Sunday, August 9, 2009

Salah Siapa?

Jot Down by Mummy Dasy at 10:49 PM
Kadang2 me tak tahu nak salahkan siapa?
Anak-anak @ kami sebagai parents.

Ini adalah berikutan hari Jumaat aritu gi kenduri,
mule2 me & Daneen, dok kat dalam untuk ladies,
Mr.Hubby & Danish kat luar coz tempat lelaki
oleh kerana lama sangat tunggu org masjid datang untuk mulakan majlis,
Danish masuk dalam, Daneen yang pada mule dok diam
bile dah nampak abang dia masuk mula wat perangai.
Yang paling sakit ati, masa orang ngah baca doa diorang main2,
terjerit2 si Daneennya macam kat umah di buatnya.
Me tengok menyirap jek, coz masa tu diorang kat depan pintu me kat dapur,
so xleh nak jadi semut orang ramai nak ke depan.
Bila dah habis baca Yassin time makan tinggal Daneen sorang,
Danish dah keluar gi tempat ayah dia, bijak dia tau mesti nnt kena marah.
Pastu on d way balik,
dalam keta masa tu ada MIL & SIL,
MIL marah Danish & Daneen coz buat perangai kat umah orang.
Then hBy pun join sama marah, me bukan nak backing anak2,
me tak kisah pun sape2 nak marah my child,
but as a mother, me cam ada perasaan tak puas ati.
Mr.Hubby marah2 pastu dia tanya anak2,
"Abang, kakak lain kali nak buat lagi tak?"
Danish jawab
"Taknak ayah"
Daneen lak jawab
"Nak, adik nak wat lagi"
pastu hBy tengking hahaha time ni ngan me sekali terperanjat
"Kakak nak wat lagi"
Daneen dah tersedu2 menangis, memang camni selalu marah ckit nangis cam tengok citer Hindustan takleh benti.
Sambil nangis sambil geleng kepala.
Tapi pada me kalau Mr.Hubby tak lepaskan Danish masuk dalam
tak kan jadinya diorang wat perangai camtu.
Coz diorang kalau kat umah pun camtu,
bile Daneen kat umah pun dia a wat hal selagi Danish x balik sekolah.
Bile Danish balik baru ah mula episod perangai diorang.
huish bukan niat nak salahkan sape2 atau anak2 me xleh dimarah,
selalu dirang kena arah ngan Nenek diorang me tak pnah kisah pun.
tapi kat sini me & hBy pun ada silap gak?
Tu yang kadang2 malas nak gi umah sedara mara
malas ngan pangai anak2 bukan ape?
Ish tapi me still salahkan hBy lepaskan Danish
tak tau nape? Harus ke me bgtau Mr.Hubby pasal ni?
supaya lain kali jaga sorang 1, untuk kepentingan keluarga bukan ape?
Cam serba salah plak.......
:(


head4_edited-1

4 yang membebel:

Azure said...

rasanya takyah la cari salah sape..nanti lagi pening pale + sakit hati

mmg kena cakap dgn hubby la, bila pegi certain tmpt, dia kena jaga danish, u jaga daneen..dia pun mesti tau perangai anak² kan..

Oja said...

sabar...sabar...me tade anak lagi so tatau nk komen byk..tapi anak buah ada dok ngn me..sorang je dah mcm 10 org .. kalau yg sorang lagi dtg lagi bertambah le 20 jadinya...agaknya anak2 skang i seme pon aktif2 kot...

CuTeMiUt78 said...

eemmmm sabar tu je la rasanya kot..
memang karenah anak2 ni buat pening pala kan.. tapi tu la dugaan yg kena hadapi..
mungkin betul gak.. kena beritahu kat hubby klu time camtu.. kena la prihatin skit kat anak.. jaga sorang satu.. utk tidak berlaku camtu lagi kan.. :D

Mama Qaseh said...

Erm tue laa..kdg2 pangai ank2 ni sush nk ckp kn Mummy..Qaseh pn skang dh pndai mlawan kdg2 huhu gerammmm jer tgk pangai dh pndai mcm2

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea