Wednesday, December 9, 2009

Nak beli baby...

Jot Down by Mummy Dasy at 1:22 PM
Sejak Zikri dah ada kat umah MIL ni
Daneen asik nak ke sana jek.
Ada 1 aritu ngah berbual² ngan dia, sekali dia bagi soalan.

Daneen : Adik nak bb macam kaklong(ibu Zikri).
Mummy : Kan kakak dah bagi Zikri.
Daneen : Nak beli bb macam kaklong tu. Kaklong beli katne?
Ayah : Baby ape? sore dah nak angin.
Mummy : Bb resdung tu ah.
Daneen : Bukan bb resdung, nak beli baby Jikki Zikri...

Mummy & Ayah dah ketawa terbahak², anak dara dok melalak coz kena ketawa
Dalam dok kalut si abang tolong jawabkan

Danish : Baby tu xleh beli, yang tu kena beranak.
Daneen : Adik xnak beranak....sambil menangis² bagai...

Daneen..Daneen... ape perasaan dia gaknye bile tengok baby tu. Dia ingat Kaklong dia beli gaknya baby tu.

see dia leh dok dalam kelambu tu ngan Zikri.
Gambo ni semalam amik, kata hBy dia dah puas penat dok camtu dia join plak baring dlm kelambu tu sekali.
Pic ni curi kat FB Ibu Zikri.
gaknye kalau ada adik sendiri boleh jadi kakak yang dharap.

footer

12 yang membebel:

Cinta Hatiku said...

insya allah bleh..ape lagi..hahaha..cpt buat anak..huhu

Zuhaini said...

ahaha.. comel la zikri tu.. :)

Siti @ nurie said...

he he he...daneen....untie nak beli satu gak...nak baby boy tau...he he he...

p/s: gielah "buat" baby tu mummy...ha ha ha ha

♥Hernee Nazir♥ said...

wahai mummy...fahamilah mksud ankmu itu..hehehe

mummy_ayu said...

ha..daneen dah minta baby dah tu..mummy kena la usaha yer!!! he he he..azam tahun depan kot?

mumy said...

apa lg mummy..cepatla bg daneen baby..dh bole harap dh tu..:)

~Umi.Sufira~ said...

apalagi mummy...sila tunaikan permintaan daneen...;P

Redbloodsnow said...

alahaiii..comey jek die berkelambu bagai..hehe

AyAnG 'n' AbAnG said...

cian nye dia...nk adik la tue...hehehehehe

ikiqzana said...

biasa la.. nk adik. sama gak mcm sara nk suruh beli baby kt chow kit lg.. hehehe.

kelakar tul dorang ni..

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam....besa la budak2...anak2 saya pun cenggitu gak dulu..si kakaksiap mintak beli baby pomuan sama cam dia...

neezareef said...

comellah baby

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea