Friday, April 9, 2010

Jom berwindow shopping

Jot Down by Mummy Dasy at 6:24 PM
Ni citer ahad lepas 04/04/10
hehehe cam biasa ah Mummy DaSy kan seorg yg busy memanjang.
BUSY ah sangat²kan.

Memang Mr.hBy plan nak bawak anak² gi jalan²
coz nak beli barang dapur yang dah kering tu.

1st place : ANGSANA
coz nak letak nama kat topi Danish & Daneen.
Pastu Mr.hBy survey sandal
sekali ada ah plak suara² sunbang berbunyi

"Ayah, org pny selipar ni dah kecik ah"
"Nanti ah abang" kata Mr.hBy
muka Danish automatic berubah cam cuka masamnye.
"Okey ah, jom ah cari. Nak sandal ke selipar?"
"Kan org cakap nak sandal"
mula² gi kedai2 yang belah bawah tu xde yang berkenan.
Pastu gi al-Ikhsan pun xnak, gi Nike xnak.
Cerewet cam ayah dia gak nak beli selipar pun susah.

Ni last butik 3 stripes hehehe Adidas ah tu..
Bila sampai kat sini, anak dara lak bersuara
"Ayah, adik punye xde ke?"
"Adik kan baru beli"
"Ni dah lama ah" sambil tunjuk selipar dia
"Yelah mmg lama tapi dah ada 2, abang 1 jek"
"OKEY"
hahaha see dia sungguh baik hati klu kena pada masanya,
kalau sebaliknya mau dia golek² guling cam Hindustan kat situ.
Mummy kenan ngan selipar yg 2nd row tu, lawokan.
Tapi kalau Daneen beli pun watpe?
Dia berjalan selalu pakai tights, xkan nak pakai selipar camtu.

see ini budak, sopan jek dok camtu.
Pastu, yang Mummy menyampah xnak pegang tangan
dia nak lari² cam kanak² ribena.
Me takut hilang coz org ramai. Tapi dia dok lari sanasini.
Nampak tak gambo last tu yg dia nyangkung pegang kertas.
Tu sebenonya ngah merajuk coz nak turun escalator sendiri.
Dia majuk Mummy pegang.
Tu yang dia dok menyangkung tengah² orang ramai, malu hokey.....
dia majuk pun sbab nak tido yang dah memang waktu tido masa tu kul 1.30pm++
selalu balik sekolah 11.30am dah tido.
Bila anak² dah wat hal, harus ah Mr.hBy naik angin gak.
hahaha last² semua kena marah.
PADAN MUKA!!!!!!

2nd Destination : AEON, Bukit Indah

Nyaris² tak ke sini gara² Daneen.
Tapi akhirnya gi jugak.
Terus masuk kedai ?????
alamak lupe ah plak kedai ape....
layan jek ah gambo anak2 aku ni ha..


Pompuan ni memang camni kalau jumpa cermin
tak kira ah org ramai ke dak, yang penting dia ngan dunia cerminnya.
Gambo last tu bila nmpk Mummy shoot gambo dia pastu cakap
"Hish x lawo"
ngah merentam tarik2 rambut okey...
kejap jek coz pujuk ajak beli jeruk plak.
pastu gi mana lagi ek?????

BALIK ah ape lagi... xreti2 dah nak balik ke?
:)

[Note : Tiba2 teringin lak nak makan Big Apple]


footer

6 yang membebel:

::cdot the dot:: said...

lama betul aku tak gi angsana tuh, tp kan long klu gi sana adoyaiii, bebudak muda remaja baru tumbuh bulu menjeling aku mcm nak putus nyawa aku...apa ke halnya.....aku rasa kan long, harus la ko bg bebudak tuh adik long...lama dah ni...

Mummy Dasy said...

cdot :: ko jgn slh sangka yg ko sangka mudamudi tu sebenonye warga2 asing ya buk...
mana aku nak cari adik diorg, kat shopping complex ada x agak2 ko? miahaha.... tahun depan insya'allah Dot, kalau ada rezeki cewahhh

genny da bomb said...

alamak sebut big apple plak..ni yang rasa nk baham gak ni huhu

paij188 said...

hahha.. budak2kan..!? sabo aje ekk?

teringat2 zaman2 kat UTM dulu lepak2 kat Angsana.. lama gile dah tu..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kemain lagi si daneen berposing yerk...cute ler plak nengok dia pakai stoking belang2 tu....

re : haha....tp bukan beli online ler....beli kat kedai2 biasa jer...

E.d.Y said...

haha..budak2 mmg banyak ragam...org tua2 kata budak2 ni ikut mummy n daddy die time kecik2 dulu..haaa..kantol dulu daddy n mummy dieorg macam ni gak...hehe

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea