Wednesday, May 13, 2009

Semalam yang meletihkan

Jot Down by Mummy Dasy at 10:37 AM
Semalam 1/2 day keje lepas amik Danish terus kuar gi beberapa tempat
mule² gi bawak budak kecik 2 orang tu jumpa Dentist
kat Larkin, Klinik Pergigian Zawiah
pergi cni pun coz Danish ngadu sakit kat gusi dia time makan Khamis lepas
sekali Mr.Hubby check cam ada nanah kat gusi depan
nak bawa gi klinik ari yang sama dia kata dah baik, tak sakit sangat ckit jek
takut ah tu nak jumpe doc.
pastu gi PSH kata doc. kena bawa jumpe Dentist coz nnt smpi beso gigi rosak
tu yang bawa semalam, tapi kata Dentist dah ok antibody dia bagus
tu yang cepat baik nanah pun dah xde
Danish kena tampal gaham ckit ngan cuci pastu cbuk cakap gigi dah tumbuh
Daneen lak cuci jek tu pun dapat ckit yang dia cbuk nakkan sticker
coz lepas cuci tu dentist janji nak bagi sticker
me lak cuci ngan tampal gigi, buang karang gigi
adeh dah ah mulut xleh nganga beso²
sakit rasa rahang ni nganga beso²
charge yang dikenakan berpatutan
me cuci ngan tampal kiri kanan = RM240
Danish cuci & tampal = RM75
Daneen cuci = RM35
pastu kitorang gi City Square konon² nak lunch
terus gi VIVO nak makan kat situ
baru letak montot Daneen ngamuk majuk berguling² kat situ nak icecream kat Mc'D
ayah dah marah² still x jalan, Mummy dah hijau ok hangin 1 badan
last² x order ape² me terus dukung bawa turun gi keta
ayah beli icecream bg xnak, kena sental ngan icecream
kejam kan aku laki bini
tapi dia dah terlalu spoilt, kata org xnak dengo
cakap dia jek kami kena dengo
pastu bile dah macam tu lap muke dia terus masuk keta
gerak gi Menara MAA lak, minah tu dalam keta lum gerak dah tido
dah dalam keta baru rasa rengap perut
dukung Daneen tadi ngah marah xrasa sakit
ambik ko macam org sihat nak dukung² Daneen
Mr.Hubby x terkejar coz me dah bawa dia lari dulu
geram yang amat ngan minah ni
gi Menara MAA tuk uruskan my insurance
coz agent dah tuko dok plak tu kat KL
so me sendiri yang kena handle tuk wat claim tu
semalam amik borang jek pastu balik
coz kena amik medical report baru leh wat claim
document yag diperlukan cume bil hospital original jek
perut masih lapo, last² tapau Burger King jek
balik teus zassss titon mmaaaa ngantuk ya amat
P/S : N3 tanpa gambo bile Mummy dah jd hijau xde mood nak snap sana sini


pic10-1

12 yang membebel:

shahliza94 said...

klinik zawiyah? betul2 seblah opis my hubby. pintu masuknya pun bersebelahan...

ILA said...

sabar2...hehehe...budak tgh naik kan...

mummy_ayu said...

sabar ye...awak, jangan angkat menda berat, baru nak cihat kan..
kita pun selalu gak jadi hijau pasal bebudak lain, yang hubby lain pulak,
nasib badan...

Mummy Dasy said...

shahliza94 -> Ye ke?

Mummy Dasy said...

Ila -> sabo tetap..mmg ngah naik pun

Mummy Dasy said...

mummy_ayu -> mmg xleh angkat berat sgt, tp smlm tu dah xleh tahan ngan kerenah dia

kirana said...

DAH JADI HULK DAH MUMMY

DANEEN BERANI EK JMPA DENTIST..TAK PENAH BWK AIMAN TRY JUMPA LAGIK..

Siti @ nurie said...

mum,my,,,kalau marah tapi still leh snap gmbr, tu bukan mrah namanyer....ish...jaga baik2 tau perut tu....nak pakai lama lg tu...he he he..

Redbloodsnow said...

uiii...mahai nyer fees pergigian tuh ek. kakkk..jgn jd hulk kak...sabooo sabooo..hehe


:)

Mummy Dasy said...

Kirana -> bawak pun terpaksa coz my SIL cbuk suh gi dia kata dr kecik ah kena ajar

Mummy Dasy said...

Siti -> betul nak pakai lama insya'allah klu pjg umur, cam cancel plan nak pregnant next year takut perut terburai hihihi

Mummy Dasy said...

zie -> sbb sabo ah tu xjadi hulk klu x dah koyak baju kat situ hahaha

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea