Thursday, February 12, 2009

Lip

Jot Down by Mummy Dasy at 8:47 AM

bukan main tenyeh lagi

abaikan serak kat sebelah tu

muncung & comot sekali

Semalam masa Mummy ngah wat keje
minah ni datang muncungkan mulut
"Nanti belikan adik ni he (sambil letak tgn kat bibir dia cam pakai lipstick)"

"Mummy tak pakai lipstick"
tapi Mummy bangun gak pastu pakaikan dia lipgloss.
Pastu dia lebih2 lak nak pakai sendiri
mula2 Mummy tak kasi pastu merajuk
Mummy bagi gak malas nak melayan kalau majuk buruk..
Bila dah puas tu dia benti
pastu tgk tv cari pepet puting dia
kata ayah "Mana leh hisap puting nanti hilang lipstick"
pastu dah lama2 dia boring cos xleh hisap puting
gi dapur lap mulut kat towel
dah gian sangat ah tu......




Till next episode...

10 yang membebel:

Siti @ nurie said...

hu hu hu...Damia ada tanda2 suka ngn liptick...la ni, setiap kali dpt handbag siti, cnfirm dia buka dan cari lisptik..

.:Hernee Nazir:. said...

nie msti ikut mummy die mase kecik..hehehe..abis lipstick ibu kena rembat..hehehe

DASY world said...

siti --> nsb baik Mummy xde pkai make-up segala tp nenek dia pny dikeje dia

DASY world said...

Hernee --> mana ko tau hahaha

yazeema said...

hahaha..pandainya nak bergaya..tapi nak berpoting lg..mcm yaya pun tak leh tggal poting dia..lpas ni mumy die kna bli gula2 lip lah hehehe...bersemut nnti muka..

KV said...

MMMUAHHHHH
tak boleh blah tu. Sheksi. Hahaha

DASY world said...

yazeema --> yap still lg berputing next year dah sekolah

DASY world said...

Kv --> Hahaha mmg ske berposing gaya2 seksi

Cho Zila said...

>> ala muncung.. mesti dia ingat lawa abistu..
>> azalia(sikecik) anak akaktu pun dah pandai sebut littik.. nenek /nenek sedara / moyang dia ketawa dengar.. budak zaman sekarangkan..

DASY world said...

ChoZila --> budget lawo abis ah tu dah macam ghupe ape ntah, kang sat lg nak gi Jusco awal2 dah pesan jgn lupe lipstick adik

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea