol beli x di pakai"
Sape2 yg masih memerlukan dan juga suka simpan fancy thing sila ah beli :)

Selamat Berhujung Minggu

Jot Down by Mummy Dasy at 1:16 PM 0 yang membebel
Selamat hujung minggu semua!!!
Arini plan Mummy & family nak bershopping baju sekolah..
Anak nak naik darjah 1, ibubapa yang excited
face,laugh
Next week dah x sempat rasanya nak beli persiapan sekolah
coz ari rabu ni plan nak sunatkan Danish pastu kalau jadi minggu lagi satu nak ke Pahang amik MakCik DaSy balik cuti sem.
Baju sekolah agama tu yang kena beli dulu sebab nak anta kat tailor untuk dijahit
tak pnah lagi beli baju melayu dah siap.
Jot’s :: Arini plan nak makan ape aek???


<--- PLEASE CLICK IT
footer

Saturday, December 11, 2010

Come on, who doesn't love Kpop? I know you guys wanna watch them live in Malaysia! Beast, Gna and 4minute are coming! Before it's too late, get your pre-sale tickets at 1Utama New Wing #DiGikpop

Jot Down by Mummy Dasy at 9:30 AM 0 yang membebel
Come on, who doesn't love Kpop? I know you guys wanna watch them live in Malaysia! Beast, Gna and 4minute are coming! Before it's too late, get your pre-sale tickets at 1Utama New Wing #DiGikpop

<--- PLEASE CLICK IT
footer

Wednesday, December 8, 2010

Bersiaran di Jusco

Jot Down by Mummy Dasy at 7:03 PM 0 yang membebel

Nampak x pokok palsu itu
Sungguh lawakan, niat hati nak suh Mr.hBy buat kat umah
confirm dia kata "Yang bukan2 jek ngidam" wakaka
Ada games kat sini tapi kitorg sekadar menonton klu join skali ada terberanak kat situ dok nginja2
Mummy klu da main game confirm cam kanak2 ribena jadinya.

> Jot's :: agak malas skang nak update n3, penyakit ibu mengandung vitamin "M" teramat beso :) <

Wednesday, December 1, 2010

Ketinggalan

Jot Down by Mummy Dasy at 10:05 AM 3 yang membebel

Huhuhu nilah akibatnya kalau anak dah dua
Mummy nun jauh tertinggal di belakang
Hahaha idak lerrr actually pregnant kali ni agak memerlukan kudrat yg lebih
Baru 20minggu dah tak larat, lepas makan confirm pancit sakit kat ulu hati dtambah plak bb mengeras makiN sakit, klu kat umah blh ah trus duduk pastu tido br lega rasa.
Inilah bila mengandung jek Mummy mesti dketepikan, anak2 pun xnak jalan sama coz diorg kata jalan ngan Mummy lambat huhuhu

Jot's :: Pasni nak ke CH plak :)

Sunday, November 28, 2010

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

Jot Down by Mummy Dasy at 10:49 PM 0 yang membebel
Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

<--- PLEASE CLICK IT
footer

Wednesday, November 24, 2010

Gadget

Jot Down by Mummy Dasy at 12:23 PM 2 yang membebel
Jengah ke Blog Rara
pasal N3 INI
sangat suke okey!

Baru berangan nak tunjuk Mr.hBy wacom yang macam gini kononnya
WACOM INTUOS 4 4' X 6' PTK-440 TABLET
sekali tengok rege, mak aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii confirm tak dapat.
Tapi bile tgk Rara punye yang tu confirm dapat dengan hasil titik peluh sendiri.

Jot's :: X sabar nak tgg next week, klu ah macam Doraemon ada pintu ajaib alangkah bagusnya *tetiba*

<--- PLEASE CLICK IT
footer

Tuesday, November 23, 2010

Hangin.

Jot Down by Mummy Dasy at 8:54 PM 1 yang membebel

Driver ini adalah budus, tau ah bwak lori beso tp jangan ah menghalang pandangan mata pemandu lain terutama yg kerdil like me :)

Monday, November 22, 2010

Test

Jot Down by Mummy Dasy at 10:30 AM 0 yang membebel

Friday, November 19, 2010

Sebelum... Selepas...

Jot Down by Mummy Dasy at 11:26 AM 1 yang membebel
HUHUHUHU
cuba perhatikan betul² gambo di atas
gambo yg belah kiri tu aksi gedik 2 minggu lepas rambut depan molek jek
yang belah kanan tu dah macam pekan separuh
Daneen leh gunting rambut sendiri malam tadi
tak tahu masa bila dia gunting, tau² jek dia cakap

"Mummy, rambut adik dah pendek, agak² lama tak nak kuar balik"
sambil tangannya menggunting kertas
Mummy pelik gak bila dia cakap camtu, terus tengok rambut dia
bila dah tengok terus mengucap panjang okey...
"Adik ni sape gunting, gunting sdiri aeh?" ngan suara bagai halilintar wakaka
"Taklah dia tercabut sendiri"
logik ke??? ke??? rambut leh tercabut sendiri banyak camtu
Mummy membebel nonstop
"Biar dia sabtu nak gi kenduri, biar nekcom, NekYang semua orang ketawakan"
dengan selamba dia jawab
"Takpe boleh pakai tudung orang tak nampak"
huh dasar anak sekarang ada jek jawapannya.

Jot's :: Cuti Sekolah bermula..... I LIKE


<--- PLEASE CLICK IT
footer

Friday, November 12, 2010

Syiling Memperingati P. Ramlee

Jot Down by Mummy Dasy at 2:43 PM 2 yang membebel
Koleksi syiling yang bernilai RM3500 ini boleh didapati dalam bentuk pakej pek emas, perak dan tembaga.

KUALA LUMPUR: Seiring dengan usaha dan kempen untuk memperingati seniman agung Allahyarham Tan Sri P. Ramlee, KL Mint Sdn Bhd mengeluarkan syiling tokoh seni itu dalam tiga koleksi yang bersalut emas, perak dan tembaga.

Menurut Pengarah Projek KL Mint, Mohd Saiful Abd Latif perancangan untuk mengeluarkan koleksi syiling yang julung kali dilakukan ini adalah sebahagian daripada usaha untuk memartabatkan P. Ramlee.

"Seperti yang kita semua maklum, P. Ramlee adalah legenda seni yang agung. Sebelum ini, memang tiada lagi koleksi syiling dikeluarkan khas untuk karyawan seni tanah air.

"Jadi, kami mengambil inisiatif untuk mengeluarkan koleksi syiling ini sebagai tanda penghargaan kepada tokoh itu dan juga untuk disimpan sebagai warisan seni negara," katanya.

Mengulas lanjut, Saiful berkata, keputusan untuk mengeluarkan koleksi syiling itu adalah berdasarkan nilai dan keistimewaannya yang bukan saja menjadi buruan para pengumpul syiling malah ia juga tahan lama.

"Kami memilih untuk mengeluarkan koleksi syiling berbanding poster, poskad atau barangan koleksi lain adalah kerana nilai dan ciri-ciri wang syiling yang boleh diwariskan kepada generasi seterusnya.

"Jika hendak dibandingkan dengan koleksi peribadi yang lain seperti poster, poskad atau album, nilai wang syiling ini lebih tahan lama dan menjadi idaman bagi penggemar koleksi wang syiling," katanya.

Bercerita tentang idea pencetakan syiling tersebut, Saiful berkata, projek yang dirancang sejak awal tahun 2010 itu diilhamkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif KL Mint sendiri iaitu Othman Abdullah sebelum mendapat kerjasama daripada pihak Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Persatuan Karyawan Malaysia dan Balai Seni Lukis Negara.

Koleksi syiling peringatan itu setiap satu dijual dengan harga RM3,500 untuk syiling emas, RM250 (perak) dan RM50 (tembaga). Menariknya, bagi setiap pembelian syiling emas, pembeli juga bakal mendapat syiling perak dan tembaga.

Katanya, koleksi syiling emas dan perak hanya akan dicetak masing-masing 1,000 keping manakala bagi syiling tembaga pula bergantung pada permintaan.

Sebahagian daripada hasil jualan koleksi syiling itu akan disalurkan kepada tabung Karyawan dan Yayasan P. Ramlee.

Pameran dan jualan koleksi syiling ini akan berlangsung selama sebulan di Balai Seni Lukis Negara bermula Jumaat (hari ini).

Pelancarannya yang diadakan di Balai seni Lukis Negara, Khamis, disempurnakan oleh Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim.

Ia turut dihadiri Presiden Karyawan, Datuk Freddie Fernandez.

C&P : mstar

Jot's :: Stok dah habis untuk tembaga, petang kang baru ada lagi masuk stok...cepat betul habis agaknya awal2 pagi org dah tunggu kat Balai Seni Lukis Negara.

<--- PLEASE CLICK IT
footer

Thursday, November 11, 2010

Takziah

Jot Down by Mummy Dasy at 7:33 PM 1 yang membebel
Sedang ber"FB'ing
terjengah kat Abby Abadi Fanpage
ada memberitahu Shamrin vokalis Fotograf meninggal.
Takziah...Al-Fatihah
teringat lagu2 zaman arwah....


<--- PLEASE CLICK IT
footer

Result UPSR

Jot Down by Mummy Dasy at 2:20 PM 1 yang membebel
Arini keputusan UPSR keluar
(Ujian Penilaian Sekolah Rendah)
Congratulation my dear cousins, nieces & my bro

AIN - 5A

Fatin - 4A 1B

Abby - 3A 2B
Erin - 3A 2B

PakUsu - 2A 3B


Jot's :: Time anak sendiri nanti camne ah gaknya, debaran akan bermula bila menginjak ke sekolah.....

<--- PLEASE CLICK IT
footer

Sunday, October 31, 2010

1st

Jot Down by Mummy Dasy at 12:00 AM 1 yang membebel

Ape yg 1st
Esok mummy sambung untuk lanjut cerita

Saturday, October 30, 2010

1st

Jot Down by Mummy Dasy at 11:57 PM 0 yang membebel

Ape yg 1st
Esok mummy sambung untuk lanjut cerita

Wednesday, October 27, 2010

Smart Reader Kids

Jot Down by Mummy Dasy at 2:43 PM 1 yang membebel
Pic C&P HERE

Mummy pnah citer pasal my SIL cari teacher untuk
Smart Reader Kids beberapa bulan lepas di SINI
sekarang pendaftaran sudah di buka
kepada yang duduk di kawasan Gelang Patah, Nusajaya
bolehlah hantar kalau berminat.
Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi orang di bawah ye....
kalau tanya Mummy, confirm tak tau ape² :)

Flyer yang diberikan untuk Daneen
ke sana ke sini dihurung dia naik lunyai kertas tu.
asal bangun pagi tanya

"Arini adik sekolah mana"
"Sekolah biasa ah Al-Ummah"
"abis bile nak sekolah MakTeh"
aduhai lambat lagi ah cekmek cuti sekolah pun belum.


Jot's :: Macam² ragam Daneen sekarang ni, dah tak terlayan


<--- PLEASE CLICK IT
footer

Wednesday, October 20, 2010

Akhirnya sampai gak...

Jot Down by Mummy Dasy at 4:15 PM 3 yang membebel
Masuk jek ofis tgk atas meja ada bungkusan
dalam ati dah mengagak ape barangnya
coz pengirim adalah dari PBB even envelope pun PBB
*Idup mati i mmg dgn pbb..katanya wakaka*

ooohhhh bukan Maher Zain pengirimnya tau
nampak "O" tu tak, teringat plak kat gambo scan baby.

T-shirt Maher Zain masa showcase aritu.
Kirim ngan CDOT,
Thanks babe jasamu dikenang...

GAMBO NI CILOK DARI FB CDOT.

Jot's :: tekak cam nak makan Spaghetti lagi ni, adeh..

footer
 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea