Sunday, October 31, 2010

1st

Jot Down by Mummy Dasy at 12:00 AM 1 yang membebel

Ape yg 1st
Esok mummy sambung untuk lanjut cerita

Saturday, October 30, 2010

1st

Jot Down by Mummy Dasy at 11:57 PM 0 yang membebel

Ape yg 1st
Esok mummy sambung untuk lanjut cerita

Wednesday, October 27, 2010

Smart Reader Kids

Jot Down by Mummy Dasy at 2:43 PM 1 yang membebel
Pic C&P HERE

Mummy pnah citer pasal my SIL cari teacher untuk
Smart Reader Kids beberapa bulan lepas di SINI
sekarang pendaftaran sudah di buka
kepada yang duduk di kawasan Gelang Patah, Nusajaya
bolehlah hantar kalau berminat.
Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi orang di bawah ye....
kalau tanya Mummy, confirm tak tau ape² :)

Flyer yang diberikan untuk Daneen
ke sana ke sini dihurung dia naik lunyai kertas tu.
asal bangun pagi tanya

"Arini adik sekolah mana"
"Sekolah biasa ah Al-Ummah"
"abis bile nak sekolah MakTeh"
aduhai lambat lagi ah cekmek cuti sekolah pun belum.


Jot's :: Macam² ragam Daneen sekarang ni, dah tak terlayan


<--- PLEASE CLICK IT
footer

Wednesday, October 20, 2010

Akhirnya sampai gak...

Jot Down by Mummy Dasy at 4:15 PM 3 yang membebel
Masuk jek ofis tgk atas meja ada bungkusan
dalam ati dah mengagak ape barangnya
coz pengirim adalah dari PBB even envelope pun PBB
*Idup mati i mmg dgn pbb..katanya wakaka*

ooohhhh bukan Maher Zain pengirimnya tau
nampak "O" tu tak, teringat plak kat gambo scan baby.

T-shirt Maher Zain masa showcase aritu.
Kirim ngan CDOT,
Thanks babe jasamu dikenang...

GAMBO NI CILOK DARI FB CDOT.

Jot's :: tekak cam nak makan Spaghetti lagi ni, adeh..

footer

15 weeks

Jot Down by Mummy Dasy at 9:17 AM 4 yang membebel

Apa yang terjadi pada janin:
Janin Anda kini berukuran sekiar 9-10 cm, dengan berat 60-70 gram. Dia sudah mulai sibuk mengisap dan mengeluarkan cairan ketuban melalui sistem pernapasan bagian atasnya, ini membantu mengembangkan kantung udara yang ada di paru-parunya. Kakinya tumbuh lebih panjang daripada tangannya, ia juga bisa menggerakkan semua persendian dan semua tungkai (kaki dan tangannya).

Walau kelopak matanya masih tertutup, matanya mampu merasakan cahaya. Jika Anda menyorotkan cahaya dari lampu senter ke perut Anda, mungkin janin akan menghindar menjauhi cahaya. Di usianya sekarang organ pengecapan janin belum sempurna, tapi perkembangannya masih terus berlanjut.

Di minggu ini, saat memeriksa kehamilan, Anda dapat mengetahui jenis kelamin janin. Tapi jangan bersedih jika ternyata semuanya masih seperti misteri. Memang USG bisa melihat wujud bayi, tapi jika posisi janin tak tepat, kelaminnya takkan tampak.


Apa yang terjadi pada ibu:
Berat badan Anda mungkin sudah bertambah 3 kg sekarang. Meskipun sudah lebih nyaman menjalani kehamilan, tapi Anda mungkin masih akan mengalami keluhan-keluhan tak terduga. Misalnya, mungkin Anda akan mengalami hidung tersumbat, itu biasa. Keluhan ini muncul karena meningkatnya hormon dan aliran darah ke sekitar selaput lendir hidung. Beberapa ibu hamil jga akan mengalami mimisan sebagai akibat dari meningkatnya volume darah dan pelebaran pembuluh darah di hidung.

Tidak perlu terkejut jika di minggu-minggu ini Anda dan suami mengalami sedikit tekanan (stress). Ada cukup banyak pasangan yang menguatirkan kesehatan janin dan bagaimana menghadapi hari-hari berikutnya sampai menjelang persalinan. Tapi seiring dengan meningkatnya energi tubuh, Anda akan merasakan minggu ini adalah trimester terbaik bagi Anda.


Minggu ini mengapa tidak:


Mulai ajak janin berbicara. Inilah saat yang paling tepat untuk memulai proses kelekatan dengan anak Anda. Kalau ngobrol terasa janggal buat Anda, cobalah untuk membacakan cerita atau berita dari majalah, koran, buku dan sebagainya. Atau berbagilah angan-angan Anda dengannya. Anggap saja ini latihan awal sebelum janin dilahirkan dan menjadi bayi yang lucu. Berbicara dengan janin adalah cara terbaik untuk menstimulasi perkembangan berbahasa anak sejak dini.


Tahukah Anda? Sel-sel otak janin terbentuk selama ia berada di kandungan, dan saat janin lahir, sel-sel itu saling terkoneksi lewat stimulasi visual, motorik, bahasa dan sosial. Semakin banyak koneksi ini tersambung, bayi akan semakin belajar dan mengembangkan kemampuan kognitif dan daya ingatnya (memori).

source : Annum


Untuk berat badan tu Mummy makin ari makin turun, huhuhu tak bagus untuk baby & diri sendirikan.

Tapi tulah mula2 turun 10kg bulan pertama

2bulan = naik 3kg

semalam timbang turun 2kg :(


bukan tu sahaja HB pun bawah 10 kata nurse klu normal 11 ke atas

pastu boleh plak dia citer masalah klu HB rendah antaranya

- cepat penat

- mengakibatkan sesak nafas

- lesu

yang paling menakutkan kata nurse waktu bersalin boleh tumpah darah HUWAAAAAAAAAAAAA

i takut dengar.

kalau bulan depan hb masih menurun kena amik pil 2 biji sehari klu masih gak sama kena injection plak.

huhuhuhu tang injection tu yang lemah dengar coz i takut inject.


Bulan depan kena wat MGTT semula sebab aritu keputusan ada masalah, pastu kena gi spital jumpa SOCG (ye ke) bincang bersalin normal ke tak, sebab 1st & 2nd x bersalin normal.


Sekarang ni yang selalu berbual ngan bb ialah Daneen, tiap² dok usap² perut Mummy suh bb kuar cepat, huhuhu baru 3bulan ah cik kak.


Jot's :: kena makan kerang banyak² camni tp kerang xleh masuk sangat ah, camnerr????



footer

Friday, October 15, 2010

Jika isteri menangis dihadapanmu…..

Jot Down by Mummy Dasy at 2:39 PM 5 yang membebel

Jika isteri menangis dihadapanmu….

“hargai lah ia sblm terlewat…”

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,

itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…

Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..

Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu.

Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2, jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.

Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …

Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?

Apakah keistimewaan perempuan ini ? ”

Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..

TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..

SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .

PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..

Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..

Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .

Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..

Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..

TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal…

Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…


Credit from HERE


Jot's :: Hargailah sementara berkesempatan jangan menyesal bila dah kehilangan... wah tiba² ayat I cam...

footer



Pada Mu Ku Bersujud

Jot Down by Mummy Dasy at 11:10 AM 1 yang membebel

oleh Afgan

Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa kulihat
Selain hanya namaMu, Ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
HambaMu yang selalu bertaubat

Ampuniku Ya Allah
Yang sering melupakanMu
Saat Kau limpahkan kurniaMu
Dalam sunyi aku bersujud

Jot's :: Serba salah... cuba berteruterang dan berubah tapi *sigh*... marah x bererti salah, x ditegur x bererti sentiasa benar...


footer

Thursday, October 14, 2010

New Toys

Jot Down by Mummy Dasy at 11:45 PM 0 yang membebel
Nampak tak pic motor kat bawah ni
cam pelik jek kan, ni masa g S'pore aritu nmpk
itu adalah moto OKU merupakan penjual eskrim.
Unikkan.

Kan dah gtau DI SINI
yang anak² memborong toys
yang mana balik umah bersepah sahaja
main hanya untuk sehari pastu wat serak jek lebih.
mula² beli piano ngan doc² untuk Daneen
Danish beli pistol tak sampai 5 minit dah rosak.
Pastu anak dara beli lak make-up
Danish beli B-Daman, watpe ntah berguli² bagai...

make-up anak dara tu dah ditegah oleh Mr.hBy
sbb pewarna kuku tu x hilang w/pon dah basuh.
Kesudahannya membazir jek beli.
Beli 2 set walkie talkie pun membazir x boleh guna langsung.

Jot's :: B-Daman punya pasal cam nak putus pinggang Mummy jatuh terduduk, mainan bersepah atas lantai 24/7...

footer

Wednesday, October 13, 2010

Sakit Perut

Jot Down by Mummy Dasy at 10:13 PM 6 yang membebel
Sakit perut datang kembali
semalam dari kul 12am jejak kul 5am baru tido.
Arini dari balik keje sampai skang x kurang.
Kata doc. tadi sakit biasa mungkin sbb baby terlalu active.
Tapi cam kurang yakin ngan jawapan doc tu, tapi kena yakin gak sebab dia lg tahu
huhuhu seyes kadang² cam nak nangis bila sakit datang cam skarang ni.
Takkan ah nak duduk ngan baring jek
aduhai macam sakit badan rasa dah masuk 4 bulan
confirm lama² Mr.hBy bising keje umah terbengkalai.
Tapi mmg sakit kalau berdiri lama² nak berjalan sapu sampah tu jek dah sakit
ni plak nak sidai baju ngan basuh pinggan mangkuk kat sink
diri lama² huh mmg sakit yang amat.
Kat ofis duduk, kat umah pun kna duduk gak ke
tang jalan berjalan sangat tu kalau kat umah boleh ah jgn berjalan sangat
habis xkan nak dok terperap jek kat umah tak gitu.

Jot's :: Now 14w3d cepat sungguh masa berlalu.


footer

Minggu ke-14

Jot Down by Mummy Dasy at 3:54 PM 2 yang membebel
Masuk minggu ke-14 degupan jantung bayi akan semakin kuat dan kita sudah boleh mendengarnya melalui ujian imbasan. Lajunya adalah 2 kali ganda kelajuan jantung kita. Pada masa ini bayi kelihatan kurus kerana belum terdapat lapisan lemak. Kulitnya juga sangat nipis sehingga kita dapat melihat saluran darahnya. Pada tahap ini juga biasanya ibu hamil akan mengalami masalah sembelit kerana pergerakan usus cenderung diperlahankan semasa hamil. Jadi elakkan daripada memakai pakaian yang ketat atau sendat agar puan-puan berada dalam keadaan yang selesa.
petikan dari www.mengandung.com

tadi g klinik bukan kerna routine check-up
tapi sebab dah 3,4 ari perut sakit terutama di bahagian bawah
sakit belah malam confirm ah Mr.hBy malas nak melayankan
so belah pagi ni pegi sendiri ah, gi berdua ngan Daneen coz dia pun batuk dah seminggu tak baik².
Bila bgtau doc. dia leh wat muka suspen plak
"Ohhh kena hati² & jangan angkat benda berat, kurangkan berjalan''
Mummy dah cuak okey, pastu terus wat scan
"Urrmm baby sangat active aeh, see Daneen ur ADIK"
Daneen plak seboleh² cakap bukan
"Adik ni (sambil tunjuk kat diri dia), yg tu BABY"
dia syok tengok BABY berpusing²...

Jot's :: Hati sangat sakit, pedih cam kena cucuk rasa...


footer

Delima

Jot Down by Mummy Dasy at 7:38 AM 4 yang membebel
Ahad lepas gi Singapore
destinasi pertama ke Juring Point
Mr.hBy nak memborong anggur kat Fair Price
setiap kali masuk mesti borong anggur MOTIPPP????
anak² tido so Mummy dok dalam keta jek
sebelum kuar Mr.hBy tanya nak ape² lagi tak?
secara spontan Mummy jawab "Kalau ada buah delima, belikan aeh?"
tak pasal² kna marah, coz mengidam yang bukan² miahaha
tapi seyes weyyy camne leh terkeluar buah delima tu pun xtau secara spontan lancar jek mulut ni menyebutnya.
sementara Mr.hBy gi membeli, Mummy melayan mata ngan anak² nak tunggu diorang bangun adalah amat lama, bila bangun confirm pastu cari toys diorg plak.
Pengakhirannya adalah HAMPA sebab delima xde kat situ.

Then semalam gi Giant, Nusa Bestari
masa ngah membelek buah, ternampak plak buah dibawah
hamba yang jahil terus tanya kat staff Giant
hahaha buah DELIMA yang dicari akhirnya

Nilah rupa buah Delima
1st time tengok dan makan
so beli 1 jek lah dulu kang watnya x boleh masuk tekak membazir klu beli banyak.
Isi Delima
kata Mr.hBy biji²nya tak boleh makan
sebagai isteri mithali, ikut jek arahan
naik lidas lidah makan sebutir² gitu cam x kenyang pun ada.
Rasanya manis² gitu, sedap gak lah nyesal beli 1 jek.

Jot's :: Asik sentap jek, kalau selalu camni leh mengakibatkan penyakit murung... huhuhu ada kang meroyan plak huhuhu takmoh..takmoh..

footer

For The Rest Of My Life

Jot Down by Mummy Dasy at 2:24 AM 0 yang membebel

By: Maher Zain

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart


Jot's :: social network selalu disalahgunakan....macam harammmm

footer

Thursday, October 7, 2010

iPhone

Jot Down by Mummy Dasy at 11:30 AM 6 yang membebel
ni N3 riak sila muntah darah ye...
hahaha barang pinjam bukan harta sendiri pun
menjakunkan diri dengan melayari Youtube

Video Cinta Antara Kita

Suka tengok muka pompuan ni
SO SWEET dowh..

Ni bukan iPhone4 tapi 3Gs
macam lagi best jek

untuk penggemar iPhone4 sila baca notice di bawah
pesanan dari Maxis

Due to overwhelming response, the iPhone 4 is temporarily out of stock at certain Maxis Centres and participating Maxis dealers. But not to worry, new stocks will be available from next week onwards. Watch this space for further updates or follow us on Twitter to get real-time updates.

We apologize for any inconvenience caused and thank you for your patience.


Jot's :: iPhone 4 punye pasal.....

footer

Tuesday, October 5, 2010

2nd AidilFitri

Jot Down by Mummy Dasy at 10:41 AM 6 yang membebel
on 2nd Hari Raya
umah MIL ada wat kenduri & aqiqah
Aqiqah baby
Zikri Syahmi, Mya Raihanna & Amani (alamak lupe plak nama penuh)

sesi pemotongan daging

korban kambing d bulan Syawal

kambing yang telah terkorban untuk dijadikan santapan

yang ni plak minah & mamat penyibuk
bukan nak tolong tapi asik bergambo jek kejenya.

masa ni Mr.hBY sponsor jerey
number kat jersey ikut umur
dak kecik nama ngan num. kat depan
dewasa printed at the back.

sampai petang gak baru selesai
x jemput orang pun cuma sedara mara belah Mr.hBy jek.
Nenek DaSy pun xde coz masa tu ada org beraya kat umah NekYang dari pagi sampai ke petang.

Malam ada futsal, tapi xde plak ah gambo
sebab gambo semua adalah kabur
salah siapa huh jangan dtanya...

Jot's :: 1/2day arini... bestnye..

footer

Friday, October 1, 2010

1st Aidilfitri

Jot Down by Mummy Dasy at 10:49 PM 0 yang membebel
Sempena raya nak abis lagi 4 arini
hahaha sekian kalinya Mummy nak marathon citer basi raya
wakaka giler ah baru nak citer, tapi ada aku kisah.

1st raya kat umah MIL

Adikbadik Mr.hBy..

setiap tahun mmg akan raya belah Mr.hBy dulu, petang raya baru ke belah Mummy plak.
tapi tahun depan kami kena buat sistem bergilir yek, sebab Mummy balik kampung jauh bangat & xnak ketinggalan xtvt di malam raya...
that's a deal okey...

Jot's :: Citer raya jek arini...


footer

HuruHara

Jot Down by Mummy Dasy at 8:57 PM 3 yang membebel
Arini jiwa kacau
ni semua gara² keje bertimbun² kena habiskan
tapi akhirnye tak dapat fokus sebab PC tu baru tambah plak sistem cam huruhara nak catch-up
balik keje 6.30pm dah rasa macam pekerja asing jek tak pnah umur balik lambat gini.
Bile sampai umah plak, nak wat keje sekali tengok document yg save dlm USB salah aduhai maknanya kena type semua balik semula....huh hangin3x

Amik DaSy kat umah NekYang
Danish belum mandi, Daneen macam biasa dah sebab dia lagi suka mandi umah NekYang coz dapat berendam dalam besen.
Sampai umah Danish dari kul 7pm jejak kul 8pm tak kuar² bilik air.. aish cam nak jerit jek rasa
kang kalau jerit ada terberanak plak wakaka

Ngah melayan Sinetron Cinta Kirana @AstroRia ngan mukabuku
tiba² Daneen jerit
"Mummy, Mummy jari adik"

sekali tengok jari dia tersepit kat lubang² tu
cuba tarik kuarkan dari lubang, tak boleh
dalam ati Mummy berkata "Ah, sudah"
tipon nenek DaSy, PaKuda pun xdapat, aduhai time nilah nak wat hal
benda tu plak asik nak berpusing jek
yang kelakonye, x terfikir nak switch off.
Bila dah tutup suis, try tarik barulah boleh
tu pun setelah kelamkabut dalam 5 minit jugak ah sebab dia meraung² cam orang histeria.
Capek banget arini....

Jot's :: Jadi burung antu lagi arini...


footer

Wallpaper

Jot Down by Mummy Dasy at 3:44 PM 1 yang membebel
Background PC yang baru
miahaha bile tengok BB ni terus berkenan okey
mata biru, biar terkenan kat BB dalam perut ni wakaka
tiba² 3rd BB mata biru, putih menyepoi
confirm orang ingat tersalah amik anak kat hospital.
Jot's :: Malas tahap dewa nak buat keje...

footer

Super Busy

Jot Down by Mummy Dasy at 9:23 AM 2 yang membebel
Got New PC today
ngah menggodeh Windows 7 huruhara keje
confirm gak keje berlambak² arini, kan ke awal bulan.
As for me ofcos dah gaji tapi worker's lain belum lagi.
so jangan buat Madam lapo arini, kalau tak confirm semua kena marah wakaka
Mode = BUSY...
cheh busy ah sangat..
Jot's :: Citer basi raya petang ni...

footer

12 minggu

Jot Down by Mummy Dasy at 7:57 AM 2 yang membebel
Dah masuk 12minggu pregnant
normal ke bagi ibu mengandung kerna perubahan hormon mungkin
setiap malam mesti badan rasa seram sejuk
me rasa cam something wrong jek.........
nak gi klinik esok pagi badan dah okey macam biasa
nak gi malam² xde maknanya coz Mr.hBy xkan tinggal anak² ngah tido
tapi tulah bile lepas Maghrib jek
mulalah menggigil² badan cam dok dalam peti sejuk.
Bila kul 10pm ke atas makin ah menggeletar badan w/pon dah pakai comforter.
Malam ni plak makin menjadi²,
walaupun duduk kat ruang tamu x berkipas masih lagi sejuk menggigil.
Loya & muntah dah kurang, Alhamdulillah....
tapi perut x boleh lapar, confirm muntah balik
kenyang sangat pun x boleh.
Kadang² rasa stress sangat² tak tau napa
marah, kecik ati, cemburu, sensitif, x puas ati
semua ada kira complete set ah senang citer.
Cemburu ibu mengandung ni lain macam ckit, so peringatan para suami ikutkan aje ah sebelum menyesal di hari kemudian...chewahhhhh
yelah kira orang pregnant ni cam tak betul okey
nak tau sebab ape, sebabnya time ni macam2 kerenah keluar.
Kalau dulu suke makan ayam, skang x boleh
pastu mengidam yang bukan2 yang luar dari kawalan hehehe tp me x lagi setakat ni.
Peringatan :: stress terlampau leh menyebabkan keguguran, uish selisih amit2..
Serius dulu masa pregnant Danish & Daneen x macam ni
kiranya relax jek.
Kadang² malas nak kusutkan kepala tapi x boleh sebab bila kat ofis jek kepala dah kusut confirm ah bawak sampai ke rumah wakaka.
aish malas nak fikir pasal lain dah, fikir diri sendiri udah ler
tapi tak boleh gak..... mmg dasar bzbodykan
Harap² masuk minggu ke 13++ semua ok
xde lagi sakit² badan, demam etc.
Kata orang mengandung kali pertama banyak ragam, rupanye tidak
pregnant kali pertama adalah senang kecuali bab morning sickness ah mmg teruk setiap kali mengandung, cuma kali ni x masuk hospital sebab Mr.hBy tak kasi takut beraya kat hospital katanya
ntah² sebab nnt anak² kena tinggal xde masa dia nak berFB *cheh*
Kalau drive gi keje plak bile time sakit perut
aduhai cam nak nangis rasa, nak² bila cekmek buat hal kite xnak layan kerenah dia.
Skang ni gak kerap sakit perut memulas² cam nak buang air
sebelum ni x pnah rasa camni, nak letak minyak panas² takut plak
so biarkan jek ah sampai hilang rasa tapi azab ah rasa...
dah panjang cerita psal minggu 12 ni... sambung lain kali plak ye
MGTT kena wat semula, menyampah dah ah manis air gula tu...x suke, x suke, x suke...

Jot's :: Nak marathon citer basi raya klu ada masa *ngee*


footer
 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea