Tuesday, April 12, 2011

Day 8

Jot Down by Mummy Dasy at 5:38 PM 0 yang membebel

Arini dah 8 ari selepas bersalin
Syahmina pun dah naik 4kg, Mummy da turun 10kg :)
Tak sabo rasanya nak tgg habis pantang 37 ari lagi
Rasa macam lambat sangat
Bila di ingat2 balik masa melahirkan Syahmina rasa macam xnak ada lagi DaSy ke4 hehehe sakit woooo
Arini kna checkup kat PSH samada Syahmina ada jaundice ataupun tak
Mummy lak check luka, alhamdulillah luka jahit da baik tinggal darah nifas jek ckit lagi masa gynae scan tadi..

Jot's :: Next entry me citer ckit detik2 melahirkan Nur Dahiyah Syahmina...

Wednesday, April 6, 2011

Our lil's..

Jot Down by Mummy Dasy at 6:50 AM 0 yang membebel

Masuk mmg tarikh idaman Mr.hBy tapi apakan daya baby blum masa nak keluar

Kronologinya

03/04/1 Ahad
Petang sebelum kuar ke Jusco makan2 ada rasa sakit ngan dari pagi bb kurang gerak tapi diamkan aje sebab takut false alarm ngan takut hBy marah.
Malam masa tengok ABPBH dh semacam plak tu tiba2 blackout dr kul 10.30pm smpi ke 2.30am lagi ah bertambah bb asik mengeras Mr.hBy ngan anak2 dah tdo tgl me sorg terkebil2 bla da ada karan br blh tdo..

040411 Isnin
Pagi ada checkup kat Klinik Desa, pd awalnya nak keje tp mmg xlarat sakit perut smcm anak2 gi sekolah pun x tengok pndi hBy ah siapkan, thanks Ney..
Kul 11am gi klinik gtau masalah, then JM check VE dah buka 1.5cm dia ckp klu masih sakit trus g spital, lpas mkan tengahari trus ke spital smpi hospital dalam kul 2.30pm ingatkan xkna tahan ward, smpi jek trus wat CTG then mmg btul ada contraction sekali lg check VE dah buka 2cm.. Pastu mlm doc plak bukakan jalan nak tido pun x lena cos contraction makin kerap

050411 Selasa
Seawal 5am kna kejut gi LR, time tu berdebar2 cos hBy xde huhuhu mmg sedih sangat2 tambah plak takut, sebelum gi sms hBy minta maaf suh doakan selamat andai kata dia x sempat tengok, masuk LR dah buka 4cm pastu terus jab ubat bius ngan sedut gas, gas tu sungguh syok di sedut sebab macam org mabuk x sedar ape yg terjadi di sekeliling mamai semamainya, even Mr.hBy sampai pun x sedar ngan sakit contraction lgsg x trasa akan tetapi kenapa ah masa nak push baby xboleh guna hehehe setelah berhempas pulas hampir 10 kali push baru ah baby kuar dalam pukul 11.45am ngan weight 3.865kg.. Awalnya doc estimate 3.2kg jek huhuhu inilah yg terakhir 3 kali beranak baru ni tau camne seksanya melahirkan seorg anak sebelum ni ckit rasa sakit pun x rasa huhuhu... Semua org cakap bb ikut muka Danish tapi nasib baik x cakap depan Daneen kalau tak mau tarik muncung minah tu..

Jot's :: walaupun bb x kuar ikut seperti tarikh ayah nak xkisah ah asal selamat semua

Monday, April 4, 2011

4411

Jot Down by Mummy Dasy at 10:27 AM 0 yang membebel
4411 adalah tarikh arini
hahaha ni tarikh idaman Mr.hBy untuk anak dia keluar melihat dunia
akan tetapi kesian baby ni taknak keluar malu nak dok lama2 dalam perut Mummy dia ni ha
tapi semalam baby kurang gerak dah petang baru gerak selepas makan

Malam tadi dah ah tido lambat dlm kul 3am
sebab malam tadi blackout dari kul 10.30am tak boleh tido kepanasan yang amat sangat
Pagi ni plak perut sakit yg amat memulas, dah melabur pun masih sakit lagi memulas
sampaikan nak gerak pun tak boleh
anak2 nak gi sekolah pun Mummy dia tak bangun2 lagi hehehe
Mr.hBy bila tengok me sakit perut camtu terus cakap
"Jangan2 nak beranak tak yang, baby dah nak kuar tak"
ek eleh xde maknanya ah Ney baby nak kuar arini
kan doc estimate dlm minggu ni insya'allah dan bagi tempoh sampai 15/04
lepas jek doc cakap camtu, on the way balik lepas checkup me gtau hBy
"Ney, nmpk gayanya 4411 tu bb belum tentu keluar lagi" terus ketawakan dia
Then Mr.hBY jawab "Xpe 11411 nnt bb keluar aeh, kesian Mummy bb dok lama2 dalam perut tu" ceh ada aje laki aku ni lepas 1 tarikh ke 1 tarikh
tapi arini mmg rasa lain ckit perut ni xtau kenapa huhuhu

Jot's :: Dok umah arini nak buat ape aek? Tido jek kot :)
 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea