Monday, September 14, 2009

Korang Panggil Ape?

Jot Down by Mummy Dasy at 10:10 AM

Semalam gi Kotaraya ada sorang pompuan ni cbuk cerita pasal kuih ni.
And masuk blog blog CEERA pun kecoh pasal kuih ni.
Dari dulu pun me panggil kuih ni Telinga K***** ni bukan nak mengata nnt jadi kes plak.
Berbalik pada pompuan tadi me kata dalam hati
uish pasal kuih ppun kecoh semacam.
Me plak cbuk membelek kek Lapis Sarawak coz mmg x berapa suka makan kuih tu lain ah PakUda memang fav. dia.
Ngan kepoh tengok muka pompuan tu sekali ghupenya Ekin wife Mawi daaaaa
Ekin pun panggil kuih ni Telinga K*****,coz masa dia nak cakap ngan mak dia, dia cakap "Kuih Telinga...." dia x teruskan coz ada org agama lain kat situ u all fahamkan ape yg i maksudkan.
nak amik gambo kata hBy
"Watpe bukan glamour pun"
boleh gitu time ni baru terfikir klu ada hp cam Pn.Hernee best boleh candid.
Pastu bile Ekin ni dah gerak ada ah beberapa org amik gambo ngan dia hBy boring jek coz susah nak jalan.
Ape da hBy aku ni.........
Selain tu ape nama kuih ni ek?


head4_edited-1

16 yang membebel:

♥Hernee Nazir♥ said...

nama lain kuih denderam..
weh hp aku cikai jek long oi..tp leh wat snap curik2..hehehe

KV said...

kelate panggil dere'
singkatan dan sudah di slang kan dr perkataan denderam. Hehe

~Yu.Es~ said...

Saya panggil telinga ke.li*g gak..isk takleh sebut kuat2..marah boss bilik sebelah ni:P

shila said...

mcm sy org pahang klu x silap panggil kuih peniram..

hans said...

aku panggil kuih peneram

Mama Qaseh said...

Telinga Keling pn yea..Telinga Gajah pn yea..Kuih Denderam pn yea Yang hehe..Wahh jmpa Ekin yea..
Smlm sape g Danga Bay pn dorang ada kt sna kan..

Mummy Dasy said...

Hernee >> Hp ko best ape..

Mummy Dasy said...
This comment has been removed by the author.
Mummy Dasy said...

KV >> Oh lebih kurang he

Mummy Dasy said...

Mimi >> hihi tau xpe kat ofis pun xleh sebut kang ada boss dengar

Mummy Dasy said...

Shila >> lorr lain ckit jek ek sebutannye

hans >> mmg tu ah namanya yek

Mummy Dasy said...

Yap dari Kotaraya kami ke Danga Bay mmg diorg ada di situ

Siti @ nurie said...

siti mmg panggil kuih deram..eh, kat depan umah siti, mmg makcik tu niaga kuih ni jelah..siap ada pekerja tau...maju punyer bisnes

Shida said...

ye la mummy dasy,shida pun panggil kue denderam..tp kat kota tinggi pun ada org panggil kue telinga k*****..hehe..

nza said...

lbh kurg je namanya kn...kt kwn kak nza, org panggil kuih deram. MIL kak nza org Jawa n dia mmg wat kuih nih.

CuTeMiUt78 said...

ha'ah.. betul..betul.. kuih deram pun ya.. penderam pun ya.. kuih telinga keling pun ya.. kuih telinga gajah pun ya.. yg pastinya sama je kuihnya tu..

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea