Tuesday, June 9, 2009

Khamis Punye cerita

Jot Down by Mummy Dasy at 7:34 AM
As mention di sini
sepatutnye kitorang anta TokYang & NekYang
gi KLIA wat umrah
tapi nampaknye kita hanya merancang tetapi dia yang menentukan
seawal jam 5.30am kitorang kuar umah
Mr.Hubby ye ye or ngangkat budak 2 tu
konon2 biar tido dalam keta
masuk jek keta terus merongkah bangun xde maknenya nak tido
berhenti kat Machap solat Subuh
on d way Nekngah tpon bgtau jumpa kat Ayer Keroh
dr Machap ke Ayer Keroh br semua nak tido

nampak tak Daneen tido kaki sebelah kat atas sebelah kat bawah
macam orang tua sungguh gayanya
Danish lak tido nonggeng
PakUsu dari tegak ke ngiring ke tegak semula
semua nak dok seat belakang xnak ngalah
bila nak tido x dapat baring tido duduk semua
Nampak tak Daneen masih paci
camne nak hilangkan ek?
gaknye next year dah sekolah dia benti sendiri hendaknye
smpi Ayer Keroh jumpe NekNgah
gi sapan dulu, while Mummy lak bz mandikan budak 2 tu
tetapi alahai toilet kotor ah plak
ingatkan benti kat jejantas ghupenye tidak
bile dah settle semua ingatkan nak terus gi KLIA
nasib baik tokNgah tipon NekYang dulu
NekYang dah ada kat NS umah NekUmi
sekali bite yang kurang baik diterima
NekYang tak confirm lagi pergi ke x
ni kali ke-2 delay
so terpaksa ubah perancangan terus gi Negeri 9

see wajah Danish ngan peace
actually nak tunjuk rambut terpacaknye tu
x nampak ah plak
skang ni kalau berjalan jauh² gini barang dia jek berlambak
ngan perfumenye, minyak rambutnye, syampoo & sabun
adeh bukan boleh kongsi okeh barang dia...
berbalik kes NekYang tadi
kesimpulannya x jadi gi coz dia gi saing NekUmi
sekolah dah nak naik agent asyik tangguh jek
masa mule2 dah deal ngan Tiram Agency
tapi nak jadikan citer tukar plak agent
biasa dengar orang kena tipu gi wat Haji & umrah
tapi kali ni jadi kat family sendiri
agent kata 26/06 confirm gi
tapi kata sepakat diambil xnak gi
and pulangkan duit
punye ah busuk ati kat cek tu tarikh 26/06 baru leh clear
xpe ah NekYang mungkin ada hikmah disebaliknye


budak bambam ni adeh macam² ragamnye sejak nak dapat adik ni
keletah sungguh dah 1y6m tapi belum pndi ckp sgt
cuma gaya jek lebey geram
Daneen asik gaduh jek ngan Ain ni coz jeles NekYang asik dukung Ain jek
pastu Daneen panggil dia
"Akak Ain"
and dia bahasakan diri dia
"Adik Daneen"
terbalik la weiiii awak tu tua nak muda sentiasa ke.....
pas makan & solat zohor
kitorang gerak ke KL *next N3
yang lain² balik semula ke JB


sign_edited-1

4 yang membebel:

KV said...

takpe lah adik daneen, feel awet muda gituk kan. Hehe

Zuhaini said...

haha.. pandai pula dia bahasakan dirinya adik.. hihi :)

ain said...

kesian bdk2 kena angkut pagi2. selalunya kalau akak kena jln pg2 buta, sebelum tido akak dh suruh bdk2 mandi, pakai baju lawa terus, pg esoknya, tinggal masuk kete sambung tido.hihi

Mama Qaseh said...

Hehe ciannya laa dorang tue punyalaa smnagt nk g jalan smp tetido2 ke kiri ke knan dml keta hehe..tkpelaa Daneen paci lg pn still kiut forever kan cayang..leh geng ngn Qaseh auntie..mmuahs

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea