Wednesday, August 25, 2010

Malang Tak Berbau

Jot Down by Mummy Dasy at 3:48 PM
Pagi tadi seperti biasa anta Daneen gi sekolah
tapi oleh sebab dah terlambat bangun
kena ah speed lebih ckit
mula² perjalanan lancar sahaja
tapi bila sampai kat kawasan berbukit & sedang turun bukit
tiba² keta hadapan sekali behenti mengejut
tengok bonet enjin dah terangkat,
keta Mummy no. 4, 2nd & 3rd car pun sama² laju emergency brek
Daneen kat sebelah dah terkedepan
sambil mulut dia cakap "Ya Awah Allah, Ya Awah Mummy"
sebab keta 1st tu dah berasap².
Nasib xde ape² sebab Daneen duduk tadi, kalau tak selalu dia berdiri kat cermin
cuma perut Mummy jek senak ckit terentak kat stereng
nasib tak tersembur muntah keluar sbb masa tu mmg ngah menahan nak vommit.
Dalam keta tu ada emak (driver) ngan anak.
Kesian, tapi Mummy tak turun pun coz 2nd car tu dah benti tolong kuarkan anaknya.
Budak tu mungkin luka sebab cermin depan pecah.
Daneen suh benti, tapi Mummy tak sanggup ah sebab dah loya sangat²
lagipun Daneen dah lambat, lagi pun ramai² buat ape...

Jot's :: To my friend Raziawati, tahniah for ur 2nd baby...

footer

6 yang membebel:

Nieza Ishak said...

fuh .. sib baik takde apa2..

mummy_ayu said...

ya Allah..nasib tak de apa apa..kalu stil sakit/ senak perut..gie check tau..take care!!

♥Hernee Nazir♥ said...

weh long..sib baik ko xde ape2..

E.d.Y said...

nasib baik xde apa2...syukur alhamdulillah

teringat time xcident tahun lepas..kereta terbalik...basib la paai tali pinggang keledar...kalau tak, kompem dah arwah

diraja22 said...

alhamdulillah, semuanya selamat..

::cdot the dot:: said...

ko ni kan...dah tau perut tuh tak muat lagi, tak mo la bwk keta..

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea