disebabkan ralit Mummy tgk jam dah nak kul 3pm++
alamak belum masak lauk lagi ayah balik kul 5pm
Mumy stop berchit-chat sbb nak masak okie
diorg (Pn. Hernee & Omel) still lagi berchatting
untuk pengetahuan masih belum mandi lagi dua-dua tu
tak tau ah mandi kul bape hahahah (ampunkan patik ye)
Mule2 nak masak asam pedas tapi x jadi coz ayah request asam rebus, 2 ari lepas pun masak yang sama cos ayah suh gak. resepi from MIL
Gulai Asam Rebus
Bahan-bahan:-
2-3 btg serai
Bawang putih
Kunyit*
Bawang*
Lada kering*
Ikan Parang
Asam Jawa
Garam
Bahan Perasa
Cara2:-
- Serai ngan bawang putih diketuk.
- Susun serai kat dasar periuk.
- Masukkan ikan dan bawang putih.
- Bahan2 bertanda * diblender pastu tuang atas ikan, Buat air asam pekat tuang dalam blender bersama bahan perasa.
- Air asam yg cair tuk buat kuah banyak mana yang suke letak atas dapur sampai masak.
Sup Tulang
Bahan-Bahan :-
Tulang 1kg
Kentang
Sup bunjut
Cara-cara:-
- Rebus tulang sampai empuk bile dah empuk masukkan sup bunjut & garam.
- Biarkan sekejap baru masuk kentang & then bile kentang empuk dak boleh dimakan.
Sambal kicap x reti wat selalu amik kat umah my MIL jek coz dia wat banyak sebotol beso pastu sampan dlm fridge, anak2 datang amik jek heheheh...
Till next episode...
7 yang membebel:
wah senangnye wat sup tulang hehehhe...campak je sup bunjut kan...dappp
Genny--> hehehe tu my style cos hubby tak makan rempah tu.
>>salam..
>>asam rebus kalau tak sedap mulut memang best dan senang nak masak..
>>tulang raya korban dulu tak masak lagini..bolehler buat..
chozila --> lamanye simpan tulang hehehe
woi ngutuk gue ae? hehehe
Post a Comment