Rabu lepas wat nasi ayam request dari Danish
ni semua gara² selepas makan kat Giant booth TUMIX
skang ni macam² plak yang dia nak makan
balik kursus semalam kul 2pm terus bersilat masak.
Sebab dah emergency Mummy wat cara paling senangalasan bagi org pemalas
dan me menulis resepi untuk diri sendiri agar tidak luper
ni semua gara² selepas makan kat Giant booth TUMIX
skang ni macam² plak yang dia nak makan
balik kursus semalam kul 2pm terus bersilat masak.
Sebab dah emergency Mummy wat cara paling senang
dan me menulis resepi untuk diri sendiri agar tidak luper
Bahan² untuk nasi :-
1/2 inci halia
1 bwg putih
mentega
beras
TUMIX CHICKEN STOCK
Bahan² untuk sup :-
air
kiub ayam
daun sup & bawang
Bahan untuk ayam :-
Ayam
sos tiram
halia blend
bwg putih blend
Cara² membuatnya :-
Nasi
1/2 inci halia
1 bwg putih
mentega
beras
TUMIX CHICKEN STOCK
Bahan² untuk sup :-
air
kiub ayam
daun sup & bawang
Bahan untuk ayam :-
Ayam
sos tiram
halia blend
bwg putih blend
Cara² membuatnya :-
Nasi
- Masukkan mentega, halia ngan bawang putih sampai bau wangi.
- Masukkan pula beras yg telah dibasuh terlebih dahulu.
- Masukkan TUMIX then gaul rata
- Last masukkan air sama byk ngan beras
- Masuk air & kiub ayam biar mendidih last campak daun bawang & sup. (Mr.hBy x berapa suke coz rasa ajinomoto katanya next time xleh wat)
- Perap ayam ngan halia, bawang putih & sos tiram dalam 2 jam
- Goreng.
1 yang membebel:
hadeiii....berbunyik dah perut nih tengok nasik ayam
Post a Comment