Monday, May 4, 2009

Just another story

Jot Down by Mummy Dasy at 4:57 PM
ni batu dalam hempedu

ni baru lepas operate ada 3 tebuk actually
kat pusat, atas pusat and belah kanan kat tmpt hempedu



VIP SUITES


Pagi tu sampai hospital terus register tuk admit
call my surgeon utk confirmation
dia on d way pastu kul 8am dia smpi tanya ok ke tak
terus g wad, Dr. round ward dulu
Mr.Hubby tanya nak wat kul bape?
surgeon jawab, kul 9am siap² terus wat
masa dalam ward nurse amik darah pastu bg baju untuk OT
masa dapat baju ni paling malu coz nurse kata semua buka
uish biar betul siap tanya 2,3 kali
Mr.Hubby geleng pala jek
pas dah tuko baju injection kat mont** untuk penenang
pastutolak masuk OT, Mr.Hubby yg berair mata masa kat luar OT
yang pelik me x rasa ape² langsung cam xde perasaan okeh
bile masuk staff nurse tanya macam² coz takut kite lupe pasal consent
pastu tgk listname untuk operation under Dato' K (my surgeon)
hehehe cam kelako jek
Doc yang mule² jumpe Dr.Hassan mmg peramah
mule² ingat dia tanya macam² tuk hilangkan rasa takut
tanya sebelum ni pernah btoperation kat PSH ke tak
dah lama² pastu dia kata pelanduk 2 serupa gaknye
bile my surgeon masuk, and then kenalkan ngan dia
"Ni SIL aku"
"Tu ah aku cakap td mcm kenal kat umah kau gaknye jumpe"
tu perbualan antara my surgeon & Dr. Hassan
BIL tanye takut ke tak lagi sekali pastu suh selawat byk²
Dr.Hassan tu nak cucuk jarum kat lengan pun
me dengar macam² ayat al-Quran yang dia baca
pastu suh sedut gas 2,3 kali terus x sedar
sedar² kat ward masa tu kul 12pm kul Azie datang jenguk
pastu mamai lagi tido lagi
nak buang air pun atas katil coz takleh bangun bengang yang amat
bile dah sedar lbh kurg kul 3pm tengok my MIL & SIL ada
my SIL cakap my MIL sebelum gi PSH siap packing baju siap cakap
"Bawak baju mak sekali, biar mak jaga Su kat hospital"
my SIL jawab "Molek ah orang sakit jaga orang sakit"
alahai terharu dengar, my MIL gi hospital untuk check-up gak hari yang sama
sekali bukan dia yang jaga me coz ngan dia sekali kena msuk ward
coz kena semput lak & ada jangkitan kat paru²
last anak banak kena ward berdepan me 605 MIL 610
Mr.Hubby yang cbuk keluar masuk
kejap tgk wife kejap kang tengok mak dia hihihi
nurse asal org tanya my room siap bagitau
"Mak mertua dia bilik depannya"
cam kelako jek....
pastu soknye 30/05/09
doc. tanya nak balik bile, cepat² cakap arini ah
bosan duk kat ward ni lagipun kesian anak² macam terbiar
pastu bile my MIL tau yang dapat kuar aritu
dia suh plak Mr.Hubby bgtau ngan doc
"Cakap ngan abg teh suh SU balik esok jek ah (01/05/09)"
coz nnt dia tgl sorang, tapi at last dia balik ari Jumaat pagi
and malamnye my niece ada temankan...
doc tanya nak mc smpi bile?
tak sanggup rasa cuti lama² last² mc sampai 05/05/09
that's all about me at PSH 2 malam 1 hari


pic10-1
u

11 yang membebel:

Siti @ nurie said...

hai mummy......mcm klako erk tgok bilik VIP cmtu je...katil tetap kecik...masa siti jaga MIL tu kat bilik VIP gak..ingtkn katilnyer beso...hik hik hik....

samalah mummy...masa lpas tersdr dr bius tu, siti nak gi toilet, punyelah malu nak bgtau nurse nak gi toilet, lpas panggil nurse, nurse tu ckp, dah pasang kantung kencing.....tak yah gi toilet....hik hik...jakun tul siti masa tu....

mummy_ayu said...

aik..sesama masuk wad ngan MIL plak..sian.tapi sekarang dedua dah kuar kan..semoga cepat sembuh to both!

Mummy Dasy said...

Siti -> ak ah space kecik me lagi suke tgkt 2 pny single bed siap ada dapur...
kalau ada kantung x kisah mcam masa c-sect dulu ni diorang pakai buang pastu siap cuci kita punye tut aduhai malunya

Mummy Dasy said...

mummy_ayu -> Thanks ya..

kirana said...

takutnya operate2 ni..alhamdulillah awk dah ok

giler best bilik ..

♥Hernee Nazir♥ said...

ler anak branak msuk hspital ae..

Qasehku said...

La ciannnya..hajat MIL tuk jga Mummy tetiba dia pn kna admit sma..

Mummy Dasy said...

kirana -> mmg best tp buhsan duk sorg²

Mummy Dasy said...

Pn.Hernee -> Ak ah MIL aku join sekali hehehe

Mummy Dasy said...

Qasehku -> Ak ah anak² dia dok gelakkan sabo jek ah..

CuTeMiUt78 said...

oh begitu kisahnya.. alhamdulilah selamat sudah

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea