Friday, September 30, 2011

RAHSIA SURAH AL - KAUTHSAR

Jot Down by Mummy Dasy at 3:37 PM 0 yang membebel

Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga.Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik.Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa,mudah-mudahan Allah s.w.t. makbulkan doa kita.

2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya'allah hilang dahaga.

3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal,bengkak,sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.

4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x,mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.

5)Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.

7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x,Allah s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.

Credit HERE

Jot's :: 5 ari lagi *excited*

Wednesday, September 28, 2011

#8 Wordless Wednesday l Sunnah

Jot Down by Mummy Dasy at 4:11 PM 0 yang membebel

Kredit:HERE
Jot's :: Lama x gi Tutti Frutti *wink*

Saturday, September 24, 2011

Rosak

Jot Down by Mummy Dasy at 3:49 PM 0 yang membebel
Huhuhu ape yang rosak?
Arini Mr.hBy xde, kursus dr kul 8am-5pm kat GoodHope Hotel
tinggal Mummy ngan anak2 jek, awal2 da masak lauk untuk sebelum Danish ke kelas tutorial SR kul 1pm nnt...
Sementara Danish mandi dan ambik masa yang lama untuk keluar bilik air
Daneen amik turn jaga Bby, tapi kejap Mummy jengah2 gak ah tengok sbb Daneen bukan boleh harap jaga Bby dia lebih tgk tv jek nnt...
Mummy masak yg simple jek sardin, goreng telur utk Danish ngan ikan masin utk Daneen...
huhuhu kalau ada kereta xde maknanya nak masak lbh baik start enjin trus ke KFC tapau sudah senang citer...
Bila dah siap masak huhuhu tengk2 Bby dah memeluk bb(anak patung) Daneen uish ada ciri2 nak berbb gak ke cam Daneen uish Mummy x rela ok...
5tahun Daneen ada 4bb aihhhhh sangat susah kalau berjalan tiba2 tertinggal x bawak, biarlah Bby Syahmina xde yg busuk2 ni ;)




Jot's :: semalam dah ke Mom & Baby expo, arini kami nak ke Enfagrow Camp plak kat JJ Tebrau :D

- Posted using BlogPress

Friday, September 23, 2011

Blurrrrrrrrr

Jot Down by Mummy Dasy at 11:58 AM 0 yang membebel
Tika dan saat ini... Mummy adalah tersangat kosong ececeh
Tak tahu mana nak mula utk 1st food for Syahmina...
Walaupun lagi 10 ari nak genap 6bulan hahaha excited nak beri makan pastu confuse ape yg harus diberi terlebih dahulu...
Sekarang ngah menjoinkan diri di First Solid food for baby..


- Posted using BlogPress

Thursday, September 15, 2011

4 ari

Jot Down by Mummy Dasy at 12:24 PM 0 yang membebel
Status arini MC... Suara da x keluar





Dah 3 ari selsema & batuk... Malam tadi x boleh tido kepala pening semacam
Asik amik panadol selsema x kurang jugak tadi ambil keputusan gi klinik
tak tahan pening kepala ngan lelehan yg kurang selesa itu hehehe
Tika dan saat ini mata adalah mengantuk sementara tunggu Mr.hBy settlekan keje dia kesan dari makan ubat tadi, balik amik bby mmg confirm terus tido....
Bby pun dah jangkit selsema semula kesian mesti merengek jek kejenya...

Jot's :: Dah lama x ke Tutti Frutti *wink* Mr.hBy....

- Posted using BlogPress

Wednesday, September 14, 2011

#7 Wordless Wednesday l 5yo

Jot Down by Mummy Dasy at 7:14 PM 0 yang membebel



- Posted using BlogPress

#6 Wordless Wednesday l Smurfy

Jot Down by Mummy Dasy at 2:04 PM 0 yang membebel

- Posted using BlogPress

#5 Wordless Wednesday l Pair

Jot Down by Mummy Dasy at 10:33 AM 0 yang membebel



- Posted using BlogPress

Tuesday, September 13, 2011

:Esok hari apa?

Jot Down by Mummy Dasy at 9:53 AM 0 yang membebel
Pagi2 bangun dia tanya

"Ayah, what date is today?" sila muntah darah okey dia mmg ckp omputih jek di umah...

"13" jawab si ayah sambil berjalan.

"Tomorrow is wednesday, 14th sept... My birthday right" huhuhu tiap2 ari soalan yg sama naik jemu makpak menjawabnya...

Arini muka happy jek dr bangun pagi x sabo nak tunggu esok ari... Arini gak dia xleh nak gedik ckit2 nak nangis coz salah ckit Mummy ugut xnak celebrate b'day dia esok wakaka I Like....







"Jot's : malam tadi bby jatuh sofa huhuhu mummy xtau dia dah pndi niarap harap2 xde ape2 ah naknya"

- Posted using BlogPress

Wednesday, September 7, 2011

#4 Wordless Wednesday l My Everything

Jot Down by Mummy Dasy at 4:57 PM 0 yang membebel



- Posted using BlogPress from my iPad

Tuesday, September 6, 2011

Beraya lagi

Jot Down by Mummy Dasy at 5:38 PM 0 yang membebel
Masih dlm mood raya lagi...
Sekarang ninak g beraya lagi...
Jommmm kite beraya....



- BlogPress from my iPad
 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea