Wednesday, January 26, 2011

Makin banyak cakap

Jot Down by Mummy Dasy at 8:19 PM
Anak dara ni makin menjadi² dia punya kekwat skang
satu hari tu Mummy ngah kemas² tights untuk 3rd DaSy, sekali dia bersuara
"Mummy, bagi jek baby yg adik punya seluar stokin (tight da x reti sebut) tu"
"Habis awak nak pakai ape kalau semua bagi baby"
"Nanti Mummy beli adik yang baru ah tu pun xtau"

ceh pandai tul main politik patut ah baik bebeno.....
skang ni ngah kemaruk main hp, yang jadi mangsa Mummynya iPhone yang ayah punya ofcoz ah dia tak berani
Mummy nak marah x boleh sebab x larat nak marah dah skang ni wat sakit dada jek.
Dia suka amik gambo kalau pegang hp tu, sekali tu dah amik gambo dia cakap
"Perghhh lawo ni leh masuk fasbuk"
ceh nak jugak ada facebook, nilah budak² zaman skang ni.
Bila tengok abang ngadap lappy ayat yang akan keluar
"Abang boleh plak main komuter, adik tak boleh" sambil tarik muka
komuter(komputer) kata dia aeh Mummy ngan Mr.hBy wat dunno jek malas nak melayan
kang kalau dilayan mau jadi macam tadi masa balik sekolah
dia boleh melalak sambil hentak² kaki nak main game kat sekolah
huhuhu rupanya dia baru pegang mouse komputer Mummy dah sampai lenkali memang amik lambat² baru padan muka.
Nak taknak terpaksa gak ah principal bawak dia main komputer dulu, nasib baik Principal tu mak sedara tu yang dia boleh over semacam *huhhh*
Minggu lepas dia ikut nenek gi tengok PakSu dia kat hostel dari kul 10am jejak Maghrib
dalam kul 1.30pm Mummy called dia tanya katne semua ah, sekali ayat yg kuar dari mulut dia
"Mummy nak gi mana?"
"Shopping"
Mummy pun gatal gak cakap camtu
terus menjerit² cam histeria, sekali dengar suara TokAyah
"Uish Mummy ko ni saja cari pasal" pastu hp terus bertukar tangan Nenek yg cakap dan tanya Mummy nak gi mana
hahaha padahal masa tu nak gi anta Danish Tutorial kat Smart Reader.
Dia adalah pantang kalau org tinggal dia gi shopping...dasar perempuan tau... ikut sapalah agaknya...

Jot's : Blog bersawang pregnant kali ni betul² menduga keimanan, dah 4 ari x bangun gara² demam...


footer

1 yang membebel:

Redbloodsnow said...

comel ah dia. geram tgk! :)

 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea