Thursday, August 6, 2009

Penat sangat

Jot Down by Mummy Dasy at 9:49 PM
Arini penat sangat tak tau nape?
Tadi bawak anak2 gi check-up yelah takut so kena berhati-hati.
Danish check-up dia gatal2 1 badan bintik2 merah kuar,
Daneen batuk & selsema dah 2 mgg tak kurang
last sekali me, kan ku dah 3 ari cirbir harus ah check.
Akhirnye kalah gak kena gi klinik gak.
Me bagitau ah details yg doc. nak tau, doc leh tanya
"Bila last datang period?"
dalam ati "Doc. ni mesti ingat aku ngandung"
tapi yg keluar dari mulut adalah
"I can't remember doc. coz amik depo inject so dah tak period dekat 8 bulan"
Doc. tu cam confuse, dia suh baring lak check perut,
bile check perut tanya lak perut babat bekas2 operation yang sememangnya mencacatkan rupe perut aku tu...
macam2 ah dia tanya, wat kat mana? ngan doc. sapa?
last2 dia bg ubat2 jek, budak 2 tu ngan muke tak malu minta vitamin k.
Tapi hari ku jadi pekerja yang berdedikasi coz x minta mc pun.
Akan tetapi di tempat keje bukan penat wat keje,
penat ulangalik toilet jek....
adeh pose ku pun hanya berbuka mushroom soup....


head4_edited-1

4 yang membebel:

Zuhaini said...

oh siannya.. jaga diri...

Fiza's said...

jagan lupa makan ubatnya.. semoga cepat sembuh

Siti @ nurie said...

ha;ah ek..kenapa bila setiap kali siti gi klinik (sbb,siti cm wajib je kene kncing kotor 3 bulan skli), dah bila doc check perut yg ada parut caesar tu, dia akan tanya, wat kat ne, ngn saper...lain2 ke?..eh, mmg lainlah..sbb siti tgok kakak siti ngn mak siti nyr jahtn, mmg lain..hik hik hik (mak n akak siti pun caesar gak-erk, keturunan ker)

Mama Qaseh said...

Laa tk ok lagi ker Yang..ciannya..dh cba mkn pocai tuk stop kan cir bir tue..
Nti mkn ubat tau..mkn yg pejal2 cam biskut ker..
Sya pnh kna dulu doc suh minum 7up @ 100 plus tuk hlgkan cir bir ataupun muntah2..
Cba laa..sya cba bkesan tau..
Take care to u,Danish n Daneen yea..

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea