Monday, May 25, 2009

Memancing

Jot Down by Mummy Dasy at 3:38 PM
Semalam awal² pagi Danish dah 'semangat'
cam sinetron INTAN tu semangat!!!
kul 6am dah bangun terus nak mandi
pastu kul 8.30am baru gi tempat Pertandingan
pendaftaran semua AYAH dah settlekan
coz AYAH urusetia hahaha pengelat sungguh

kepenatan sian anak Mummy
PakUda ko buli anak ku he
mentang² mak dia xde
pak dia lak bz
air ko pun suruh dia yang pegang he
ape ah salah ko suh kawan ko tu yang pegang
tapi tak sia² awal² bangun
coz dapat seekor ikan
kalau ikut carta dapat no. 16
tapi hadiah smpi no. 13 jek
kedekut sungguh penganjur ni
Daneen gi tengok gak kejap nenek bawak
adeh minah ni balik² sampai umah meraung
coz x nak balik nak mancing gak
kata nenek dia nakkan hamper nak bawa balik
pujuk² x makan saman, Mummy dah bertukar HIJAU terus masuk bilik amik hanger tp x pukul pun terus dukung dia masuk dalam buai, terus tido minah tu

tapi w/pon x menang hadiah
Danish tetap bawak pulang hadiah no.bertuah
bile balik terus bagi Mummy
"Orang dapat no. bertuah" kata dia
hahaha dalam pala Mummy mesti ayah ngelat
terus SMS Mr.Hubby
"Ney, Danish dapat no. bertuah ni main ngelat he"
"Tak ah orang lain ah yang cabut undi"
hihihi keji sungguh bini mu ini
berniat serong miahaha



P/S : Tak puas ati x banyak gambo macam ni ah klu Mummy x gi gambo anak 1 jek yang ado, yang lain² gambo ntah hape²....


pic10-1

19 yang membebel:

ain said...

x pe le, dapat hadiah no bertuah dah okay dahhh. tak ramai yg bertuah tau!

Siti @ nurie said...

tak bek tau buruk sangka kat husbnd...he he h..tp kalau siti, siti pun tpkr gak..ha ha ha

♥Hernee Nazir♥ said...

hehehe..kalo x laki aku join gak aku nempel kt cni..tp ktorg dh plan nk picnic bwh jmbtn.. mancing kt sane je dpt buntal..hahaha

ikiqzana said...

taniah le dpt no bertuah..

ain adreanna said...

bagus le kira b'tuah la danish ni..aku ssh sgt nak dpt klu ada cabutan bertuah..seumur hidup skali je aku dapat..dapat mug masa cbutan bertuah hari merdeka masa form4..huhu..
daneen bila dodoi mdh je tido eh..comel la daneen ni

Redbloodsnow said...

hahahhaa....tuh ler pasal kak. niat serongg tuh..hehehehe..

ok le tuh pt number bertuah kan ;)

mc'eja said...

xpenah g mancing..panas.tp daneen yg kecik plak bleh tahan ek...bagus btul.

genny da bomb said...

hah ni baru dpt komen mummy nye blog nih..sblm ni takleh bukak tau mummy nye blog ni..msti error pastu not responding..mummy jgn boh benda pelik2 dlm blog ni ye..kang takleh masuk lagi saya kat blog ni

KV said...

hehehe, comel hadiah cabutan bertuah tu. Boleh simpan dlm lemari.

Mummy Dasy said...

ain -> haha betul tu Mummy pun x pnah dpt klu cabutan bertuah ni

Mummy Dasy said...

Siti -> mesti terpk coz dia pengerusi pastu urusetia mesti nak bg anak hadiah hahaha ghupe2 tidak

Mummy Dasy said...

Hernee -> betul tu..

Mummy Dasy said...

ikiqzana -> TQ

Mummy Dasy said...

ain adreanna -> hahaha xde maknenya comel klu peradang,perajuk.... masuk buai pastu enjut pakai karan mummy yg sungguh pemalaskan..

Mummy Dasy said...

Redbloodsnow -> ak ah rasa bersalah yang amat pastu hahaha xde maknenya

Mummy Dasy said...

mc'eja -> dia x mancing g tgk jek org yg mancing berlengan panjang bagai dia yg tgk pakai sleeveless hahaha macam minah salleh konon

Mummy Dasy said...

genny da bomb -> tulah pasal kite pun ssh nak masuk blog sendiri

Mummy Dasy said...

KV -> mule2 bangan camtu gak dia 2 badik dah buka terus wat nestum minum guna cawan tu...

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. jadi la kan.. dari tak dpt apa2..

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea