Saturday, February 28, 2009

JOM AYAH...

Jot Down by Mummy Dasy at 9:22 PM
Semalam Mummy 1/2 day
during lunchtime g KFC ngan member2 lama
Pn. Hernee, Dida, Seed & Azie tak luper gak Mint..
kesian Mint dgr jek kitorg berbual 1 hape pun dia x paham gaknye
w/pun gitu dia sporting k ni bukan membodek ye kawan2
dari kul 12.30pm-2.15pm
lama giler mcm2 dibualkan tapi rasa macam kejap jek
banyak lagi nak dibualkan huhuhu gambo see here
Mummy x bwak camera hpnye camera plak kdg2 biol
"Ney paham2 ah ye klu baca entry ni"
Mummy anta Azie balik, on d way tunang dia dah cbuk2 call
coz dia nak ada interview kat pejabat agama
bukan interview kerja tapi anta brg nikah
pastu balik smpi umah makanan tuk dinner
ayah dah settlekan "TQ Ney"
semalam lauk ikan ape ntah lengser makan ngan air asam
pedas giler k air asam ayah buat
ngah2 pedas xleh bercakap budak kecik wat hal
macam ku nak hempuk jek rasa
nasib baik boleh di kawal lagi
pas maghrib luar jap gi isi minyak
lalu jek depan Aeon BI
Danish : "Ayah nak gi mana"
Ayah : "Isi minyak jap"
Danish : "Lepas tu gi mana"
Ayah : "Balik ah nak gi mana lagi"
Danish : "Pastu singgah sini ah ayah"
Ayah : "Watpe" dengan nada tinggi
Danish : "Dah lama kite tak gi cni"
Ayah : "Hai mak ah lama ah sangat"
Mummy kat belakang wat2 tido klu tak ngan Mummy sekali kena smash dush dush ngan ayah xkan ah nak gi Mummy pakai baju kelawo balik terus tido....
sampai jek kat shell
ayah kuar isi minyak
Danish : "Mummy bgn dah smpi"
Mummy : "Ah bukannya kuar pun"
Danish : "Mummy nnt gi tmpt td he"
Mummy : "Yelah nnt ayah gi Melaka kite gi tp jgn bgtau ayah''
Danish : "OK" sambil senyum
hahaha boleh gitu ajar anak membohong
bohong sunat okie......
macam2 dah plan nnt bile ayah gi kursus 4 ari lama bagi Mummy
Mummy klu gi mana2 duduk kat seat belakang ngan Daneen
Danish kat depan duk booster seat
Mummy dua banak kat belakang
siap bersantai2 lagi
tali pinggang waktu siang saja dipakai
malam nak tido baring2 xkan nak pakai
sungguh x mematuhi undang2 hahaha
sampai jek kat umah mummy ngan Daneen dah xleh buka mata
terus tido sampai pagi...
kul 11.45pm bgn Isya' x sempat tgk INTAN
Hampeh tul....



Till next episode...

4 yang membebel:

.:Hernee Nazir:. said...

hehehe..same je dua branak ni..nti aku update lunch KFC..dah draft dah..tunggu nk publish jek..hehe

Mummy Dasy said...

yang anak banak mesti ah sama hahaha

.:CiK ArA:. said...

heheh akak tengok intan jugak ke??
tengok tak semalam.. sedih nya dia da jumpa ngan rado.. rado da ngaku yang dia rado bukan aditya...so sweet sangat tengok dia...

Mummy Dasy said...

CIK ARA --> yg tu x tgk alah mmg di tunggu² part tu, xpe tgk ulangan isnin ni...

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea