Saturday, May 30, 2009

body ke biotik

Jot Down by Mummy Dasy at 8:14 AM
Kisah ni terjadi semasa Mummy MC ritu
ngah Mummy dok gigil semalam kerna demam
selaku orang pertama my mom byk complaint coz umah bersepah
then nenek cakap "Ish antibody lemah asik sakit jek"
lebih kurang macam tu ah ayat my mom
yang cucu ni nyampuk nenek dia cakap
"Eh bukan antibody ah nenek antibiotik ah"
full of confident ok
"Abang, antibiotik tu ape" me saja menduga
"Mummy ni... tu pun tak tau, antibiotik tu nak tau kite ni kuat ke x"
dalam ati kena mak kau sedas ye abang
"Mana abang tau"
"Orang tau ah kan orang sekolah"

wah anak kadang2 Mummy pun naik confuse mana yg betul....


pic10-1

13 yang membebel:

Siti @ nurie said...

erk.antibiotik tu bukan ubat ker?..ish..aku pun dah mula cnfuse....

izzahazfar said...

hehehe
budak2 sekarang ni panddai kan kak...
kitapun leh pening

Zuhaini said...

hahaha.. la mummy dia confuse pulak ye..? antibody tu ketahanan badan kita.. antibiotik tu ubat untuk lawan jangkitan kuman.. :)

Mummy Dasy said...

Siti -> Ha tu ah pasal mule2 pun dok pk antibiotik tu kan ubat siap tgk betul ke x kat ubat tu namanya antibiotik

Mummy Dasy said...

izzahazfar -> betul ah

Mummy Dasy said...

Zuhaini -> Mule2 mmg me dok pk camtu tp lama2 dok kena putar belit cam confuse ah plak

mummy_ayu said...

bukan main lagie danish...mummy pun conpius

CuTeMiUt78 said...

eh... gitu ya.. heh..heh.heh.. pandai abg ya.. siap confindent je kan.. antibiotik lagi.. :D

♥Hernee Nazir♥ said...

antibodi yg ktahanan badan kan? antibiotik ubat yg kite dpt utk lwn sgale pnyakit..w'pun tbalik tp terror gak danish ni.. dh tau bnda2 cam tu..

Mummy Dasy said...

mummy_ayu-> Psycho kata dia

Mummy Dasy said...

cutemiut78 -> Ak ah ngan muke2 menjawab

Mummy Dasy said...

Hernee -> C.Long ha netul ah tu mule2 aku ckp camtu pastu mls aku melayan dia jek yg betul

Mama Qaseh said...

Wah dgn BANGGAnya abang mnjawap dgn penuh smangat hehe wlaupun sdikit kekeliruan tp he's gud boy..kcik2 dh tau kn pe tue Antibiotik @ Antibody hehe..yealah ABANG skolah kan hehe..

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea