Friday, November 20, 2009

Barbie Girl

Jot Down by Mummy Dasy at 2:28 PM
Patung Barbie ni hBy beli sempena b'day Daneen.
Daneen namakan "BARBIE GIRL"
bile tanya nape bagi nama tu, dia jawab
"Sebab dia pompuan cam adik"
nak dijadikan kisah semalam dia tunjuk Barbie tu kat Mummy
"Mummy, adik nak macam mulut & mata Barbie Girl ni"
sambil tjuk mata ngan bibir patung tu.
"Buat pe bukan lawa pun, mata kakak lagi lawo"
"Bukan nak mata ah, ish Mummy ni x pa'am ah"
Mak ko ni mmg sentiasa blurr nak oiiii
pastu dia terus amik my lipgloss
ohhhohooo baru faham ape yang dia nak
ghupenye dia nak Mummy dia belikan lipstick ngan eyeshadow
aduhai Mummy pun x pakai benda² tu dik....
me cerita ngan nenek dia, ghupenye ada kisah yang neneknye x ceritakan
ni kes takut cucu dia kena marah ah ni.
Rupenya dia kalau kat umah nenek
senyap² masuk bilik mengerjakan listick neneknya naik ke pipi² berlistick
tapi me x pnah jumpe lagi wajah dia di conteng sedemikian rupe.
Ni ah kalau ada anak pompuan harus bermake-up² bagai.
Nasib dia x merengek nak contact lens sekali
**wink**

footer

6 yang membebel:

♥Hernee Nazir♥ said...

mak ko ni daneen..hehehe

ikiqzana said...

biasa la tu..
anak zana, sara pun sama pantang nmpk brg make-up pasti dh conteng kt muker dia.

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...biasa la tu anak pompuan..saya ada satu2nya anak pom puan yang tiga lagi lelaki...dia la yang selalu dok tolong perabihkan segala alat mekap saya...huhuu...

Siti @ nurie said...

samalah ngn anak dara ku....skrg nak kuar umah bukan kengmain....nak bedak ngn sikat rmbut bagai....lah ni, bila tiap2 pg tgok me pakai contact lens, dia pun sibuk nak "cucuk" jari dia kat mata dia,...berlakon pakai lens lah tu...

nza said...

2 la namanya ank pompuan sejati...suke brsolek!!!!

mumy said...

kalau suha mcm2 nama anak patung dia..ade shila..ade maya..ntah mana dia dpt nama2 tu..:)

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea