Sunday, April 12, 2009

Borderkan Blog post

Jot Down by Mummy Dasy at 11:48 PM
Actually ni untuk reminder untuk memborder blogpost,
al-maklum ah me ni pelupa...
tu yang letak tutorial kat sini jadi x lupe..
berasaskan dari blog @LiYaNNuaR
mule²

(1) Layout

(2) Edit Html

(3) CARI code .post {

(4) PASTE code di bawah ini seperti yang ditunjukkan pada gambar di atas... pastikan di paste kan sebelum tanda }

border: dashed #FD9C88 1px;
background: #000000;


(5) PREVIEW untuk melihat perubahan yang dibuat
(6) SAVE TEMPLATE sekiranya berpuas hati dengan perubahan yang dibuat
(7) View Blog

klu kat main-wrapper ada coding ni

background-color:#DF0174;

buang terlebih dahulu
insya'allah jadi.... cuba baru tau....




pic10-1

4 yang membebel:

Redbloodsnow said...

Haaa..leh ler zie soh readers zie yg dok tanye camne nk watkan border pi wat ikut tutorial akak neh. sbb nyer zie kemalasan nk watkan tutorial tuh

miahahahaha

mummy_ayu said...

dah buat dah..jadi warna hitam kan..macam u punye..TQ.

Mummy Dasy said...

Zie >> Akak pun malas tapi sbb usia dah meningkat nnt lupe nak wat balik tu yg wat N3 hehehe

Mummy_ayu >> ur welcome

@LiYaNNuaR said...

oraittt... tak kisah punya... sharing is loving kan.. kan.. kannn... anyway... thanks for the link...

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea