Tuesday, November 3, 2009

di Tepian Tebrau

Jot Down by Mummy Dasy at 5:53 AM
Malam minggu aritu, kami anak-banak jadi kutu rayau
selalu mmg xkan kuar coz esok dah Isnin, Danish sekolah
memang x pnah kuar malam.
Tapi semalam plan asal, tghari lepas hBy balik gotong-royong nak kuar
gi Giant beli barang2 dapur, Kipmart cari lauk
Mummy lak dah berkira2 senang ah coz xyah masak tghari
makan kat luar sahaja.
Pastu lebih kurang kul 9am, nenek terkedek2 datang umah
bgtau budak 2 tu nak ikut dia kuar.
hBy lak gi gotong-royong kat kubur, so tinggal Mummy sorg2
apelagi mengadap ah FB, ngah2 syiok PakNgah lak datang
nak pakai lappy dia pun nak melayan FB.
Bile xde keje harus ah membadakkan diri ngan x mandinye.
Pastu kul 12pm sedar2 ada kerabat dari S'pore datang
ambik ko ngelatat 2 badik belum mandi.
dan dan tu gak hBy call cakap g petang ckit lepas Maghrib.
ah sudah, Mummy x masak ape nak makan, anak2 confirm balik nak terus makan.
Last2 terpaksa ah menepek umah nenek jalan2 cari makan.
Lepas maghrib kitorang kuar.
Giant cancel takut lmbt balik, terus cari tmpt makan dulu.
Kitorang makan kat Tepian Tebrau.
Okey ah untuk alas perut.

Sotong kangkung + tauhu bakar + nasi ayam kunyit
over all okey ah
ni yg Mumm punye jek yang lain2 tu makanan x snap
coz hBy dah sound
"Susah ada wartawan sambilan ni"
menyampah okey.

Kelapa Laut + Ais Jelly
kelapa laut tu PakNgah yg recommend keputusannya x leh masuk kat tekak ni okey, manis yang amat leh kena kencing manis.
Danish & Daneen = COKE
kena sound ngan PakNgah dia kata kecik2 dah air gas.
Orange Juice = PakUda.
yang lain tu layan gambo tu x reti nak letak caption ape.





Last pic sebelum ke tempat merewang
ini adalah ........................................................
upacara makan beradab miahahah
apakah hubungan mereka?
NO COMMENT jangan tanya lebih2, makcik x tau ye.

NEXT N3 bersambung...............
di lain kelapangan yeeeeeeee


footer

12 yang membebel:

~hannaicha~ said...

tomey nye kanak2 pmpuan itu =)

tentang diriku said...

sedap nye sotong kangkung tu...nyum²

QasehessaL said...

peh lame x mkn kat cni..huhu..rindu sama JB..

Siti @ nurie said...

wartawan smbilan?..he eh he..perlilah tu...

Mama Qaseh said...

Haa lma tk mkn kt ctu Yang..npk apek kdi minum tue..aii suka Ais jagung dia Yang..nyum nyum sedapp
Dulu kdi dia kt Wisma Psekutuan kan..

Mummy Dasy said...

Hannaicha :: Tomey ke? mulut lepas makan pun x berelap

Mummy Dasy said...

tentang diriku :: mmg nyum nyum 1st time makan... hahaha jakun at 1st

neezareef said...

salam mummy dasy..dok jb yer..dekat jugak la kita ek..

bestnya mkn2..agak2 kt mane la tu ek..

Mummy Dasy said...

Qasehessal :: Klu rindu turun ah JB :p

Mummy Dasy said...

Siti :: Ak ah dia perli menyampah tul..

Mummy Dasy said...

Mama Qaseh :: Ain, ye ke ais jagung dia best hish klu tau order.. tp yg penting sotong kangkung dia terangkat

ikiqzana said...

best nyer sotong kangkung tu.. ni yg teringin ni...

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea