Friday, December 18, 2009

Cable Car & Wildlife Park

Jot Down by Mummy Dasy at 9:08 PM
2nd day plak kitorang naik Cable car.
punye ah ramai orang, cuti sekolah sendiri mau ingat ah...
mule2 cam fed-up coz anak dara ni wat hal
dia dok membebel cakap
"Kata nak naik cable car, abish tu wat pe pucing sana pucing cini pusing sana pusing sini"
uish sungguh kurang sabo okey....
bile dah turn kena plak queue lagi, makin ah hangin kawan membebel jek mulut dia.

Bila dah naik & dah sampai puncak pun bising lagi mulut dia
coz dia nak gula2 kapas tapi yang ada cuma kat 1 station jek.

Lepas turun dari cable car, gi meround kat taman2 dekat situ plak.
Gi taman haiwan feed rusa & arnab.
kenapa gambo semua nampak gambo pagar.
Nak tau napa?
Ni semua gara2 minah ni melolong takut.
huh muka gangster tapi penakut.
So terpaksa ah Mummy melayan dia dia luar pago sahaja while Mr.hBy & Danish memberi rusa makanan & main2 ngan rusa.

okey tengok ekspresi muka Daneen hihihi

1) "Adik takut" katanya nak bagi rusa tu makan
2) Luv u Mummy
3) Ngah tengok abangnye kejar2an ngn rusa , jeles pun ada gak tu
4) Ngah jilat hingus yaks pengotor tau
5) "Nanti adik dah beso adik nak bagi rusa makan" sambil mencebik nak nangis

Lepas tu gi makan2, kat tepi jalan jek coz dah lapo sangat.
Nasi Ayam Thailand
sedap gak rasanya cam Nasi Beryani tapi beza pada sos & ada sup.
Sos cili dia heaven okey sungguh sedap, sape tau buat.
Boleh kata semua kedai makan mesti ada sos cili ni.

Pas makan kitorang gi plak Bird & Wildlife Park klu x silap namanya.
Sungguh x best okey, tapi klu untuk budak2 sekolah d syorkan g sini.
Kat sini masuk2 jek boleh bagi makanan pada binatang 1 plastik beg RM5 macam2 ada kat dalam tu.
Sekali lagi ah mule2 minah paling excited nak masuk tapi pastu dia yang takut.
Siap kena kejar arnab coz arnab tu nak makan, dia beria2 lari.
Sampai 1 saat nak di sepak dia arnab tu coz dia dah geram sangat.
Dalam kul 4pm balik semula chalet coz diorang nak mandi laut lagi.
Kali ni baldi yg letak siput yang Danish kutip telah d curi orang,
kitorang tinggal depan pintu chalet balik tgk dah xde.
Bile tanya budak room service kata diorang xde amik.
Last2 dia gi cari semula tapi letak dalam plastik cup.

[Note : Xde gambo coz Mummy aka pohotographer pun cbuk nak mandi sama hahaha]


footer

3 yang membebel:

Gieyana said...

waaa..sonotnya..g langkawi yer..:)

Mummy Dasy said...

Gieyana :: mmg sonot tp lg best klu diorg dah beso ckit :P

En. Nazir said...

hehehe.pucing2 ae.. manalah tk pning bdak tu..

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea