Thursday, October 22, 2009

Sakit Hati

Jot Down by Mummy Dasy at 11:03 PM
Selepas makan2 tu
terus menuju ke DATARAN PAHLAWAN MELAKA MEGAMALL
kerna PakNgah nak membeli something katanya
sampai2 terus ke BO 1/2jam habuk pun xde beli

pastu gerak lak ke Esprit
PakNgah membelek2, Daneen pun membelek gak
di belakang kain baju main sembunyi2
1/2 jam gak kat sini hapah xde ape dibeli.

pastu ke QUIKSILVER lak
mmg wajib pun klu tgk hampir semua barang dia jenama ni
tapi yang pelik sama gak naik kejung kaki
ngikut dia 1 ape pun x dibelinye
bikin hangin okey

Last2 ke POLO
bukan main lagi siap sarung kasut
pastu lepas, round 1 kedai pastu di gelak
coz Mr.hBy yang x merancang dah letak kasut kat counter
"Mak ah, aku yang beria ko yang beli dulu"
Mr.hBy nak tgg dia beli baru bayar coz nak beli beg ada PWP
pastu dia sambung lagi try kasut yang sama
siap suh promoter tu amik size kat stor
cuba lak pakai stokin last2 x jadi beli
hangin tul, klu Mummy jd budak promoter tu dah lama kena hempuk ngan kotak kasut tu.

Tak hilang sakit ati ngan PakNgah
sakit ati lak kat Mc'D
kotor yang amat okey, ni 1st time tgk suasana camni
atas meja berlonggok sampah x berangkat
Mummy dok membebel sambil tgg turn
dah tu slow sangat cashiernye.
kata PakNgah
"Kalau ko gi Australia, kat depan ni xde tukang bersih tapi x kotor macam ni. Ko tau nepa?"
"Nape, malas aku nak pkir"
"Sebab customer lepas makan, angkat buang kat dustbin. X caya ko tgk mat salleh klu diorg makan terus angkat pastu buang dalm tong sampah"
pastu dia cbuk lawa ah beg tadi siap tanya patut beli ke tak?
Mummy pun ape lagi
"Ko gi ah beli, nnt aku pinjam"
dia pun terus amik resit gi semula POLO
sekali bile Mummy dah beli makanan tgk dia ada kat meja
"Mana begnye"
"Kena beli RM250 1 resit, ko suh ah Aji beli stokin"
"Xde maknenya dia nak gi semula. Ko ah beli"
"Malu ah aku nak gi semula"
"Malu dah, tadi sape suh xnak beli"
"Klu kasut tu 200++ aku beli, aritu dah tgk tp xde sales"
tidak ke ngokngek dah tgk lagi nak mencuba lagi...
aishhhhh bikin hangin tau, pompuan pun x macam ni beli barang.
Mr.hBy pun x susah gini.
Cerewet........


footer

5 yang membebel:

Zuhaini said...

hehe.. cerewet juga pak ngah ya..? hihi :) sabar ya...

norhaizan said...

nak yang terbaik..tu yang cerewet kot..hehe

Mummy Dasy said...

Zuhaini :: dah terlebih sabo ah ni

norhaizan :: tul ah...dia jawap camtu gak

Alimaz-Kembara Terasing said...

ishhh.....tak sabaq aku...kalau saya dah blah tinggai dia sengsorang....heheheh

Mummy Dasy said...

Alimaz :: Tulah pasal... wat hangin 1 badan okeh

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea