Wednesday, December 24, 2008

Keakraban

Jot Down by Mummy Dasy at 10:47 AM 0 yang membebel
Teringat plak skang ni anak2 dah beso klu amik gambo mesti xnak berdua bak kata Daneen "Adik xnak gambar ngan abang muke abang x lawa" bleh gitu yang abang x kisah adik ni kuat melaram sbb tu dia x suke bergambar ngan abang.

This pic's taken when Daneen about 2mth++ Danish plak masa ni 2y4m.


Ni plak Danish dah 3y & Daneen 1y, abaikan yang berserabut kat belakang tu ni mummy dah malas tahap gaban, masa ni pun Daneen masih lagi tido dalam play pen la ni jek dah nak 3y tahun depan pun masih lagi nak tido bawah ketiak mummy, anak mummy lah katakan.

Ni satu2nye gambo raya diorang berdua pic's ni last year punye tahun ni x sempat amik pastu yang ada pun bertiga ngan pakngah, hampeh tul.

Kat EOM masa ni lagi kat Titiwangsa belum pindah Melaka lagi.(hahaha senyum macam kena paksa dua2 anak aku ni)

Kalau dulu baju tido mesti sama ni 1st baju tido mummy (yang lain dah byk kali :-) brg sendiri) beli online nasib baik muat.

Baju ni pun beli on9 tapi kesian danish punyer macam sempit, act bukan macam dah memang macam sarung nangka mummy tengok pakai sekali jek, Daneen yg untung sbb dia comel so yang abang pun dia dapat gak.

Ada gaya supermodel x anak2 aku ni, suke tengok budak2 kecik ni posing coz sembarang. Skang ni Danish n Daneen klu nak berjalan baju diorang cari sendiri macam budak beso jek. Masa amik gambo ni Danish suke pakai shirt & seluar pahjang x kira ah slack ke jeans.


Dalam keta pun jadi tmpt berposing kadang mummy yang bosan ckit2 nak amik gambo.

Nampak macam ni memang macam baik tapi selalu gaduh kadang2 siap bertumbuk2, wrestling macam WWF pun ada gak.

Pic ni taken time Ayah nak solat cbuk nak sembahyang gak pastu kiblat tonggang langgang suke ati jek bukan nak dengar cakap orang salah ke ape, bikin hati mummy panas jek.


Ni the latest pic masa g Kelantan aritu kat Pasar Siti Khadijah ayah yang amik minah ni mmg kena duk dalam buggy tu kalau g mana2 klu x sana capai sini capai kang x pasal2 semua sayur tu dia nak beli.

Sunday, December 21, 2008

New Gadget

Jot Down by Mummy Dasy at 1:19 PM 2 yang membebel






Mummy new gadget VAIO cs16g akhirnya mummy dapat gak ape yang diidamkan, tinggal 1 lagi yang belum dapat hhehehe..... masa beli dapat a few thing sebagai hadiah antaranye :-
1) Backpack VAIO
2) Carrying case
3) Mp3 player
4) Laser mouse
5) Pendrive 4gb
6) Notebook cool pad

Friday, December 19, 2008

PC Fair & pembukaan AEON Bukit Indah

Jot Down by Mummy Dasy at 1:50 PM 0 yang membebel
PC Fair





Arini pagi2 kul 8.30am Mummy ngan Ayah dah kuar g PC Fair kat Persada Johor sekali tengok exhibitor pun belum buka booth lagi g makan kat KFC sat rupenye bukan kitorg jek org terawal ada lagi ghupe2nye :-(



Bile dah kul 11am g pintu depan Persada belum buka lagi tp masyaallah punya ah ramai manusia dah menunggu kat depan pic's mmg Mummy x amik masa tu battery hp kong coz lebih sgt main game. Tapi xpe maybe esok ayah nak g lagi nak belikan mummy laptop VAIO tu yg hp x dapat beli klu ada pun mummy dah berkenan Omnia ayah suh pilih Omnia ke Vaio so pilih ah Vaio hp tu nmpknye mummy kena beli sendiri ah N97 tgg ye..................



AEON Bukit Indah


Petang dalam kul 5pm g Bukit Indah punya ah ramai umat manusia tapi 1 jek x berkenan ngan Jusco ni parking dia terabur orang2 orang yg datang pun macam budak sekolah nak kena ajar tempat yang x boleh parking pun nak di parking hampeh tul :-P


A few pics taken so layanzzzzzzzzz




Suke tgk kat tengah2 macam ada chandlier light ngah amik gambo ada plak mamat cina ni lalu hampeh tul .



Daneen ngah melilau cari mummy cbuk tengok2 selipar kat Summit ayah ngah abang dah jalan kat depan


Ni adashow kat stage groundfloor, Daneen yang lebih nak tengaok coz dia suke tengok penari2 ballet ni manari pastu dia pun cbuk suh beli kasut tumit tinggi cam panari2 tu...:-)


Gambo2 bawah ni taken at Pizza Hut, banyak danish makan bolognaise & romano spagheti sampe 3 pinggan lapo sgt buat malu mummy jek org ingat mummy kat umah x bagi anak makan.






Banyak gak shop lot yang belum buka, in future x tau ah. Disebabkan shopping bag jusco tu yang dapat cume tuk yg new & renew so mummy suh nenek buat kad nak dapat beg free punya pasal. Setakat ni dalam kepala ada beberapa shop lot yang akan dihabiskan duit antaranya :-


1) Crocs - nak beli selipar Danish & Daneen


2) Big apple - x yah susah2 g Tesco Extra


3) FOS - shopping baju basah budak kecik 2 orang

4) Padini - mummy fav brand ni harga berpatutan

tapi butik Nike & Adidas macam x nampak ke terlepas pandang tu wallahualam....... tapi minta2 in future adalah rugi ah klu xde Mc'd pun macam xde...... tapi overall best lagi JJ Tebrau that's only my cents opinion.....


Wednesday, December 17, 2008

Mummy dalam dilema

Jot Down by Mummy Dasy at 8:03 PM 0 yang membebel
Oleh sebab mummy yg create blog ni so she want to express her feeling too.........



Sebenonya ngah dalam dilema nak tukar handphone ayah dah bg green light masalahnya sebelum ayah tukar fikiran dengan segera kena pilih yang mana 1 pilihan kalbu dalam fikiran ada 5 calon:-



Calon pertama







N97
coz macam lawo jek, lgpun mmg kali ni nak pakai phone yg smartphone mule2 nak pakai Iphone Apple sekali niece plak dah pakai, phone ni mcm small laptop klu g bercuti sng nak surf tenet kat dalam keta xyah hurung laptop yg gedabak. Tapi phone ni belum release lagi maybe 2009 nak tgg release kang ayah berubah hati terus dia kata "CANCEL" musnah harapan.





Calon Ke-2









Nokia 5800
Express music coz suke pattern dia tu jek kot lg pun senang utk budak kecik 2 org tu nak dengar lagu ngan tgk video. Lgpun selama pakai nokia ni walau terjatuh ke tercampak @ dicampak x cepat rosak cam brand lain.




Calon ke-3



Samsung Innov8
suke pattern dia jek kot n mp beso lain xde sebelum ni x pernah guna hp brand Samsung selain plasma & PC jek kat umah tu.







Calon ke-4






Samsung Omnia
xtau kenape sbb selalu baca review kat Cari kot yg mengatakan hp ni bessstttttt





Calon ke-5



SE Xperia X1
reason pun mcm kat atas kot ni dalm list jek org dah offer tu yang rambang macam2 nak









Tapi nak tahu mana 1 yang jadi idaman kalbu, jadi ke x beli jawapannya next week
so Tttuuunnnngggggguuuuuuuuuuuu..................

Friday, December 12, 2008

Video Anak2

Jot Down by Mummy Dasy at 11:00 AM 0 yang membebel

Ni video 2 beradik ngah solat tapi entah berape kali sujud ngan rukuk agaknye & 1 lagi video masa penyampaian sijil dan cenderahati tadika tempat dia sekolah Tadika Al-Ummah gambar ada kat sini DsWorld

video

video

Friday, October 17, 2008

Edisi sebelum & semasa Raya HEHHE

Jot Down by Mummy Dasy at 2:39 PM 0 yang membebel
01 September 08

Arini 1st day pose mummy x masak ape2 for lunch so they have to starved for the day untill mummy masak for berbuka pose. Pics taken masa ni ngah tgk tv sambil main ape bende ntah ni namanya lampu ni byk jual klu mlm merdeka.


Gambo ni taken by hp ayah budak Daneen ngah majuk nak tali pinggang x dapat terus lari g duduk bawah department baby kiko kat AEON Tebrau City. kecik2 dah demand hangin 1 badan ayah ngan mummy dibuat budak kecik ni.


Danish ngah tolong ayah ngecat abaikan perut ayah yg membose tu hahaha.


30 September 2008

Ni malam raya Danish yg amik gambo pakai hp mummy.



Hari Raya 2008

Ni gambo Daneen ngah melalak merintah air ngan makan terlalu banyak coklat. Hari raya semua yang dia nak dapat.




Pic mummy ngan Daneen dalam keta on d way nak g open house.







Ni pic Daneen mule2 malu nak amik gambo sembunyi belakang pintu, pastu kuarkan badan ckit nak wat peace konon tp x reti hehehe, last2 show off gak tp ayah plak interframe.







Ni ngah buat2 tido konon yg kat mulut tu la ni mmg dah x leh lepas.




Ni dalam keta lg br blik open house gak singgah Danga Bay g makan lg.




















Wednesday, October 15, 2008

LAYANZZZZZZZZ

Jot Down by Mummy Dasy at 4:16 PM 0 yang membebel
22 JULY 2008

Sambungan hari jadi Danish ke 4 tahun dah jadi bersarang kat dalam camera baru Mummy nak masuk dlm blog sorry dear Mummy bz lately even Raya ke-3 dah start kerja sabtu ahad pun keje la ni baru ada masa ckit2 ni anta kek kat sekolah pastu teacher yg layan budak2 ni.













Ayah belikan kek untuk orang2 kat umah coz Daneen nak makan kek, layanzz gambo2 kat bawah ni Daneen yang terover excited coz dia punye b'day dah 2 tahun berturut2 jatuh bulan pose.

Gambo ni majuk coz Dabish tak kasi dia potong kek.
Waduhh seksi sungguh anak dara Mummy ni, over posing ah plak tapi rambut tetap serabut.


24 AUGUST 08

Masa ni nak kuar g Tesco beli barang dapur. Layanzzzz aksi2 dalam kereta





31 AUGUST 2008

Malam merdeka gi Danga Bay layanzzzzzzzz malam merdeka konon2nye sekali hampeh bunga pi biasa2 jek.

Daneen ngan pakusu masa dlm train .





Ayah ngan Danish kat belakang

Pakusu naik ape ntah nama benda ni kat funfair tu.
 

Ω Bebelan DaSy Ω Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea