Wednesday, April 22, 2009

Berani Sungguh

Jot Down by Mummy Dasy at 3:40 PM
Semalam balik keje
pastu gi paso malam ngan my mom & PakUda
budak kecik 2 tu ofcos ah ikut x leh tinggal
pastu masa lalu depan simpang umah kawan PakUda
my mom tanya ngan dia
"Ape citer umah ni semalam" refer umah kawan dia tu
"Macam tu ah, atuk dia ngan mak sedara dia kena ikat"
me yang duduk kat seat belakang sungguh ngepoh nak tau
"Kenape? Ape? Siapa?"
dah macam reporter kata my Bro...
al-kisahnye rumah atuk kawan dia tu telah dimasuk perompak
nak kata perompak orang tak nampak
plak tu umah yang di rompak tu sekelompok tempatnye
kira kiri kanan depan ada umah dan ada orang
umah depan pun ngah diperbaiki
kisah terjadi kul 3pm
si makcik ni ngah santai berbaring
ngan selambanye perampok tu masuk bilik
si makcik ni tanya
"Engkau sape?"
perampok ni toleh, si makcik belum sempat menjerit
pisau ke parang dah sampai ke leher
si atuk lak menjerit
jeritan dah di dengar si tukang umah
tapi salah sorangnye cakap ah budak² tu gaknye
so diorang abaikan saja jeritan tu
pastu dengar lagi jeritan kali ke-2
terus diorg menuju ke rumah tu dan tengok penghuninye dah diikat
perampok tadi dah melarikan diri
lupe lak nak tanya ape yang hilang...
pastu masa si mangsa membuat report datan lak orang lain
membuat report di ragut
dari ciri² mungkin orang yang sama
berkulit gelap, tinggi & rambut lurus

huish ku seram dengar citer tu
that's why ah kalau kat umah siang² ari pun ku tetap tutup & kunci pintu umah
sungguh berani perompak zaman skang ni
P/S : wah dah macam karangan budak sekolah lak...


pic10-1

10 yang membebel:

♥Hernee Nazir♥ said...

long kt mane perampok ni????dia dh dtg balik dh..hayooo..tatut..

mummy_ayu said...

takutnye...sekarang orang senang aje nak senang..yang kita nie susah susah cari rezeki, diaorg senang-senang aje nak rampok...

Mummy Dasy said...

Pn.Hernee -> kat umah nazri zainal ko kenal tak kat paya mengkuang, alah sng citer bekas pakwe Nuri. Tap masa tu kat umah atuk dia depan umah nas tu.

Mummy Dasy said...

mummy_ayu -> betul ah kite siang mlm cr rezeki diorg senang2 jek

CuTeMiUt78 said...

uish.. camtu ke.. ngeri je dgr.. anyway mekacih wish besday mirul, hujung minggu ni free tak.. blh beri contact no kat email kita cutemiut78@yahoo.com klu jd ingat nak invite ke besday mirul kat Johor Jaya..umah mak kita..

♥Hernee Nazir♥ said...

aku knal le..yg Allah dkat gak ngn umah aku tuhhhhh..

Mummy Dasy said...

Cutemiut78 -> ak ah seram... insyaallah klu xde aral melintang...

Pn.Hernee ->Ak ah chelong sram aku dgr mslhnye siang2 hari tu

Mrs Noba said...

erk, takut nyaaa..

Anna_Fauziana said...

Kt ada gak dgr citer rompak ni..

Siti @ nurie said...

bahaya kan....siti pun cmtu..w.pun siang hari, siti ttp nak kunci pintu dn pintu pagar gak.....

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea