Tuesday, May 5, 2009

Awal pagi bersama

Jot Down by Mummy Dasy at 11:15 PM
Oleh kerana me masih MC
so pagi² me & Daneen dah anta Danish gi sekolah
ngan Daneen dah mandi & Mummy belum mandi
pastu balik sekali lagi minah ni mandi coz dah comot bersapan
pastu kul 9.45am, sedang Mummy mandi setelah selesai semua
masuk tengok minah ni dah terlena di sofa
last² tinggal ngan makcik kat umah hahaha padan muka
tak sangka ngan Mummy bukan main cepat lak ko tido dik
opppsss skang ni bukan adik lagi
dia suh panggil diri dia "KAKAK"
dah beso tapi kalau time nak susu kecik lagi katanya
skang ni mulut macam mak nenek
semalam dia main Leap Pad pastu xleh tutup
then me ckp "Kuat ah ckit"
dia wat kuat² pastu bile dah tutup selamba jek jawab
"Mampos tau (kau)"
ha me tergamam k mana lak dapat ni setahu me & Mr.Hubby
mmg xde cakap perkataan tu klu kat umah
pastu sepak mulut dia then dia leh tanya
"Nape cepak (sepak) satit (sakit) tau"
Danish lak menyampuk makin hangin dia yang sememangnya peradang
nasib baik ayah ko xde kalau ada mau makan cili semalam
la ni kalau ada orang datang umah dia ngan kepoh
tunjuk batu hempedu yang dikeluarkan patu cakap
"Ni batu Mummy,Mummy makan batu"
hahaha tapi smpi la ni dia tak makan ais klu x pantang jumpe
mesti tangan masuk dalam cawan nak amik ais
takut nnt kena operate kata dia
macam² kerenah minah ni penat nak melayan especially time meradang
habis semua dibuang & dibaling, perajuk pun ye gak ckit² nonggeng
heh pangai sapa ah diikutnye


pic10-1

14 yang membebel:

rynas said...

budak2 gitulah cepat benau ngikutnya...

mummy_ayu said...

bukan main daneen...macam mak nenek dah. tapi elok gak dia takut minum ais. lawak la kamu nie daneennnn...

Qasehku said...

Sma laa cm Qaseh skang ni tgah mgikut pe sja ayt yg kita ckp..haruss bhati2 tdr kluar ayat2 yg tk sdap d dgar kan..dorg nir memg bijak2 belaka..

Opie said...

part yg mummy makan batu tuh yg tak tahan tuh...gelak guling2 bile terbace..hihih

ILA said...

comei jer daneen tido yer...hehehe...

CuTeMiUt78 said...

budak2 cepat sgt ikut kan.. so dh sihat ke... semoga bertambah sihat ya.

masviona said...

bila dia dah soh panggil kakak tuh ada 2 makna tuh....hehehe mungkin dia dah nak adik kot...hiksss

Mummy Dasy said...

rynas -> btul, xleh nak slhkan org lain

Mummy Dasy said...

mummy_ayu -> ak ah sblm ni xleh tegah lgsg hikmah dsebalik

Mummy Dasy said...

Qasehku -> budak skang cpat na ngikutnye

Mummy Dasy said...

Opie -> Hahaha mana ntah dia belajo

Mummy Dasy said...

Ila -> dia mmg comel (cewah sape lagi nak muji ku x mummynye)

Mummy Dasy said...

cutemiut78 -> Alhamdulillah dah kurang tgl lg 1 tebuk yg kat lubang masih berdenyut2 lagi 2 dah baik

Mummy Dasy said...

masviona -> uish thn dpa kot tu pun xtau lg tkut kang prut terburai me klu preggy 3 bulan dah mcm 6bln

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea