Tuesday, April 20, 2010

Fever Again

Jot Down by Mummy Dasy at 10:14 AM
Arini tersangat ah lenguh² badan.
Demam + selsema + sakit² badan + pening
argghhhhh tension tau dalam keadaan camni
tapi pehal ah arini rajin leh bekerja, padahal boss xde cuti jek ah
hahaha Mummy sendiri pun x tau napa datang keje
segan ah gak asik muka ni jek yg cuti kerja, tambahan plak esok dateline
berserabut atas meja ni ngan kertas² keje
Kusut semacam dah rasa ni


malam tadi lepas Mr.hBy gi keje
okay lagi, dalam kul 1am Daneen ngamok nak susu
tapi nak ayah dia wat, last² me biar jek
masa tu badan dah seram sejuk, tapi wat dunno jek coz boleh tahan lagi
Daneen lak agaknya dah setengah jam merengek² akhirnya datang merayu gak suh Mummy watkan dia susu
pastu Mummy sakit perut lak, cam cramp kat perut huhuhu sakit cam nak nangis okay...
pastu terus menggigil, a/cond dah off tapi masih menggigil kesejukan
pastu terus selubung dlm comforter....
korg bayangkan selubung comforter tanpa a/cond dan kipas
tapi masih lagi menggigil cam dok kat eskimo rasa.
Kul 5am++ baru tido pastu pagi ni terlajak bangun 6.45am
huhuhu kelamkabut mana nak berebut bilik air, nak mandi anak² lagi
jalan pun terhuyung hayang cam x berpijak di bumi nyata.
Masuk mgg ke-2 ni demam camni, asal malam jek menggigil....
Nak gi klinik lagi takut penyakit lain lak....
huhuhu demam reda ah cepat...

[ Jot's :: Ya!Allah, elakkan dari penyakit yg x diingini ]

footer

12 yang membebel:

♥Hernee Nazir♥ said...

beb gi klinik weh..bahaye tgh glombng ke 2 h1n1 ni..

Mummy Dasy said...

choiiii... selisih jauhkan ah... tp tulah aku pun rasa lain sbb asal mlm mesti menggigil... thanks babe... harus petang kang gi klinik lagi...

Alimaz-Kembara Terasing said...

dah g klinik lom...cepat-cepat g amik ubat...

Ajey Mahat said...

ada biknya g check.. klau dh lama sngat demam macm tu..bahaya..

::cdot the dot:: said...

hah...xda lain la tuh...parkinson..parkinson...

nza said...

moga cpt sembuh...take care.

Redbloodsnow said...

alololo...cian akak. jgn lupe mam ubat ea. get well soon dear..

Mummy Dasy said...

Alimaz :: thanks...

Mummy Dasy said...

Ajay Mahat :: insya'allah xde ape2..

Mummy Dasy said...

cdot :: mulut ko...

Mummy Dasy said...

nza :: thanks kak...

Mummy Dasy said...

Redbloodsnow :: Thanks zie...

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea