Thursday, March 5, 2009

Tragedi semalam

Jot Down by Mummy Dasy at 9:16 AM



Semalam lepas maghrib gi beli barang dapur
susu Danish dah habis terus
plan asal nak gi Jumaat
tapi susu Danish dah kehabisan stok terpaksa gi semalam
kitorg gi Giant seperti biasa
rambut minah ni macam ape meresai giler......
pasan tak klu amik gambo Daneen mesti wat tangan "peace"
dulu kuar 3 jari la ni dah pndi ckit hehehe


sebelum gi belanja
singgah Mc'D makan coz mummy x masak
beli set ayam, Big mac & Happy meal ayam 2 set
masa kat counter Danish cbuk² tanya
"Kak mainan ada, jgn luper he"
bile budak cashier tu dah kasi
"Lah bukan spiderman ke"
dalam hati mummy mana plak budak ni tau toys spiderman
"Spiderman esok ah dik, nnt sok dtg lg k" kata cashier tu....
bile dah sampai kat table mummy citer ngan ayah
kata ayah tu ha display spiderman
tapi dia x tgk tulisan tu tulis *5/3 release*
patut ah dia tau mummy x pasan ada display kat situ hahaha


Pastu bila dah makan kitorg terus gi ke Giant coz dah kul 8pm++
nnt minah ni dah ngantuk dia ngamuk
bile dah dapat parking
sebelah kitorg Citra parking tengok² smacam
Mummy membebel ah tgk org semacam
pastu bila ayah kuar
kata pakcik Citra tu, dik tayar pancit
sekali tengok mmg betul pancit
masa bile plak pancit ni kat Mc'D td tak pasan pula
tapi kata ayah belanja dulu ah baru tukar tayar
nasib baik ayah tak salahkan Mummy sbb ajak
gi beli semalam xleh tgg Jumaat
so kitorang pun belanja kejap jek tak sampai sejam pun kat Giant tu




beli susu Sustagen, berus & ubat gigi budak², pampers,
baygon, axion, dynamo, selipar ni xde dlm list tp oleh sebab
BEN 10 danish nak gak bile dah abang beli adik pun mesti
irihati so beli 2, tapi nak cari size daneen ckit pny susah
barang² goreng cam drummet & nugget x beli pun
lagi 1 yg terbeli kolam hahaha ayah kata murah RM20++ jek
klu ikut Mummy x beli pun xpe coz dah bape kali beli
pastu buang entah mana
sekali bila dah sampai umah kata ayah Rm80++
hahaha agak² klu ku buat pasti dimarah hehehe
bile dah sampai
Mummy ngan Daneen dah lelap kat belakang
kata ayah makah dua beranak ngangkang tido
hahaha mummy ngantuk yg amat
coz sebelum gi makan ubat selsema mengantukkan
klu ikutkan hati mmg xnak keje arini
tapi keje berlambak x siap lagi huhuhu
baru tau ghupenye ari isnin public holiday
tu pun sbb Danish dapat surat pengumuman cuti....




Till next episode...

3 yang membebel:

.:Hernee Nazir:. said...

mummy nye pun semngt no nak keje..hehehe

farah amoi said...

ooo...kalau darwisY tgk selipar ben 10 tuh
harus nak jugak

tp so far, bukan darwisY yg slalu mintak koleksi ben 10 ni

tp mama nye yg suka beli
hehhehehe

Mummy Dasy said...

Hernee --> ak ah semangat yg amat

Farah --> hahaha ni tak ngan Daneen sekali klu tak ditegah harus dia pun ada koleksi BEN10 ni

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea