Monday, July 13, 2009

Melawat BB Iman

Jot Down by Mummy Dasy at 10:04 PM
Gambo cilok Pn.Hernee trimas w/pon ko belum setuju miahaha

Semalam seperti dijanjikan ngan Pn.Hernee tuk melihat Baby Iman
kuar umah kul 2pm, kul 11am SMS dia tanya jadi gi ke tak
hahaha belum smpi umah lagi masa tu
lagi kat KipMart beli lauk
dia sms suh bawak Daneen, mmg Daneen nak ikut pun
coz sebelum tu me bgtau
"Sape nak ikut Mummy?"
"Kakak nak ikut, abang xyah, girl ngan girl, boy ngan boy" kata dia
dalam keta dia cbuk lagi
"Abang ngayok ngarok kena tinggal kan, adik tak ngayokkan Mummy"
maknye yang sedia malas anggukkan aje hahaha
bile dah smpi umah Pn.Hernee dia bebel lagi
"Jom ah tuyun turun kata nak tengok bb"
me bgtau dia bb kat tempat lain, ni nak amik kawan Mummy dulu
pastu bile Pn.Hernee dah naik tegur²
dia leh wat muka sombong sambil menjeling
bile dah smpi umah Mummy Pink dia nak bawa bb ngan puting
me bgtau xyah tinggal dlm keta
dia tanya lak "Bb xpakai pepet he?"
maknye ni iyekan jelah nak......
mule² enjin dia belum panas dok berempat jek ngan Mummynye
bile dah panas macam² hal di buatnye
☺nak buah epal suh plak buang kulit buat macam kat umah
☺bile org angkatkan air dia leh merengek lak nak biskut
nasib baik ah gi ngan Mummy nak
klu gi ngan ayah mau balik kena ganyang ngan biskut
bila enjin dia dah panas macam2 dia wat hal
buang angin ah, pastu manjat wat cam umah sdiri
dalam kul 4pm balik kitorang gerak balik
coz Mummy Daneen dah panas b***ot tgk keletah dia yg bukan2
sebelum macam2 lagi kuar baik baik....
sungguh x puas tgk Baby Iman coz dia asik mengempeng jek
oh ada 1 lagi sebelum terlupa
masa on d way balik Mummy & Pn.Hernee berbual2
terkeluar perkataan "Mam**s"
dushdush sedas kena ngan Daneen
"Hei... mana boleh cakap m****s nanti ayah marah ah"
to Pn.Hernee lupe nak ingatkan jgn sebut perkatan2 sedemikian
tu belum ngan Danish lagi dahsyat byk pantang larang xleh cakap


sign_edited-1

12 yang membebel:

ikiqzana said...

selalu anak2 ckp yg bukan2.. tu belajar yg dia pernah dgr org ckp la jadi camtu..
sama mcm ank zana.. bila ckp yg bukan2 kena marah...

Siti @ nurie said...

alahai....tapi mmg betul pun..kita ngajor anak jgn ckp bukan2, tapi kita lak yg ckp bukan2....tu yg kkdg diaorg rasa kita ni tak affair...he he he

♥Hernee Nazir♥ said...

hahahhaa..a'ah tlpas lak mam*** tu..hehehe..

♥Hernee Nazir♥ said...

chup2..glamer btul org yg pgang iman tu ek..ahahahaha

Mama Qaseh said...

Hehe Daneen Daneen..dh pndai kn dia skang Mummy..kalu Qaseh plak bla dia marah 'emmmmmmpang kang' mksudnya lempang kang..dia pnh dgar org ckp laa tue huhu sabo jerk

CuTeMiUt78 said...

eemm budak2 kan cepat je dia follow apa yg dia dgr..

Mummy Dasy said...

ikiqzana : betul tapi kdg² kitorg yg tersilap cakap

Mummy Dasy said...

Siti : Betul tu...

Mummy Dasy said...

Hernee : Glamor byk ah patutnya aku kena edit biar nampak Iman sorang jek hahaha dengki

Mummy Dasy said...

Mama Qaseh : Betul ah tu dia pnah dengar sape² cakap ah tu... cam cute dia kadang² bahasa budak abru nak bercakap ni

Mummy Dasy said...

Rina : Betul ru...so kite kena jaga² ckit

realaspiration said...

budak-budak cepat belaja.
saya pun selalu kena tegur dengan adik kecik!ngeee.. ;p

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea