Tuesday, April 14, 2009

Alasan

Jot Down by Mummy Dasy at 2:26 PM
Setiap kali amik Danish balik sekolah
mesti dia tanya soalan yang sama
ni dialog balik sekolah tadi
perenggan pertama tu ayat tiap² ari balik sekolah


Danish : Mummy, Esann(my boss) ada kat ofis?
Mummy : Nape?
Danish : Esann, ada ke tak?
Mummy : Ada, nape?
Danish : Esann, marah tak?
Mummy : Kalau lambat marah ah.
Danish : Kenapa dia marah.
Mummy : Kan dah cakap tadi klu Mummy lambat.
Danish : Orang haus ah, kalau lambat ckit dia marah gak ke?
Mummy : Arini mood dia ok ckit.
Danish : Boleh ah beli air, orang haus macam nak pengsan ni..
Mummy : hmmmm... alasan...


tiap² ari balik sekolah conversation yang sama
kadang² klu malas nak melayan
me cakap ah
"Esann ada nnt Mummy kena marah, arini dia jadi singa"
dia diam ah pastu tapi muka muncung jek
bila sampai umah pasti
TokAyah yang jadi mangsa gi kedai ngan dia
kalau dulu tiap² pagi Mummy beli newspaper
pasti akan beli sekali stok air kotak dia
tapi pastu lama² dia demand tak suke plak ape Mummy beli
tak sedap ah, takleh minum ah, mcm² alasan
coz dia nak milih sendiri
la ni jangan harap klu rajin Mummy layan
kalau malas gamaknye terus balik umah ah
kalau ngan ayah kem salam
terus tak dapt, padan muka
ngan Mummy banyak lak cekadak korang ek...
tapi kalau sabtu @ ahad me kena keje
dia yang selalu temankan
coz nak main game
kat umah PS2 dah kena simpan
hahaha padan muka..





pic10-1

9 yang membebel:

tHrEE oF us said...

hahaha!! jaga² kak.. Esann arini mcm singa.. ekeke

diniedinar said...

:D sama cam my doter. Alya pun kejenya nak 'melawat' kedai balik skolah.. samalah, nk beli air kotak. isyyy sabo je la bdk2

Siti @ nurie said...

alah...cm mia lak..asal lalu je dpan kedai runcit, sibuk nunjuk kedai tu..nak ajak singgahlah tu...mals nak layan...laps tu, dia majuklah tak nak kuar kete...eh, muumy ni keje aper...leh lak kuar2...

Anna_Fauziana said...

aku penah jmpe essan ni..kalau aku jd bdk kecik takut gak ler gamakne..hahaha

♥Hernee Nazir♥ said...

long..aku di atas adalah Hernee bukan Anna..td aku adjustkn blog die..tup2 trus gatal tgn nk ngomen..hehehe..

i'm sorryyyyyyyyyyyy..hahahaha

Mummy Dasy said...

Cik Jeela >> Esann jadi singa ngan Danish jek..

Mummy Dasy said...

diniedinar >> betul ah, asik nak air kotak jek padahal dah bekal air..

Mummy Dasy said...

Siti >> Tu dia belum pndi ckp lagi, klu dah pndi lagi bahaya.. keje biasa jek, tapi mmg leh kuar² boss x kisah sgt asal keje siap..

Mummy Dasy said...

Pn. Hernee >> Dia takut, tp klu ikut aku gi ofis esann ada jajan org tua tu bagi dia amik plak

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea